İ7 9700K Nasıl overclock yapabilirim?

batuhan kulim

Centipat
Merhaba, cihaz donanımlarım;
ASUS Z390A anakart.
Intel i7 9700K işlemci.
G.Skill 8x2=16 GB 3600MHz RAM (2200MHz civarı kullanabiliyorum nedenini bilmiyorum)
Master cooler 700Watt 80Plus PSU.
Master cooler ML240L V2 sıvı soğutucu.
MSI GTX Armor 1070 ekran kartı.

Daha önce hiç overclock işleriyle uğraşmadım bu işin bir standardı var mı? Voltajları elle nasıl neye göre artırmamız gerekiyor? Tecrübeli arkadaşlar başlangıç olarak yardımcı olabilirlerse çok sevinirim.

Bilmiyorsanız pek kurcalamanızı önermem. Voltajı BIOS'tan ayarlıyorsunuz. Fazla verirseniz yanar, bilginize.

Bu sebepten dolayı overclocku bilen birine yaptırın diyoruz ya. Adam voltajı 1 Volt tek artırsa bile 5 bin liralık alet 1 Volt yüzünden hayatını kaybediyor. O yüzden bilen birine yaptırın diyorum, başka bir şey demiyorum.

Bu sebepten dolayı overclocku bilen birine yaptırın diyoruz ya. Adam voltajı 1 Volt tek artırsa bile 5 bin liralık alet 1 Volt yüzünden hayatını kaybediyor. O yüzden bilen birine yaptırın diyorum, başka bir şey demiyorum.
Eyvallah kardeşim sağol biraz araştırayım.Peki Asus anakart'ın kendi optimizayonu var analiz ediyor en optimal şekilde otomatik overclock oluyor onun bir zararı olurmu acaba ?

Eyvallah kardeşim sağ ol biraz araştırayım. Peki ASUS Anakart'ın kendi optimizayonu var analiz ediyor en optimal şekilde otomatik overclock oluyor onun bir zararı olur mu acaba?

ASUS kullanmadım daha önce bir şey bilmiyorum maalesef. Sen en iyisi iyi bir bilene götür o yapsın. Sonra 1 Volt yüzünden bilgisayarı mezara gömmenin manası yok.

ASUS kullanmadım daha önce bir şey bilmiyorum maalesef. Sen en iyisi iyi bir bilene götür o yapsın. Sonra 1 Volt yüzünden bilgisayarı mezara gömmenin manası yok.
Kesinlikle haklısın.
ASUS BIOS'da optimize overclock yapıyor onu ayarlarım kendi birkaç defa PC aç kapa yaptı mavi ekran aldım birkaç defa ve %44 overclocktan %38'e kadar düştü ve sonuç şu anda CPU boşta 40 derece yükte 75 derece civarında ve 5GHz veya 4.9GHz arasında değişen frekans alıyorum. RAM'leri de elle 3600MHz denedim açmadı yavaş yavaş düştüm 3200 MHz'de çalıştı şu anda sistem. Uzun süreli test edemedim ilerleyen günlerde bakalım sorun yaşatacak mı bilmyiorum ama şunalık 5 GHz'nin tadını çıkarıyorum.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı