i7-9700K ve GTX 1080 Tabanlı Sistem Toplama

Makaleler
9
Güncelleme: PC'nin tüm parçaları sipariş edildi. Topladıktan sonra inceleme yapıp konu açacağım. Hangi parçaları neden aldık, özet geçelim.

---------------------------------------------

Selam arkadaşlar. Yakın bir arkadaşıma sistem topluyoruz, bu vesileyle sizlerin de önerisini almak istedim. Uzun zamandır PC bileşenlerini araştırmıyorum. Çok uzak değilim ama çok da yakın olduğum söylenemez. Hangi bileşen fiyat performanstır, hangisi fiyatını hak etmiyor bilgi sahibi olmadığım için önerileriniz benim için önemli.

Öncelikle elimizde ekran kartımız ve anakartımız var, onlar daha önceden alındı. Aslında sistem 5 ay önce toplanacaktı ama aksadı vs. derken şu sıralar toplamayı düşünüyoruz. Elimizde MSI GTX 1080 Armor ve MSI Z370 Tomahawk mevcut. Bu yüzden sistem 9. nesil Intel işlemciyle toplanacak.

Monitör 144 Hz olmalı. Burası önemli. RAM 16 GB düşünüyoruz. SSD ve HDD olacak. SSD bütçeye sığabiliyorsa 500 GB olabilir. M.2 SSD şartı yok lakin SATA alınacaksa Samsung olmasından yanayım. HDD sıradan 1 TB HDD yeterli olacaktır. Kasa ve PSU olayında ise RGB gibi şeylere gerek yok. Bileşenler kasa içine sığsın yeterli bizim için. Güç kaynağı kalitesiz bir şey istemiyoruz. İşlemci soğutucusu olarak ise sıvı soğutmalar çok pahalı değilse onu eklemeyi düşünüyorum. Hesaplarıma göre dediğim bileşenler bütçeye zar zor da olsa oturabilir. Önerilerinizi bekliyorum. Kendi önerilerimi de paylaşacağım konu altında. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Overclock yapılacak mı? İşlemci soğutucusunu ne düzeyde istiyorsunuz?
Overclock yapılabilir de, yapılmayabilir de. Açıkçası iyi bir soğutucu elbette tercihim olur ama bunun için bileşenlerden çok feragat edilecekse çok da üst seviye bir şeye ihtiyacımız yok.
Öneri için teşekkürler. Monitörde bir indirim yakalayabiliriz diye tahmin ediyorum. SSD'yi SATA alırsak da güzel sistem olabilir. Başka kasa+PSU öneriniz var mı?

SSD'yi SATA alırsak da güzel sistem olabilir. Başka kasa+PSU öneriniz var mı?

650W Gold Güç kaynağı gayet yeterli olduğu için bu değerlerde farklı bir ürün bulamadım. 700-800W Güç kaynağı almaya kalktığınız zaman fiyatlar kaliteye göre fazla artıyor. 800W Bronze sertifikalı güç kaynağı almak yerine 650W Gold sertifikalı güç kaynağı almak daha mantıklıdır. Kastettiğiniz kasayla birlikte güç kaynağı ise asla o şekil de almanızı tavsiye etmiyorum. Kasanın yanında gelen güç kaynaklarının geneli kötü oluyor. Üst düzey sistemlerde kasa ve güç kaynağı ayrı alınmasında fayda var.
Ek olarak, alacağınız sıvı soğutucu ve kasa aynı marka olursa uyumluluk konusunda daha az sıkıntı çekersiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öneri için teşekkürler. SSD seçimini beğendim, o SSD'yi ben de almayı düşünüyorum. Kampanya kovalamakta fayda var. O güç kaynağına nedense ısınamadım sadece. Aerocool PSU olarak tercih edeceğim bir marka olmaz ama, sorunsuz bir güç kaynağı ise elbette alabilirim. Kasayı çok beğendim. Soğutma konusunda sıvı soğutma alınıp, montiörü düşürmek sizce iyi fikir olmaz mı? Color Banding sorunu varmış sanırım o monitörün. Bize 24 inç 144 Hz monitör fazlasıyla yeterli.
Bilgiler için teşekkürler. 650W'ın sisteme yeteceğinden eminim zaten, sorun o değil. Sadece güç kaynağı içime tam sinmedi, sebebi o. Öneriler için tekrar teşekkürler. Listem yavaş yavaş şekillenmeye başladı.

Monitörü düşürmek derken çözünürlük olarak mı?

Ben 7 kişiye aldırdım bu monitörü, hepsi de Hepsiburada üzerinden aldılar. Hiçbirinde problem çıkmadı. Bir kişi zamanında geldi sosyalı karıştırdı gitti problem var diye. Zaten problem olsa adamlar 14 gün içerisinde iade alıyorlar soru sormadan. Benim hedefim o monitör yani. Bu fiyat aralığında Gold sertifikalı PSU bulmak zor. Seasonic ve Silverstone veya Evga bir PSU'da alınabilir. Ancak 400TL gibi bir rakama Bronz gelir sanıyorum.

2K monitörler 2000TL civarında seyrediyor. AOC 2K 144Hz monitör bile 2500TL ve G-Sync bile yok.

Arkadaşlar AOC C24G1 monitörü 1399 TL'ye, Samsung 970 EVO PLUS 500 GB SSD'yi de 776 TL'ye satın aldık.

Şu an elimizde şu parçalar var:
  • MSI Z370 Tomahawk (Anakart BIOS Update için servise yarın gidecek, toplamak için bekleyeceğiz muhtemelen.)
  • MSI GTX 1080 Armor
  • AOC C24G1 24" 144 Hz VA Panel Monitör
  • Samsung 970 EVO PLUS 500 GB SSD
Kesin olarak alınacak parçalar:
Geriye kalan sadece CPU soğutucu, güç kaynağı ve HDD. HDD'yi en son alacağız, zaten sistem SSD'den boot edilecek.

CPU soğutucu içinse şunu düşündük. OC yapmayı düşünmüyor arkadaşım. Sistemin stok performansı onun için hayli hayli yeterli. O yüzden i7-9700K'yı stok ve Turbo hızlarda üzmeyecek bir soğutucu yeterli olur diye düşünüyoruz. Tavsiyelerinizi bekliyorum. 240 mm'lik sıvı soğutuculara ihtiyacımız yok. Güç kaynağı olarak ise ben kaliteli bir tavsiye bekliyorum sizlerden. 650W civarı yeterlidir bu sistem için.

RAM'i de yarın alacağız. Eskişehir'de stoklarda varmış Vatan'ın. Elden alacağız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…