Şuraya bir Hepsiburada rezaleti yazalım.
Bugünün güncellemesini vereyim. Sistem en iyi ihtimal Pazartesi toplanacak. Hepsiburada denilen profesyonellik yoksunu firma sağ olsun, QP Bilişim'den aldığımız işlemci ve soğutucunun ödemesini onaylamamış. Ödeme onaylandı aslında fakat firmaya da onaylandığını bir şekilde iletmemiş. Hepsiburada'dan alma sebebimiz ödeme yönteminde vade farksız taksit yapmasıydı.
Sizlere tavsiyem, Hepsiburada'yı sadece Hepsiburada mağazasından alışveriş yaparken kullanın. N11'in 10'da biri kadar profesyonellik yok bu adamlarda. Daha ağır konuşmak isterdim, lakin gerek yok. Pazartesi kargoyu bir şekilde almayı başarırsak alacağız. Adreste olmayacağımızdan dolayı biraz gecikebilir de.
Onun dışında aynı anda alışveriş yaptığımız Yukko'dan güç kaynağımız sabah erkenden kargolandı. Yarın da muhtemelen gelir. Dağıtıma çıkmazsa da biz alırız, sorun yok. Kaç yıllık site rezalet derecede iş yaparken sektörün e-ticaret anlamında yeni oyuncularından biri bu kadar iyi iş yapıyor işte. Aynı gün kargo yazısına da aldanmayın. Apta aptal işlerle oyalıyorlar.
Kasa öneriniz için teşekkürler. Artık aldık diyelim
Başkaları da değerlendirebilir Xigmatek kasayı elbet. Kasa sıvı soğutmaya uygun üretilmemiş yanlış bir ifade bu arada, size anlatmıştım lakin sanırım bir yanlış anlaşılma oldu. Intake şekilde de sıvı soğutma montajı yapılabilir. Önde 280 mm soğutucunun gireceği bir çerçeve mevcut. Oraya kolaylıkla takılabiliyor. Örnek bir montaj resmi. Kasa ve soğutucu birebir aynı.
Eki Görüntüle 371666
Sıvı soğutucuların illa ki yukarıya bakacak şekilde takılmasına gerek yok. Kasaya ısınan hava girmeyecek aslında çünkü normal koşullarda kasada zaten içeri üfleyen fan bile olmayacaktı. Ki bu tür kasalarda, Intake dediğimiz içeriye üfleyen fanların neredeyse hiçbir faydası olmuyor soğutmaya. Yani radyatör orada kendi yağında kavrulacak bir nevi. Ayrıca radyatördeki su, işlemcinin sıcaklığı kadar ısınmıyor bu tür sistemlerde. Genelde maksimum 40-45 derece arasında geziyor. O da içeriye üflenen havayı birden ısıtması imkansız. Ekran kartının çıkardığı sıcak havayı da 2 adet egzoz fanın rahatlıkla dışarıya atacağına eminim.
Topladıktan sonra sıcaklık testlerini de konu açıp paylaşacağım zaten. Bakalım nasıl olacak
Çok büyük monitör istemedik. 24" bizim için çok yeterli bir boyut. Armor modellerinin ısındığını ben de duydum ancak GTX 1080 modelinde bir şikayete denk gelmedim. Sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum, umarım yaşamayız
Delid'e gerek yok, işlemci zaten lehimli. Overclock da şimdilik yapmayacağımız için (belli olmaz, H115i gibi canavar varken yapmak lazım
) ihtiyaç yok.