i7 9700k overclock

YusufA

Hectopat
Anakartım MSI MEG ACE Z390 ve işlemcimi 5.2 GHz'de Prime95 26.6 surumunde stabıl calıstırıyor. Voltaj auto LLC mod4 LLC'yi Auto yaptıgımda PC kılıtlenıyor core voltage CPU Z'de 1.240 ama BIOS ve HWInfo'da 1.512'lere kadar çıkmakta. Ayrıca her stress testınde sorunsuz ama Intel XTU ıle benchmark butonuna bastıgım anda PC kapanıyor sorun OC'de mı yoksa Intel XTU'da mı yardım edebılırmısınız bu konuda rica etsem. BIOS'tan elle voltaj verince Core VID degerı 1.344 sabit kalıyor ve her halukarda PC kapanıyor voltaj fark etmeksızın. Bu kapanmaların hepsı Intel XTU'da oluyor bu arada.

Son düzenleyen: Moderatör:
PSU dan da kaynaklanıyor olabilir.
güç kaynağım bu psu dan olucanı sanmıyorum

Yardımınz için teşekkür ederim öncelikle sorun cpu vıd değeriymiş adaptive moda alınca vıd degerını bıos dırek gırdıgım voltaja ayarlıyor vcore degerı ıle hala farklı ama gorunen vıd degerı oldugu ıcın 1.42 volt verdıgımde vıd 1.42 cpu core 1.96 gıbı bi değer oluyor.Ama intel xtu da hiç bir şekilde stabıl olmuyor pc kapanıyor.İşlemci frekansını 5.2 ghz den 5.1 re çektım avx ratio -1 de prime 95 avx testınde 20 dakıka çalışıyor hiç bi sorun yok ısılardan dolayı 20 dk yı geçmıyor avx olmayan surumde 1 saat sıkıntısız çalışıyor bu arada bıostan ovset voltage -0.020 verdım llc mode 3 te hersey sıkıntısız ıntel xtu açınca anakarttan czzt czzt gibi sesler gelıyor ve benck tamamlanmadan pc kapanıyor anakart dediğim işlemciye çok yakın geliyor ses işlemcıden olabılır dıye dusunuyorum.Aklıma gelen tek şey acaba cpu current protection mı bi anda fazla akım cekınce dırek sıstemı mı kapatıyor.Bu ozellıgıde kapatmak ıstemıyorum ıslemcım zarar gorur mu dıye.

Zaten biostan yapıyorum xtu nun benchmark testınde sorun oluyor sadece.tüm çekirdeklerı 5.1 ghz alınca sorun yok tmmlıyor sesler gelsede 5.2 de geçemıyor 5.1ghz tum cekırdekler avx ofset -1 yanı 5ghz yıne gecemıyor.Anlamadım xtu da mı problem overclockta mı prıme 95 testını sorunsuz tmmlıyabılıyor ıslemcım.

Sorunu bulmadım 5.1 ghz de avx testı sorun olusturuyor 5.0 ghz dusmesı gerekıyor avx ıslemlerın ofset ayarlayınca da xtu benchmarkta pc hala kapanıyor hıc bır sekılde gecemıyor.Garip bi durum anlayamadım.

Fabrika ayarlarına döndürüp sorunun devam edip etmediğini belirtin. Devam ederse farklı çözümler ararız etmez ise O.C yapacaksanız değerleri daha ince artırırsınız veya yapmazsınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı