i7 9700K %100 kullanma problemi

ggreenicess

Decapat
Geçen hafta Ryzen sistemden (2700X X470) sistemimi satıp (9700K Z390) sisteme geçtim. Geçtiğimede pişman oldum diyebilirim. Call of Duty'de veya bazen masaüstünde basit bir işlemde bile işlemci %100 olup ağırlaşıyor ve ne yaptıysam çözemiyorum bunun mutlaka bir çözümü olmalı ama ben bulamadım.
Yaptıklarım;
  • -4 farklı BIOS versiyonu ile denendi
  • -6 sefer farklı Windows versiyonu denendi eskiden yenisine hepsi.
  • -Tüm driverlar en güncel ve eski olarak denendi.
  • -Oyun orijinal olarak indirildi ve 3 sefer denendi
  • -Ekran karının 2019 yılında çıkan tüm driverları denendi.
  • -Farklı SSD denendi (M. 2)
  • -Farklı RAM denendi
  • -BIOS üzerinden RAM frekansı stok ve 3200 denendi
  • -Işlemci frekansı stok ve 4,7 4,8 4,9 olarak denendi.
  • -PSU denendi
Durum şu oyun içinde hiç sorun yok gayet akıcı ve sorunsuz hatta 2700X'de yaşadığım droplardan eser kalmadı Ryzen'dan geçiş sebebim oyun içi takılma ve FPS düşüşleri idi Intel’e geçincede menü kasmaları discortta gecikme ya da ses iletişiminin bozulması gibi sorunlar yaşıyorum. Kısacası altı üstü birkaç oyun oynuyorum zehir oluyor. Intel kullanıcısı olan arkadaşlar bu durumu yaşayan çözen var ise desteğinizi bekliyorum. Aynı sorunları yaşan çokça insan var sorundan bahsetmiş ama çözümü bilen yok. Lütfen! Bilen var ise çözümü yardım bekliyorum. Teşekkürler

• Asuz Z390 Prime-a
  • Intel 9700K
  • Corsair RGB Pro 3200 MHz
  • Samsung 970 Evo 500 GB
  • MSI RTX 2080 Gaming X Trio
  • Thermaltake 700W 80+ PSU
  • 144 Hz 2K AOC agon monitör

@iamakyazılı
Hyper V: donanım tabanlı olarak çalışan "hypervisor" yapısına sahip olan, 64 bitlik işlemciler üzerinde çalışmak üzere tasarlanmış, modern mimariye, yüksek performansa ve yüksek güvenlik özelliklerine sahip bir sanallaştırma yazılımıdır.

Merhaba tekrar herkese, yorum ve yardımlar için teşekkürler. rapor linkini ve istediğiniz ekran görüntüsünü ekledim. Şunuda söylemek isterim. Rapor alma sırasında ara ara takılmalar oldu. Tekrar teşekkürler. Umarım kısa sürede çözüm bulurum bu soruna çözünce mutlaka paylaşıcam.
Eki Görüntüle 474068

rapor linki

rapor linki 2
Merhaba. Bende ayni işlemciyi kullaniyorum. Bu tarz bir sorun yaşıyordum. Öncelikle basit işlemlerden başlayalım. Güç planı ayarlarından güç planını yüksek performans yada nihai performans ise normale alın. Eğer sorun devam ederse
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu linkteki O.C ayarlarini birebir yapin. Stabil şekilde size en yüksek performansı sunucak. Bana geri dönüş yapın mutlaka. Sisteminizdeki psu 80+ sertifikasi yoksa psu değiştirin. Kolay gelsin.

Tüm işlemleri yaptım videodaki ile bire bir olarak güç seçeneği yüksekteydi onu da normal yaptım. Genel bir düzelme oldu ama şöyle bir sıkıntı var mesela oyun açtığımda yükleme ekranlarında CPU %100 oluyor oyun oynarken sorun yok ilginç olanda bu oyun sırasında hiç %100 olmuyor ve performans gayet iyi. Aslında bu şekilde çalışması sorun değil benim için ama anlık olarak takılmalara neden oluyor mesela tam çalıştığı anda Discord sesi iletmiyor ya da çekmeyen bir telefondan gelen ses gibi oluyor. Bütün sorun işlemcinin %100 olduğu sırada oluyor ve özellikle yeni bir uygulama ya da oyunu açtığımda oluyor. Bu sorunu çözsem hiçbir sıkıntım kalmıyor. Ama araştırdığım kadarı ile bu sorunu yaşayan çok kullanıcı var ve çözümü yok gibi. Gerçekten yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum ama sorunu tam olarak çözdüğümü söyleyemem. Bu arada PSU 80+ 700W Thermaltake. Aslında bu benim hatam ve bunun ceremesini çekiyorum artık yapacağım tek şey kaldı anakart ve işlemciyi satıp Ryzen sisteme hatta 2700X ve X470'e geri dönmek. Bu olay beni çok üzdü ve bir daha asla ve asla bu tarz işlere girmem. Elimde çalışan sorun çıkartmayan ne varsa onu kullanırım. Desteğiniz için tekrar teşekkür ediyorum ve çözüleceğine inancım kalmadığından daha fazla sizleri rahatsız etmek istemiyorum. Herkese iyi forumlar sorunsuz dropsuz PC'ler dilerim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı