i7 8750H ve GTX 1050 Ti laptopta 8 GB RAM eklenmeli mi?

BetteRun

Hectopat
Laptop almayı planlıyorum. Temel amacım yazılım, görüntü işleme falan. Ama bunun yanında aşırı derece oyun da oynuyorum. İki sistem kesinleştirdim fakat bütçem elverdiği şekil iki sistem toplayabiliyorum. Hangisinde yüksek performans alırım? Bu arada 8. nesil işlemcili model IPS değil. 2 modelin de sistemi görüldüğü gibi.

545FAEBD-8AD8-4C00-ADF3-FB823DAB4E5A.png
919FD82C-ED8E-4D18-BD14-9BD85EC14876.png
.

Son düzenleyen: Moderatör:
8 GB ramli bir sistemde SSD olursa sanal bellek üzerinden HDD'ye oranla daha yüksek bir performans ile durumu kurtaracaktır. Günümüzde SSD artık önemli bir ihtiyaç. SSD'nin faydalarını bilmek için küçük bir araştırma yapmak yeterli. Küçük bir örnek vereyim. Mesela bir sistem HDD'ye yüklü diyelim. Sistemin işlemcisi, grafik kartı ve rami ne kadar güçlü olursa olsun, HDD'nin okuma/yazma hızından dolayı biraz geç açılabiliyor. SSD'nin okuma/yazma hızı daha yüksek olduğu için sistem daha çabuk açılıyor. Oyunların yükleme ekranında, programların açılışında vb. gibi yerlerde SSD'nin birçok faydasını görürsün.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı