i7 9700K için sıvı soğutma gerekli mi?

i7 10700K'yı bekleyebilirseniz bekleyin yoksa da 3.nesil Ryzen serisine bir şans verin, eminim üzmeyecektir. Şu ana kadar donanımsal/yazılımsal olarak sorun yaşayan birisi duymadım. Ben bile şimdi yeni bir sistem toplamak istesem bu zamanda en asgari Ryzen 5 3600X/3700X tercih ederim. Şu an Intel'in oyun performasında attığı farka değecek fiyat farkını hak eden bir albenisi yok maalesef.

İstediğim gibi (Vatan KDV indirimi vs. gibi) bir indirim henüz gelmediği için ve 10. Nesil Intel İşlemciler henüz piyasaya çıkmadığı için araştırma yapmaya bir süre daha devam ediyor ve bekliyorum arkadaşlar. Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim.

hyperthreading in oyunlara hiç bir eklediği birşey yok.tek çekirdek performansı önemli.yayın vs yapmayı düşünmüyorsanız
yayında yapacaksanız sizi zor durumda bırakacagını sanmıyorum.ben memnunum
soğutucu olarak corsair in yazılımını begenmiyorum ama iyi sogutuyor uygun modellere bakabilirsiniz

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
@samtertas bir kaç yıla işlemcim darboğaz yapıyor dersiniz. O thread'leri zayıf birer çekirdek olarak düşün. Sistem thread'leri fazladan birer çekirdek olarak çalıştırıyor bir nevi. 12 thread'le %92 kullanım gördüm AC: Odyssey'de. %85 kullanım gördüm BF5'de.

@Shimada Sensei 5 sene fx 8350 kullandım o zamanda aynı muhabbetler dönüyordu :) oyun sektoru tamamen hyper threading e geçmesi için çok zaman var.bide 9700k nın sanal çekirdeği yok hepsi güçlü tek çekirdek.9900ks gelene kadar benchmarklarda oyunlarda geçebilen yoktu bu işlemciyi

Benchmarklarda Ryzen'lar geçmiyor, içinden geçiyordu o işlemcinin. i9, Ryzen 7'leri geçemiyor bile. Ryzen 9'lar rakipsiz durumda. Hatta 3950X, 9900K'yı tek çekirdekte de geçti. Çok çekirdekte bahsetmeye gerek bile yok. 16 çekirdek 32 thread bir canavar çiğ çiğ yer i9'u.

FX kitabını açma. Intel bile i5'leri 6/12'ye geçirdi artık. 1-2 yıla standart olacaktır 6 çekirdek 12 thread. Ekran kartları aşırı güçlendi. 2080, 1080p'de bana mısın demiyor, kendini yormuyor bile. Bu da oyun motorlarını çok çekirdeğe göre optimize edip işlemci performansını arttırmak gerek demek.

hangi benchmarklarda bir kaynak varmı
burdan baktığında sadece 8 core da geçebilmiş
overclock yapıldığında yine gerisinde
O site burada yasaklı. Sonuçları yanlış ve taraflı. Al sana gerçek kaynak. 3700X benchmark programlarında çok çekirdekte 9900K'yı geçiyor genel olarak.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı