i7 9700K sistemde RAM yükseltmek

Dosya Ekleri

• anakart.png
    anakart.png
    16,2 KB · Görüntüleme: 19
Anakartınız XMP destekliyor hocam. BIOS üzerinden XMP açmanız lazım. 3200Mhz'de çalıştırabilirsiniz. CL16 3200MHZ 16GB RAM al hocam artık 16GB pek yeterli değil ve 8+16 olarak kullanırsanız dual channel çalışmayabilir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bütçen var ise 2x16 al ileriye dönük yoksa 2x8 3200 MHz CL16 - CL18 alabilirsin
BIOS'tan 2400MHz olacak 3200 MHz aşırtabilirsin.
2x16 karşılayamam şuan hocam. Tek 16 yapabilirim.

Anakartınız XMP destekliyor hocam. BIOS üzerinden XMP açmanız lazım. 3200Mhz'de çalıştırabilirsiniz. CL16 3200MHZ 16GB RAM al hocam artık 16GB pek yeterli değil ve 8+16 olarak kullanırsanız dual channel çalışmayabilir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

O zaman 16 GB alayım ben. Hangi marka ve modelleri önerirsiniz? Çok fark eder mi markalar?

2x16 karşılayamam şuan hocam. Tek 16 yapabilirim.

O zaman 16 GB alayım ben. Hangi marka ve modelleri önerirsiniz? Çok fark eder mi markalar?
CL16 ve 3200MHZ olmadığı sürece farketmez hocam şahsi önerim Corsair Vengeance ama aynı marka model alarak belki daha uyumlu çalışmasını sağlayabilirsiniz. Ama kesinlikle daha uyumlu çalışır diye birşey diyemem.

Bir de boşta %30 çalışması normal mi hocam? Buna ne yapabilirim? Görsel paylaştım bakabilirseniz çok makbule geçer.

Mem Reduct kullanın bayağı faydası olacaktır hatta bütçeniz yoksa bu uygulama sizi idare eder.

Bir de boşta %30 çalışması normal mi hocam? Buna ne yapabilirim? Görsel paylaştım bakabilirseniz çok makbule geçer.
Benimde RAM ortalama 4-5GB civarında masaüstünde kullanılıyor hocam normal diyebiliriz. Bazılarında 3GB'ın altına bile düşebilirken bazılarında 7GB üstünde bile kullanılıyor.

Mem Reduct kullanın bayağı faydası olacaktır hatta bütçeniz yoksa bu uygulama sizi idare eder.
Çok teşekkürler deneyeceğim.
Benimde RAM ortalama 4-5GB civarında masaüstünde kullanılıyor hocam normal diyebiliriz. Bazılarında 3GB'ın altına bile düşebilirken bazılarında 7GB üstünde bile kullanılıyor.
Daha önceleri bu kadar kullanmıyor diye hatırlıyorum da o yüzden. Teşekkür ederim cevaplar için.

CL16 ve 3200MHZ olmadığı sürece farketmez hocam şahsi önerim Corsair Vengeance ama aynı marka model alarak belki daha uyumlu çalışmasını sağlayabilirsiniz. Ama kesinlikle daha uyumlu çalışır diye birşey diyemem.
CL 16 ve 3200MHZ için öneriniz olsaydı 2x16 dual hangi marka ve modelleri önerirdiniz? Bir de benim anakartım bunu destekler mi?

Çok teşekkürler deneyeceğim.

Daha önceleri bu kadar kullanmıyor diye hatırlıyorum da o yüzden. Teşekkür ederim cevaplar için.

CL 16 ve 3200MHz için öneriniz olsaydı 2x16 Dual hangi marka ve modelleri önerirdiniz? Bir de benim anakartım bunu destekler mi?

Kesinlikle Corsair Vengeance öneririm hocam. Kendi masaüstümde 2x8GB kullanıyorum ve performansları çok sağlam.

Anakart modeliniz nedir ve kaç ram slotu kullanılıyor şuan?
Anakartınız kaç GB ram destekliyor ona bakalım öncelikle.
Yeni bir ram alırken illa aynı Mhz ram alınacak diye bir kural yoktur. Elinizde 2400Mhz ram var, 3200Mh, ram alırsanız eğer, 3200 olan kendini 2400Mhz olana eşitleyecek. Fakat cl değerlerinin aynı olmasına dikkat edin. 2400 Mhz ve 3200 Mhz arasında performans olarak fazla bir farkları yoktur. Bütçede zorlanıyorsanız direk ram takviyesi yapın geçin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı