Batuhan Özkan
Hectopat
Daha fazla
- Meslek
- Üniversite / Bilgisayar Programcılığı
Merhabalar, elimde MSI Z390 TOMAHAWK ve i7 9700k mevcut, soğutma olarak Corsair h150i pro kullanıyorum 360mm ve "push pull" şeklinde, hız aşırtma yapılmasa bile stock halde 70-80 dereceleri buluyor FFT testlerde, sürülü gelen macun kalitesiz olabilir diye cooler master master gel temin ettim, şimdi hız aşırtılmış hali 90 dereceleri buluyor. Macun yanlış uygulanmış olabilme ihtimaline karşı 3-4 kere tekrar montaj sağladım, güzelce montaj yapıp çıkarttığımda ince bir tabaka şeklinde kalıyor bu sayede düzgün montaj yapıtığımı varsayıyorum ama hala daha çok ısınıyor, stres testlerinde sistem kapanıyor direkt sıcaklıktan dolayı.
Cpu-Z ile alınan değerler.
Boştaki sıcaklıklar
Tam yükte sıcaklık değerleri
Güncelleme: Kullandığım macun Cooler Master MasterGel, ısı iletkenliği 1.85 W/m.k değerindeymiş, Maker modelini sipariş verdim ısı iletkenliği yaklaşık 11 W/m.k kadar bakalım ne kadar fark edecek.
Cpu-Z ile alınan değerler.
Boştaki sıcaklıklar
Tam yükte sıcaklık değerleri
Güncelleme: Kullandığım macun Cooler Master MasterGel, ısı iletkenliği 1.85 W/m.k değerindeymiş, Maker modelini sipariş verdim ısı iletkenliği yaklaşık 11 W/m.k kadar bakalım ne kadar fark edecek.
Son düzenleme: