Şimdi RAM'leri de aldık ama stoklarda bitmiş, lakin hafta içine ön sipariş gibi bir şey verdik. Hafta içi o gelecek, ücretini ödedik. Yarın HDD'yi alıyoruz. SSD'miz elimize ulaştı. Monitörümüz hala kargoya verilmedi. Anakartımız servise pazartesi kargolanacak.
Son durum aşağıda.
Şu an elimizde veya satın aldığımız halde gelmeyen şu parçalar var:
- MSI Z370 Tomahawk (Anakart BIOS Update için servise Pazartesi gidecek, toplamak için bekleyeceğiz muhtemelen.)
- MSI GTX 1080 Armor (Elimizde.)
- AOC C24G1 24" 144 Hz VA Panel Monitör (Muhtelemen Pazartesi kargoya verilir, Salı elimizde olur.)
- Samsung 970 EVO PLUS 500 GB SSD (Elimizde.)
- Crucial 16 GB (8GBx2) 3000 MHz CL17 RAM (Siparişi verildi, Çarşamba gibi gelecek)
Kesin olarak alınacak parçalar:
- Intel Core i7-9700K İşlemci (Çarşamba günü yüksek ihtimal siparişini vereceğiz.)
- WD 1 TB Caviar Blue HDD (Yarın alınacak.)
Şu anda kasayı da kesin yazmadım, aslında NZXT H500, 519 TL fiyatıyla hala birinci sırada lakin biraz daha araştırma yapmam daha iyi olabilir. Yüksek ihtimal bu kasa alınacak ama. Arkadaşım da ben de çok beğendik.
Sıvı soğutucu almayı düşünmeye başladık çünkü i7-9700K çok ısınıyor. İyi bir hava soğutma işimizi görebilir diye düşündük ama iyi bir hava soğutma bile işimizi görmeyecek gibi. O yüzden sıvı soğutucu araştırıyoruz.
Güç kaynağı olarak ise orta-üst seviye bir şey düşünüyoruz. 650-750W arası olabilir. Modüler olması tercihim lakin zorunlu değil. Mümkünse sessiz, güven veren bir güç kaynağı olmalı.
Bileşen önerilerinizi bekliyorum. Kalan bütçemiz ise şu:
- Kasayı NZXT H500 alırsak, güç kaynağı ve soğutucu için bütçemiz 1728 TL.
- Kasayı da almazsak, güç kaynağı, kasa ve soğutucu için bütçemiz 2247 TL.
Bu fiyatı kesinlikle geçmememiz, mümkünse yaklaşmamamız bile önemli. Ne kadar düşük, o kadar iyi. Ha, bileşenler kalitelidir parasını hak ediyordur alabiliriz.