i7-9700K Sistem Toplama

MertSCelik

Hectopat
Merhabalar, başlıkta belirttiğim üzere ben sistem toplamaktan pek anlamıyorum fakat bir bilgisayar edinmem gerekiyor. Kullanım amacım zbrush ve Photoshop ağırlıklı olmak üzere programlar için kullanmak, render almak ve oyun oynamak.

Şu an elimde bir adet ASUS ROG STRIX GeForce RTX 2060 OC 6 GB GDDR6 192 Bit DX12 ekran kartı mevcut buna ek olarak bir adet WD 500GB Blue SATA 3.0 (560 MB okuma / 530 MB yazma) 3D-nand SSD diske sahibim.

Yukarıda belirttiğim parçalara ek olarak aşağıya yazacaklarımı alırsam eğer verimli ve uyumlu bir sistem toparlamış olur muyum?

• Anakart: ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING
  • İşlemci: i7 9700K
  • RAM: Corsair 32 GB(2X16) Vengeance RGB Pro siyah 3200MHz CL16 DDR4
  • Kasa: Corsair Carbide serisi Spec-omega RGB tempered glass USB 3.0 siyah mid TowerGüç kaynağı: Corsair SF serisi SF750 750W 80+ plat. Full modüler 92MM fanlı SFX PSU
  • Sıvı soğutma: Corsair Hydro serisi H100X 240MM işlemci sıvı soğutucu

Belirttiğim üzere sadece internetten hangi parça nasıl uyumlu olabilir gibi basit bir araştırma ile bunları düşünmüş bulundum. Eğer bana yardımcı olabilirseniz mutlu olurum, ilginiz için şimdiden teşekkür eder iyi forumlar dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence sıvı soğutmayı çıkartıp işlemciyi 3800X veya 3900X yapabilirsiniz. Bu tarz işlerde Ryzen çok daha önde ve artık oyun anlamında da Intel ile aynı seviyede.
İleriye dönük düşündüğümüz zaman beni en az uğraştıracak marka hangisi sizce? Ben iş için kullanmakla beraber oyunlar içinde kullanacağım o sebeple intel düşünüyordum çünkü bazı tanıdıklarımın dediklerine göre amd oyunlarda baya gerideymiş.
Sadece oyunsa Intel, yoksa Ryzen'e bakmanı öneririm. Yoksa parçaların uyumlu gibi. M2 SSD ekleyebilirsin diğer bazı parçalardan kısarak.
Üzgünüm ben ssd yi yazmayı unutmuşum Samsung 970 evo almayı planlıyorum windows ve programları kurmak için. İleriye dönük düşündüğünüz zaman benim için amd mi intel mi tavsiye edersiniz? Hem iş hem oyun sistemi olacak bu sistem aslında.

İleriye dönük düşündüğümüz zaman beni en az uğraştıracak marka hangisi sizce? Ben iş için kullanmakla beraber oyunlar içinde kullanacağım o sebeple intel düşünüyordum çünkü bazı tanıdıklarımın dediklerine göre amd oyunlarda baya gerideymiş.

Üzgünüm ben ssd yi yazmayı unutmuşum Samsung 970 evo almayı planlıyorum windows ve programları kurmak için. İleriye dönük düşündüğünüz zaman benim için amd mi intel mi tavsiye edersiniz? Hem iş hem oyun sistemi olacak bu sistem aslında.
Amd bazı modellerinde oyun olarak intelin önünde.

Eski nesil AMD işlemciler 1080p oyunculukta gerideydi. Yeni nesil işlemcileri bazen geçiyor bile.

Eski nesil AMD işlemciler 1080p oyunculukta gerideydi. Yeni nesil işlemcileri bazen geçiyor bile.
O zaman sizden ricam amd olarak revize ettiğimizi varsayarak, değişmesi gereken parçaları hangi amd parçalar ile değişmemi tavsiye ettiğinizi yazabilir misiniz?
Anakartın neden o kadar üst düzey merak ettim açıkcası.
Açıkcası yazdığım gibi pek bilmemekle beraber ileriye yönelik olsun diye yeni model bir anakart olsun istedim. Dediğim gibi hiç bilmediğim konular aslında sadece mantığım çerçevesinde yazdım listeyi.

Hem oyun için işini görür hemde render için BENCHMARK testleri var youtube de farklarını görüceksin.
AMD işlemci konusunda çok gelişti.
Peki çok teşekkür ediyorum inceleyeceğim tavsiyelerinizi. İşlemci dışında değişmesi gereken bir şey var mı acaba? Anakart sanırım değişmeli intel destekli diye biliyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı