i7 9700k ve RTX 2060 Tabanlı toplanan sistem uyumlu mu?

ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING Intel Z390 9th Gen Intel Soket 1151 DDR4 4266MHz(O.C.) HDMI DP Anakart | ITOPYA Olabilir bence. ROG serisi benim beğenimi alıyor her ürünü ile. Bir de 4.5 K sadece anakarta vermek savurganlık gibi gelmiyor mu size de :) 1800 liraya yine de iyi bir anakart alınabilir. Paranız cebinize kalır ekran kartını yükseltirsiniz vs. vs.

Uyumlu ama bu sistemi önermem. Bütçeniz nedir?

Ben anlaşılan bu işi ustalara yani sizlere bırakayım pek beceremedim belli ki.
10.000 TL bütçem var sizce nasıl bir kasa toplanmalı?
Online oyunlarla pek bir ilgim yok ben single oyuncuyum PUBG falan ilgilendirmez beni Witcher 3 gibi oyunlar ilgilendirir bunu ek not olarak ilave edeyim dedim :)

Online oyunlarla pek bir ilgim yok ben single oyuncuyum PUBG falan ilgilendirmez beni Witcher 3 gibi oyunlar ilgilendirir bunu ek not olarak ilave edeyim dedim :)
Şu anda topladığınız sistem 10.000TL'den baya fazla tutuyor. Kesin bütçeniz 10.000TL mi?

4K ya da en az 2K monitör öneriyorum size o halde. :) Hikaye oyunlarında grafik ve çözünürlüğün yüksek olması önemli bence. 10.000₺'ye indirimde 2070 yakalayabilirseniz sizin için çok iyi olabilir. Yanına da İ5 9600K alabilirsiniz. Bir de 10.000₺ sadece kasa için mi yoksa ekipman ve monitör dahil mi?

Şu anda topladığınız sistem 10.000TL'den baya fazla tutuyor. Kesin bütçeniz 10.000TL mi?

4K ya da en az 2K monitör öneriyorum size o halde. :) Hikaye oyunlarında grafik ve çözünürlüğün yüksek olması önemli bence. 10.000₺'ye indirimde 2070 yakalayabilirseniz sizin için çok iyi olabilir. Yanına da İ5 9600K alabilirsiniz. Bir de 10.000₺ sadece kasa için mi yoksa ekipman ve monitör dahil mi?

Dediğim gibi acemi olduğum için biraz saçmalamışım sanırım.
Ben de diyorum millet nasıl 10.000'lik kasayla uçup gidiyor :D
Evet bütçe 9.000 - 10.000 arası olsun hem fiyat/performans gibi olur.
Gece gece sizi biraz yoracağım sanırım ama liste olarak uygununu yazarsanız çok sevinirim.

Dediğim gibi acemi olduğum için biraz saçmalamışım sanırım.
Ben de diyorum millet nasıl 10.000'lik kasayla uçup gidiyor :D
Evet bütçe 9.000 - 10.000 arası olsun hem fiyat/performans gibi olur.
Gece gece sizi biraz yoracağım sanırım ama liste olarak uygununu yazarsanız çok sevinirim.
Aceleniz yok ise Ryzen 3000 serisini bekleyin, önümüzde ki aylarda çıkış gerçekleştireceklerdi. Aynı fiyata yakın ödemiş ama çok daha fazla performans almış olursunuz. :) Zamanınız var mı?

Bu sistem daha iyi olur ama Ryzen 3000 serisini beklemenizi öneririm. Yeni modelleri beğenmeseniz dahi eskilerin fiyatları düşer.
Screenshot_20190625-024450_Print Spooler.jpg

İşlemci: Ryzen 7 2700: 1629₺
Anakart: MSI x470 Gaming Pro Carbon: 1161₺
RAM'ler: Adata XPG Spectrix D41 8 GB 3200 MHZ x2 306₺ + 306₺ = 612₺
Ekran kartı: Galax RTX 2070 EX (1 click oc): 3479₺
SSD: Sandisk Ultra 3D 500GB: 447₺
HDD: Seagate Barracuda 2 TB: 408₺
Kasa: Corsair Carbide 275R: 529₺
PSU: High Power Super GD750W 80+ Gold: 703₺ (Bu parçayı başka markalardan seçebilirsiniz. En uygunu bu olmayabilir.)
Toplam Maliyet: 8.968₺
Parçaları Akakçe.com'dan baktım piyasanın en ucuz parçalarını topluyor. Oradan bakabilirsiniz sizde. Ekstra olarak anakart'ı güçlü seçtiğimiz için ileride çıkacak 3000 serisinden bir işlemci alabileceksiniz. Fakat anakartta 8+8 CPU girişi olabilir. Güç kaynağında bulunmasına özen göstermek lazım. Ayaküstü ona bakamadım. :D

Hikayeli single oyunları oynayacaksanız full hd çözünürlükte değil 2k çözünürlükte oynamanızı öneririm. Bu çözünürlük için fiyat-performansı en uygun olan işlemci ise Ryzen işlemcilerdir. Ekran kartına da bütçe ayırabilirsiniz diye tahmin ediyorum. Monitörünüz varsa bu bütçeye 2070 veya 2080 sığdırabilirseniz çok güzel olur. Monitör yoksa 2060'tan şaşmayın.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı