i7 9700 vs Ryzen 7 3700X

Burda otomatikmen fikir ayrılıkları oluyor. Biri bir şeyler yazdığında otomatikmen cevap hakkı doğuyor çok takılmayın.

3700X stok haliylede normal bir kullanıcıya fazlasıyla hitap ediyor. Ryzen'lerin O.C kapasitesi düşük zaten. Gerekte olmadığı düşüncesindeyim.

Önümüzde ki 1-2 haftalık süreçte almanız gerekiyorsa 3700X sizi tatmin edecektir.

B450 MSI Tomahawk Max anakartınıda ek olarak yazayım buraya.

10. nesle bel bağlamak zaman kaybından başka bir şey olmayacak maalesef. 3700X alıp geçin. i7-10700, 400 dolardan çıkacak tahmini. Gerek tek çekirdek gerek çoklu çekirdek performansı bakımından 3700X daha iyi durumda. Türkiye'ye gelişi 3000 TL üzeri olur zaten. Şu an indirimlerle 2000 TL civarında kolayca 3700X bulabilirsin, soğutucu masrafı da yok. Giriş seviyesi B450 kullansan bile PBO ayarlarıyla biraz uğraşsan 9900K'dan iyi skorlar elde edebilirsin Fire Strike Physics testinde, karşılaştırma için genel olarak bu test kullanılıyor diye yazdım. Beklerim dersen de 10. nesli bekleme. Ryzen 4000 çıkacak yılın 2. yarısında, yüksek ihtimal 4. çeyrekte çıkar. Beklediğine değer en azından.

Son düzenleme:
Burda otomatikmen fikir ayrılıkları oluyor. Biri bir şeyler yazdığında otomatikmen cevap hakkı doğuyor çok takılmayın.

3700X stok haliylede normal bir kullanıcıya fazlasıyla hitap ediyor. Ryzen'lerin O.C kapasitesi düşük zaten. Gerekte olmadığı düşüncesindeyim.

Önümüzde ki 1-2 haftalık süreçte almanız gerekiyorsa 3700X sizi tatmin edecektir.

B450 MSI Tomahawk Max anakartınıda ek olarak yazayım buraya.
bu b450lerden bir sürü var farkına baktım galiba tek farkı ram hızı, o yüzden
msi b450 a pro max almayı düşündüm, tomahawk fiyat farkına değer mi

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı