i7 9700K Isınma Problemleri

Batuhan Özkan

Hectopat
Makaleler
4
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Meslek
Üniversite / Bilgisayar Programcılığı
Merhabalar, elimde MSI Z390 TOMAHAWK ve i7 9700k mevcut, soğutma olarak Corsair h150i pro kullanıyorum 360mm ve "push pull" şeklinde, hız aşırtma yapılmasa bile stock halde 70-80 dereceleri buluyor FFT testlerde, sürülü gelen macun kalitesiz olabilir diye cooler master master gel temin ettim, şimdi hız aşırtılmış hali 90 dereceleri buluyor. Macun yanlış uygulanmış olabilme ihtimaline karşı 3-4 kere tekrar montaj sağladım, güzelce montaj yapıp çıkarttığımda ince bir tabaka şeklinde kalıyor bu sayede düzgün montaj yapıtığımı varsayıyorum ama hala daha çok ısınıyor, stres testlerinde sistem kapanıyor direkt sıcaklıktan dolayı.

Cpu-Z ile alınan değerler.
cpuz.png

Boştaki sıcaklıklar

aidaboş.png

Tam yükte sıcaklık değerleri

aidayük.png

Güncelleme: Kullandığım macun Cooler Master MasterGel, ısı iletkenliği 1.85 W/m.k değerindeymiş, Maker modelini sipariş verdim ısı iletkenliği yaklaşık 11 W/m.k kadar bakalım ne kadar fark edecek.

Son düzenleme:
Radyatör ısınmıyor en fazla 40 derece gördüm, onun dışında zaten tubo boost ile 4.7 seviyeleri görüyor yuvarlak hesap 5 olsun dedim.

Benim aklım fanlar da kaldı ama termal macunluk bir durum değil şimdi kullandığınız macun bile kaliteli radyatör fotoğrafı atabilir misiniz veya pompa borularının yerini değiştirin.

Montaj doğru fakat yinede görüntüleri paylaşayım. Zaten radyatör veya kasa içi bir ısınma problemi yok çekirdekler ısınıyor.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2019-04-23 at 01.10.13.jpeg
    WhatsApp Image 2019-04-23 at 01.10.13.jpeg
    167,3 KB · Görüntüleme: 126
  • WhatsApp Image 2019-04-23 at 01.10.13 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2019-04-23 at 01.10.13 (1).jpeg
    228,4 KB · Görüntüleme: 128
  • WhatsApp Image 2019-04-23 at 01.10.13.jpeg
    WhatsApp Image 2019-04-23 at 01.10.13.jpeg
    167,3 KB · Görüntüleme: 131
  • WhatsApp Image 2019-04-23 at 01.10.14.jpeg
    WhatsApp Image 2019-04-23 at 01.10.14.jpeg
    234,5 KB · Görüntüleme: 129
Hocam zaten bir çok çözüm yolunu uygulamışsınız. Garip bir durum. Sıvı soğutma olduğu halde bu kadar ısınması hiç normal değil. Hele Intel işlemciler hiç bu kadar aşırı ısınmıyor.

Güncelleme : bugün söküp tekrar montaj sağladım kanaldaki montaj videolarından gördüğüm kadarıyla bir kaşık yardımıyla macunu dağıtıp montaj sağladım, şu an prime95 large fft testinde sıcaklıklar eskisine göre yaklaşık 15 derece daha iyi durumda 2 gün sonra elime nano macun geçtiğinde tekrar bir test yapacağım bakalım onda ne olacak. Birde MOSFET'ler biraz fazla ısınıyor gibi bu durumlarda ne yapılmalı?

sıcaklık.png

Hocam kasanın ön panelini çıkarın, yeteri kadar hava alamıyordur fanlar zaten kasa önüne takılan sıvı soğutmaların faydasız olacağını sanıyorum. Çünkü birçok yeni nesil kasanın hava akışı kötü, ön panelde toz çekiyor ve kasanın içine sıcak hava üflüyor.
Keşke 240MM alıp üst panele monte etseydiniz.

Soğutma bloğunun tam oturduğundan vidaları iyice sıktığınızdan emin olun.
Eski termal macun kalıntıları kalmış olabilir. Blok ve işlemciyi izopropil alkol ile temizleyip tekrar macun sürün.
Güncelleme : bugün söküp tekrar montaj sağladım kanaldaki montaj videolarından gördüğüm kadarıyla bir kaşık yardımıyla macunu dağıtıp montaj sağladım, şu an prime95 large fft testinde sıcaklıklar eskisine göre yaklaşık 15 derece daha iyi durumda 2 gün sonra elime nano macun geçtiğinde tekrar bir test yapacağım bakalım onda ne olacak. Birde MOSFET'ler biraz fazla ısınıyor gibi bu durumlarda ne yapılmalı?

Eki Görüntüle 388247
Mofset ısınmasına karşılık fan kullanabilirsiniz. Başka çözüm yok.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı