M.Han
Kilopat
Daha fazla
@dogant
Dostum merhaba,
Geçen, kullanmış olduğum PSU'nun 4+4, yani 8 pin olduğundan ve 8+4 ya da 8+8 pinli anakartlarda sıkıntı olabileceğinden bahsetmiştik ya? Az önce YouTube'da 8+8 pinli anakartla birlikte, benim PSU'mun toplandığı bir sisteme denk geldim.
Paylaştığım videonun, 6:45 dakikasında PSU'dan gelen kablonun bir kolunda yer alan 8 pin, anakartın 8 pinine takılıyor, PSU kablosuna bağlı olan diğer 8 pinlik kol da anakartın diğer 8 pinine takılıyor.
Yani PSU kutusu üzerindeki CPU soketinde 8 pin var ve bu panelden, anakarta doğru bağlantı yapacak olan kablonun ise 8+8 pini var (2 kola ayrılıyor). O halde sanırım PSU, 8+4 ve 8+8 anakartlarla uyum sağlayıp, besleyebiliyor. Doğru muyum?
Çünkü PSU'mun ürün açıklamasında da 2 x 4+4 Pin CPU yazıyor. Yani 8+8 Pine denk geliyor:
Eki Görüntüle 385006
Merhaba hocam, evet açıklamalardan da belli, 8+8 PIN anakartı besleyebilir. Bu detay bizim gözümüzden kaçmış ya da farklı bir versiyonu inceledik sanırım.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.