i7 9700K sistemde RAM yükseltmek

eakn59

Hectopat
Herkese selamlar. Bellek kullanımı konusunda çok fazla sorun yaşamaya başladım. Bilgisayar aşırı derecede bellek kullanmaya başladı. RAM takviyesi yapmak istiyorum ama hangi model ve hangi markaların ürünlerini almalıyım bilmiyorum. Sizden tavsiye almaya geldim. Görseldeki kullanıma aldanmayın birden fazla Client Metin2 açık şu an o yüzden öyle. Boşta %30 bellek kullanımı var. İki sorum var.
Alacağım RAM kesinlikle 2400MHz mi olmalı?
CL dedikleri şey ne ve herhangi bir 2400MHz RAM bilgisayarda sorun yaratır mı?
Bana uygun öneri yapabileceğiniz linkleri bekliyor olacağım. 16 GB için bir bütçe yaratmaya çalışacağım ama muhtemelen 8 GB bir RAM alacağım.

Dosya Ekleri

• ram1.png
    ram1.png
    17,9 KB · Görüntüleme: 89
  • ram2.png
    ram2.png
    21,9 KB · Görüntüleme: 81
  • ram3.png
    ram3.png
    31,6 KB · Görüntüleme: 77
  • bel1.png
    bel1.png
    111,2 KB · Görüntüleme: 36
  • bel2.png
    bel2.png
    41,8 KB · Görüntüleme: 39
  • işlem.png
    işlem.png
    31 KB · Görüntüleme: 37
Son düzenleme:
Herkese selamlar. Bellek kullanımı konusunda çok fazla sorun yaşamaya başladım. Bilgisayar aşırı derecede bellek kullanmaya başladı. RAM takviyesi yapmak istiyorum ama hangi model ve hangi markaların ürünlerini almalıyım bilmiyorum. Sizden tavsiye almaya geldim. Görseldeki kullanıma aldanmayın birden fazla Client Metin2 açık şu an o yüzden öyle. İki sorum var.
Bana uygun öneri yapabileceğiniz linkleri bekliyor olacağım. 16 GB için bir bütçe yaratmaya çalışacağım ama muhtemelen 8 GB bir RAM alacağım.

Hocam XMP açık mı? BIOS üzerinden açıp tekrar test eder misiniz? Frekans yükselince kullanım biraz düşüyor.

Bütçen var ise 2x16 al ileriye dönük yoksa 2x8 3200 MHz CL16 - CL18 alabilirsin
BIOS'tan 2400MHz olacak 3200 MHz aşırtabilirsin.

Herkese selamlar. Bellek kullanımı konusunda çok fazla sorun yaşamaya başladım. Bilgisayar aşırı derecede bellek kullanmaya başladı. RAM takviyesi yapmak istiyorum ama hangi model ve hangi markaların ürünlerini almalıyım bilmiyorum. Sizden tavsiye almaya geldim. Görseldeki kullanıma aldanmayın birden fazla Client Metin2 açık şu an o yüzden öyle. İki sorum var.

8 GB almanızı önermiyorum hocam Dual channel çalışmayabilir.

Hocam XMP açık mı? BIOS üzerinden açıp tekrar test eder misiniz? Frekans yükselince kullanım biraz düşüyor.
Hocam XMP dediğiniz şeyi bilmiyorum. BIOS'u açıp nereye bakmam gerekiyor?

Boştayken bellek çok fazla kullanılıyor bu normal mi?
Boşta %30 yani

elindeki zaten 3200 değil mi biostan bi bak bakalım.
Hocam inanın bilmiyorum. BIOS'a hayatımda 5kere girmemişimdir.

Hocam işlemci modelini söyleyebilir misin? Eğer işlemcin 3200Mhz frekans hızını destekliyor ise 3200Mhz CL16 RAM alabilirsin.
Buyur hocam.

8 GB almanızı önermiyorum hocam Dual channel çalışmayabilir.
O zaman mecbur 16 GB için yürüyeceğim. Teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• bel1.png
    bel1.png
    111,2 KB · Görüntüleme: 32
  • bel2.png
    bel2.png
    41,8 KB · Görüntüleme: 32
  • işlem.png
    işlem.png
    31 KB · Görüntüleme: 51

Technopat Haberler

Geri