i7-9700K ve GTX 1080 Tabanlı Sistem Toplama

Şimdi RAM'leri de aldık ama stoklarda bitmiş, lakin hafta içine ön sipariş gibi bir şey verdik. Hafta içi o gelecek, ücretini ödedik. Yarın HDD'yi alıyoruz. SSD'miz elimize ulaştı. Monitörümüz hala kargoya verilmedi. Anakartımız servise pazartesi kargolanacak.

Son durum aşağıda.

Şu an elimizde veya satın aldığımız halde gelmeyen şu parçalar var:
  • MSI Z370 Tomahawk (Anakart BIOS Update için servise Pazartesi gidecek, toplamak için bekleyeceğiz muhtemelen.)
  • MSI GTX 1080 Armor (Elimizde.)
  • AOC C24G1 24" 144 Hz VA Panel Monitör (Muhtelemen Pazartesi kargoya verilir, Salı elimizde olur.)
  • Samsung 970 EVO PLUS 500 GB SSD (Elimizde.)
  • Crucial 16 GB (8GBx2) 3000 MHz CL17 RAM (Siparişi verildi, Çarşamba gibi gelecek)
Kesin olarak alınacak parçalar:
  • Intel Core i7-9700K İşlemci (Çarşamba günü yüksek ihtimal siparişini vereceğiz.)
  • WD 1 TB Caviar Blue HDD (Yarın alınacak.)
Şu anda kasayı da kesin yazmadım, aslında NZXT H500, 519 TL fiyatıyla hala birinci sırada lakin biraz daha araştırma yapmam daha iyi olabilir. Yüksek ihtimal bu kasa alınacak ama. Arkadaşım da ben de çok beğendik.

Sıvı soğutucu almayı düşünmeye başladık çünkü i7-9700K çok ısınıyor. İyi bir hava soğutma işimizi görebilir diye düşündük ama iyi bir hava soğutma bile işimizi görmeyecek gibi. O yüzden sıvı soğutucu araştırıyoruz.

Güç kaynağı olarak ise orta-üst seviye bir şey düşünüyoruz. 650-750W arası olabilir. Modüler olması tercihim lakin zorunlu değil. Mümkünse sessiz, güven veren bir güç kaynağı olmalı.

Bileşen önerilerinizi bekliyorum. Kalan bütçemiz ise şu:
  • Kasayı NZXT H500 alırsak, güç kaynağı ve soğutucu için bütçemiz 1728 TL.
  • Kasayı da almazsak, güç kaynağı, kasa ve soğutucu için bütçemiz 2247 TL.
Bu fiyatı kesinlikle geçmememiz, mümkünse yaklaşmamamız bile önemli. Ne kadar düşük, o kadar iyi. Ha, bileşenler kalitelidir parasını hak ediyordur alabiliriz.

Bu da olabilir.
370214
370215

SilverStone ve SeaSonic aslında kullanmayı çok istediğim markalar, lakin arkasında Akortek Bilişim olunca insan 2 kere düşünüyor.

Corsair H115i PRO RGB aklıma yattı. Aslında stoklarda olsa Noctua NH-D15 alacaktım, hava soğutmanın kralı kendisi. Lakin yokmuş. O yüzden muhtemelen Corsair H115i PRO RGB alacağız. NZXT H500'e de uyumlu. Gayet güzel olacak gibi. Aslında RGB'ye de ihtiyacımız yok. Hatta aynı performansı verebilecek, daha uygun fiyata daha sade bir hazır sıvı soğutma varsa onu alacağız, araştırıyorum bakalım.

Güç kaynağı olarak da muhtemelen Corsair RM750i alacağız.

Biraz Overkill olacak lakin TR fiyatı iyiyken kaçırmamalı. 100 TL altına inince de modüler, kalite, verimlilik; bu üçünden birini kaybediyorsunuz. Bütçemiz de elveriyorken almamız en mantıklısı gibi.
HDD'miz de geldi bu arada.

370593

Son düzenleme:
Sıvı soğutucu almayı düşünmeye başladık çünkü i7-9700K çok ısınıyor. İyi bir hava soğutma işimizi görebilir diye düşündük ama iyi bir hava soğutma bile işimizi görmeyecek gibi. O yüzden sıvı soğutucu araştırıyoruz.

9700K çok ısınmıyor. Önceki nesil I7 işlemcilere kıyasla çok daha ısınıyor.
Tabi delid işlemi yapılmadıysa.

Bugünün güncellemesini de yapayım :) Monitörümüz geldi, zaten kargoya verilmiş ama bilgilerini girmemişler. Birkaç dakika önce UPS getirdi monitörü. Anakartımız birazdan kargoya verilecek, o da servis yolcusu. Umarım bu hafta gelir, tek temennim o. Eğer tüm parçaları bu hafta alabilirsek Pazar günü akşamına detaylı bir inceleme yazacağım.

370624

PSU baya iyi bir seçim olmuş. Güzel bir şeyler oluyor. Hayırlı olsun.
Teşekkür ediyorum, PSU'ya hala alternatif bakıyorum çünkü fiyatı çok tuzlu. Olabilecek en iyi senaryoda o PSU ve H115i PRO RGB alınacak. Halen daha araştırmadayım bakalım. Sipariş verdiğimde buradan bilgilendiririm.
9700K çok ısınmıyor. Önceki nesil i7 işlemcilere kıyasla çok daha ısınıyor.
Tabi delid işlemi yapılmadıysa.
9700K zaten önceki nesil işlemcilere kıyasla demiştim. İşlemci zaten lehimli, o yüzden Delid işlemine gerek yok ki buna rağmen ısınması kötü haber. AMD ısınıyor diyen arkadaşlara buradan selamlarımı yolluyorum. İşlemcinin 1/3 parasına soğutucu almazsanız, işlemci soğumuyor :)

Halen daha önerilerinizi değerlendirebilirim arkadaşlar. Kasamız NZXT H500 olacak yüzde 95 ihtimal. Lakin hala kasa, PSU ve soğutucu önerilerine açığım.

9700K zaten önceki nesil işlemcilere kıyasla demiştim. İşlemci zaten lehimli, o yüzden Delid işlemine gerek yok ki buna rağmen ısınması kötü haber. AMD ısınıyor diyen arkadaşlara buradan selamlarımı yolluyorum. İşlemcinin 1/3 parasına soğutucu almazsanız, işlemci soğumuyor :)
Yanlış yazmışım. Önceki nesillere göre daha az ısınıyor. 7700K ve 8700K işlemcilerini baz alarak söylüyorum.
Hele 4790K işlemciye göre aralarında dağlar kadar fark var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı