i7-9700K ve RTX 2070 Sisteme PSU Tavsiyesi

Kardo vur dedik öldürdün 1.250TL ne :) Geleceğe dönük olmasına gerek yok çünkü ben bu sistemi en az 5 sene değişimsiz gittiği yere kadar kullanıcam sonrada değişim yaparsam komple yaparım zaten. Sisteme 650W PSU yetiyorsa 700 olsa yeter. Gold olursa fena olmaz ama en fazla 700-800TL olsun, var mı öyle bir tercihin?
Hocam PSU fiyatları uçtu son 1 yılda neredeyse 2X oldu. Örnek olarak attım ben onu CPU girişlerini göstermek için yoksa 1250 TL'ye CM,CORSAİR,EVGA falan alınır :)
Bakıyorum ama henüz bu özelliklerde bulamadım. Bulursam paylaşacağım.
@dogant

Yanlış anlama ben seni yalanlamak için yazmadım. Sadece orada öyle yazdığı için, hata olmasın diye bilgi vermeye çalıştım.

Bu arada 4+4 Pin CPU girişi olan PSU'ya uyumlu olabilecek bir Intel 1151 soket anakart yok mu?

Örneğin ben şu an bu PSU'yu kullanıyorum: High Power 850W 80+ Gold 14cm Fanlı Tam Modüler Güç Kaynağı (HPS-850GD-F14C) - Bilgisayar Bileşenleri

İleride Ryzen işlemcimi, i7 9700k ile değiştirmek istesem ve anakart değişikliğine gitmek istesem, elimdeki PSU'yu değiştirmeden yapabileceğim alternatif bir anakart seçeneği var mı mesela?
Yok hocam yanlış anlamadım, benim hatamdı ben mavi girişleri CPU sanmıştım.
8 pin anakart alabilirsin ama dediğim gibi 8+8 pin ya da 8+4 pin anakartaki OC stabiletisini yakalayamazsın yani örnek veriyorum 5.3 GHZ çıkabiliyorsan o anakartlarda 5.0 GHZ kalırsın. Çok bir kaybın olmaz açıkcası.
Bunun için PSU değiştirmem ben olsam ama sıfırdan PSU alıyorsam 300 TL fazladan öder 8+8 alırım.

@dogant

Anladım dostum. Bilgim var ama akıl akıldan üstündür ve o yüzden daha fazla bilgi almaya çalışıyorum. Normal kullanımda ve küçük bir OC'de problem olmaz sanırım değil mi? (4+4 CPU girişli PSU ile 8+4 ya da 8+8 anakartta)

Ekleme: Bu anakart 4+4 CPU girişli sanırım: https://www.hepsiburada.com/msi-z37...socket1151-usb3-1-atx-anakart-p-HBV000008HQ0F

Sence i7 9700k ile bunu kullanmak bir problem yaratır mı yoksa illa Z390 almak şart mıdır?

Son düzenleme:
@dogant

Anladım dostum. Bilgim var ama akıl akıldan üstündür ve o yüzden daha fazla bilgi almaya çalışıyorum. Normal kullanımda ve küçük bir OC'de problem olmaz sanırım değil mi? (4+4 CPU girişli PSU ile 8+4 ya da 8+8 anakartta)

Ekleme: Bu anakart 4+4 CPU girişli sanırım: Captcha Verification

Sence i7 9700k ile bunu kullanmak bir problem yaratır mı yoksa illa Z390 almak şart mıdır?
8 PIN girişli hocam evet. Sorun yaratacağını sanmıyorum ama Z390 daha yeni bir chipset bence Z390 kullanılması daha uygun olur ama elinde Z370 varsa kullanılır tabi ki.

Bu arada bazı PSU'ların GPU çıkışları CPU için de kullanılabiliyor ama bu konuda fazla bilgim yok.

@FinnPUBG Bunlara bakabilirsin.

Sanırım Mining olayı durdu diye ucuz bunlar.
Bunlar 8+8
Captcha Verification

Captcha Verification

Son düzenleme:
CORSAIR CP-9020131-EU Enthusiast Serisi TX750M 750W 80+ GOLD tak çıkar kablolu Güç kaynağı - inventus bu biraz bütçeni aşıyor ama torunların bile kullanır :) Ben geniş çaplı bir piyasa ve geri bildirim araştırması sonucunda en kaliteli ve uzun ömürlü güç kaynaklarının Corsair olduğuna kani oldum o yüzden fiyatları biraz yüksek seyir ediyor. Tabi karar sizin ;) Bende sistem toplamak üzereyim ve şunu CORSAIR HX750i 750W Yüksek Performans 80 Plus Platinum Full Modüler PSU | ITOPYA alacağım paraya kıyacağız artık :)

CORSAIR CP-9020131-EU Enthusiast Serisi TX750M 750W 80+ GOLD tak çıkar kablolu Güç kaynağı - inventus bu biraz bütçeni aşıyor ama torunların bile kullanır :) Ben geniş çaplı bir piyasa ve geri bildirim araştırması sonucunda en kaliteli ve uzun ömürlü güç kaynaklarının Corsair olduğuna kani oldum o yüzden fiyatları biraz yüksek seyir ediyor. Tabi karar sizin ;) Bende sistem toplamak üzereyim ve şunu CORSAIR HX750i 750W Yüksek Performans 80 Plus Platinum Full Modüler PSU | ITOPYA alacağım paraya kıyacağız artık :)
Dostum Corsair’in RM - HX - TX - VS bir sürü modeli var hangisi neye göre daha iyi? VS Kronik sorunlu diye biliyorum. HX ile TX arasındaki fark Gold ve Platinum farklılıktan mı geliyor? O zaman bu RM ne? İ ve X yazılım farkı onu biliyorum. Benim için gold yeterli bütçemde zaten o civarlarda açıkcası bu model kafama yattı gibi.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı