Sedat çağan haner
Decapat
I7 9700 kullanıyorum iyi bir soğutucu ile çok iyi işler yapabilirsin benim stok soğutucu ve anakartım eski olduğu için performansımda kayıp oluyor.
Dediklerinizde son derece haklısınız modum ancak fiyat olarak olmasa da Ryzen işlemciler soket avantajına sahip. 9700F yerine 3600X ve X570 sınıfı bir anakart alınabilir, daha sonra anakart değiştirmeden Ryzen 4000 serisine geçilebilir.Tek ve çoklu çekirdekte aynılar. Optimizasyon nedeniyle oyunlarda Intel daha fazla FPS verir. Şu an piyasa fiyatları arasında baya fark var.
Intel daha az ısınır, HT yok bu da ısınmaması için büyük bir avantaj. 6/12 yerine ben 8/8 tercih ederdim.
Bir de 1 yıl sonra 3600X 1000 TL'ye zor satılırken 9700F en az 2000 TL yapar.
Geçen yıl R7 2700X ile 9700K aynı fiyata satılıyordu zaman zaman şu an aralarında 2 kat fark var.
Evet bu da önemli bir avantaj, bunu söylemeyi unuttum. AMD'nin soket desteği takdire şayan gerçekten. Intel 3 defa soket değiştirdi AMD hala aynı soket ile devam ediyor. İnsanlar fazla masraf yapmadan sistemi güncelleyebiliyor.Dediklerinizde son derece haklısınız modum ancak fiyat olarak olmasa da Ryzen işlemciler soket avantajına sahip. 9700F yerine 3600X ve X570 sınıfı bir anakart alınabilir, daha sonra anakart değiştirmeden Ryzen 4000 serisine geçilebilir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.