i7 9700F alınır mı?

Reşat Enes

Centipat
i7 9700F işlemcisini alacağım. Birkaç sorum olacak:
1) Bu işlemcide soğutucu çıkıyor mu?
2)Bu işlemci ne kadar uzun ömürlü (oyun vs. oynanacak şekilde)
3)Bu işlemci bu fiyata değer mi? Oyun performansı ve render performansı konusunda ne dersiniz?
4)i7 9700F ve GTX1660 Super ile Metro Exodus ve RDR2'de kaç FPS alabilirim?

1660S ekran kartı için 9700F işlemcisi oldukça fazla gereksiz güçlü. 3800X almayıp o fiyata 9700F alsam herhalde psikolojik bunalıma girerdim. 3800X single core olarak neredeyse denk ama multicore gücü olarak oldukça daha güçlü. Zaten daha ucuz olan 3700X bile seçseniz 9700F almaktan çok daha mantıklı bence.

Fiyatına göre alınmayacak bir işlemci. Onun yerine Ryzen 7 3700X tercih edin. Çok iyi bir işlemci. Çift çekirdek performansı ve düşük Nanometre ile farkını ortaya koyuyor. İçinden Wraith Prism soğutucu çıkıyor ve gayet yeterli O.C yapılmayacak ise. Dediğiniz oyunlarda ise güzel bir FPS değerleri alırsınız. Testleri YouTube da mevcuttur.

1-Soğutucu çıkmıyor, çıksa bile aşırı yetersiz o işlemci için.
2-Bayağı ömrü var ancak 10.nesil çıktığında anakart değiştirmeden yükseltmeyi unutun.
3- Rakiplerine bakınca fiyatı değmez.
4- Kaç FPS alacağınızı bilmiyorum ancak bu işlemciye o ekran kartı düşük.

1660S ekran kartı için 9700F işlemcisi oldukça fazla gereksiz güçlü. 3800X almayıp o fiyata 9700F alsam herhalde psikolojik bunalıma girerdim. 3800X single core olarak neredeyse denk ama multicore gücü olarak oldukça daha güçlü. Zaten daha ucuz olan 3700X bile seçseniz 9700F almaktan çok daha mantıklı bence.

Arkadaşın dediğine katılıyorum.

Şu anda Intel işlemcili sistem toplanmaz, ölü yatırım. Ama illaki alacaksan overclock edilebilen işlemcisini al. i7-9700KF yada i5-9600KF al ilerde gerektiğinde daha çok işine yarar. 2-3 sene daha fazla kullanırsın. Ama ona göre de bir anakart seçmelisin ve işlemci soğutucu da şart sanırım bu işlemcilerden birini alınca.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı