i7 9700 ve 1050 Ti darboğaz

Oyun oynamayacakmış zaten :). Oynasa da FPS drop yaşatacak kadar olmaz bence.
Oyunda oynuyorum aslında ama grafiği yüksek oyunlar değil. Gönül ister ki cihazın komple hakkını vermek. Elimdeki eski işlemcimi satabilirsem en kısa sürede ekran kartı takviyesi yapacağım.
Ryzen 7 3700X alman render için daha iyi olurdu açıkçası :).
Tecrübe oldu, bir sonraki sefere... Sağolun fikriniz için.

Aşırı anormal bir sistem olmuş. 9. nesil i7 işlemci var ama ekran kartı 3 küsür yıllık. Darboğaz olur. Darboğaz sadece işlemcinin yetmemesi değildir aynı zamanda ekran kartının yetmemesi de darboğaz yaratır. RAM 8GB olması da bazı oyunlarda darboğaz yaratabilir. Optimum parçalar seçilmeli darboğaz olmaması için. İşlemci darboğazı değil RAM ve ekran kartı darboğazı olur bu sistemde.
Bence kafa karıştırmamalısınız. Tamam, dedikleriniz doğru ama, bu oyunlarda FPS kaybına neden olmayacaktır. 9700, 1050 Ti'ı tek parmağıyla besler.
RAM'in 8GB olması biraz kötü olmuş sadece.

Bence kafa karıştırmamalısınız. Tamam, dedikleriniz doğru ama, bu oyunlarda FPS kaybına neden olmayacaktır. 9700, 1050 Ti'ı tek parmağıyla besler.
RAM'in 8GB olması biraz kötü olmuş sadece.
Ben mesajımda beslemez mi dedim? Yanlış veya eksik bir şey söylemedim. Kafa karıştırmak olarak nitelendiriyorsanız bu sizin düşünceniz. Ben bana göre yanlış daha doğrusu optimum (uygun) parça seçimi yapılmadığını belirttim.

Ben mesajımda beslemez mi dedim? Yanlış veya eksik bir şey söylemedim. Kafa karıştırmak olarak nitelendiriyorsanız bu sizin düşünceniz. Ben bana göre yanlış daha doğrusu optimum (uygun) parça seçimi yapılmadığını belirttim.
Bahsettiğim gibi ekran kartımı, harddisk ve ssd mi eski sistemimden aldım. 0 dan 1050ti almadım. İleride upgrade yapıcam, elimdeki eski işlemcim vs satıldıkça. Ama en kısa sürede RAM takviyesi yapıcam, yorumunuz için teşekkürler.

Bahsettiğim gibi ekran kartımı, harddisk ve ssd mi eski sistemimden aldım. 0 dan 1050ti almadım. İleride upgrade yapıcam, elimdeki eski işlemcim vs satıldıkça. Ama en kısa sürede RAM takviyesi yapıcam, yorumunuz için teşekkürler.
RAM için mümkünse model numarası da aynı olsun ikincisinin. Eğer model numarası aynı bulamazsanız CL değerleri ve MHz değerleri aynı olacak şekilde ikinciyi alın mutlaka.

İlerleyen süreçte önümüzdeki en az 2-3 yılın ekran kartlarını besler işlemciniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı