i7 9700K & RTX 4060 Ti 16 GB nasıl gider?

Tarayıcınıza darboğaz test yazarak parçaların uyumuna bakabilirsiniz.

Siteden deneyince işlemci konusunda biraz eksik kalıyor gibi gözüküyor ekran kartı güzel iyidir.
Siteden darboğaz hesaplanmaz. O testlerin neredeyse hiçbiri gerçek sonuç vermiyor.

Tarayıcınıza darboğaz test yazarak parçaların uyumuna bakabilirsiniz.

Siteden deneyince işlemci konusunda biraz eksik kalıyor gibi gözüküyor ekran kartı güzel iyidir.

Siteden darboğaz FPS gibi şeyler hesaplanmaz dostum, internetten yapılan IQ testleri gibi onlar da gerçek sonuçlar vermiyor maalesef.

9700k, performans olarak R7 3700X derecesinde. R5 3600/5500 ve onun üstü her işlemci genel olarak 4060 Ti'ı beslemeye yeter. Ancak o kartı almanızı önermem. 4060 Ti 16 GB fiyatına göre çok kötü bir kart ve tek gerçek kullanım amacı Blender gibi yüksek VRAM gerektiren iş programları için. Oyun performansı olarak 8 GB versiyonu ile aynı. Eğer oyun için alıyorsanız 13.900 TL civarına düz 4060 Ti 8 GB veya 4060 Ti 16 GB fiyatında olan RX 7800 XT alabilirsiniz. Ancak o kart da 2K'da kullanılmadıkça fazla darboğaz yapar.

9700k, performans olarak R7 3700X derecesinde. R5 3600/5500 ve onun üstü her işlemci genel olarak 4060 Ti'ı beslemeye yeter. Ancak o kartı almanızı önermem. 4060 Ti 16 GB fiyatına göre çok kötü bir kart ve tek gerçek kullanım amacı Blender gibi yüksek VRAM gerektiren iş programları için. Oyun performansı olarak 8 GB versiyonu ile aynı. Eğer oyun için alıyorsanız 13.900 TL civarına düz 4060 Ti 8 GB veya 4060 Ti 16 GB fiyatında olan RX 7800 XT alabilirsiniz. Ancak o kart da 2K'da kullanılmadıkça fazla darboğaz yapar.

Peki 8 GB olan versiyonuyla darboğaz oranı nasıl olur? İşlemci şu anki bilgisayarımda olan işlemci ilk olarak ekran kartını değiştirmek istiyorum onun için sordum.

Peki 8 GB olan versiyonuyla darboğaz oranı nasıl olur? İşlemci şu anki bilgisayarımda olan işlemci ilk olarak ekran kartını değiştirmek istiyorum onun için sordum.

Ayrıca şeyi demeyi unuttum şu anki ekran kartım RX 5700 XT 8 GB versiyonu. Artık günümüz için yavaş yavaş 8 GB çok normalleşmeye başlamadı mı?

Ayrıca şeyi demeyi unuttum şu anki ekran kartım RX 5700 XT 8 GB versiyonu. Artık günümüz için yavaş yavaş 8 GB çok normalleşmeye başlamadı mı?

16 GB ve 8 GB 4060 Ti'ın performansı aynı, yani 9700K ile her ikisinde de genel olarak darboğaz olmaz. O yüzden 16 GB 4060 Ti fiyatına hiç değen bir kart değil, 8 GB versiyonunu almanız daha mantıklı olur. Ancak bütçenizin tamamını kullanmak istiyorsanız ve 8 GB'nin gelecekte yetersiz olacağını düşünüyorsanız, bence yapabileceğiniz en mantıklı şey 4060 Ti 16 GB yerine daha ucuza 7700 XT veya benzer fiyata 7800 XT/4070 alıp, sonrasında imkanınız olduğunda işlemcinizi yükseltmek. 9700k 7700 XT veya 7800 XT ile darboğaz yapar, ancak darboğaz yalnızca ekran kartının %100 kullanılmamasına sebep olur, darboğaz yapmayacak bir karta kıyasla performans düşüşü ya da sisteme zarar verme gibi bir duruma yol açmaz. Her şekilde 4060 Ti 16 GB'den daha mantıklı olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı