Daha fazla
Hocam PSU fiyatları uçtu son 1 yılda neredeyse 2X oldu. Örnek olarak attım ben onu CPU girişlerini göstermek için yoksa 1250 TL'ye CM,CORSAİR,EVGA falan alınırKardo vur dedik öldürdün 1.250TL neGeleceğe dönük olmasına gerek yok çünkü ben bu sistemi en az 5 sene değişimsiz gittiği yere kadar kullanıcam sonrada değişim yaparsam komple yaparım zaten. Sisteme 650W PSU yetiyorsa 700 olsa yeter. Gold olursa fena olmaz ama en fazla 700-800TL olsun, var mı öyle bir tercihin?
Bakıyorum ama henüz bu özelliklerde bulamadım. Bulursam paylaşacağım.
Yok hocam yanlış anlamadım, benim hatamdı ben mavi girişleri CPU sanmıştım.@dogant
Yanlış anlama ben seni yalanlamak için yazmadım. Sadece orada öyle yazdığı için, hata olmasın diye bilgi vermeye çalıştım.
Bu arada 4+4 Pin CPU girişi olan PSU'ya uyumlu olabilecek bir Intel 1151 soket anakart yok mu?
Örneğin ben şu an bu PSU'yu kullanıyorum: High Power 850W 80+ Gold 14cm Fanlı Tam Modüler Güç Kaynağı (HPS-850GD-F14C) - Bilgisayar Bileşenleri
İleride Ryzen işlemcimi, i7 9700k ile değiştirmek istesem ve anakart değişikliğine gitmek istesem, elimdeki PSU'yu değiştirmeden yapabileceğim alternatif bir anakart seçeneği var mı mesela?
8 pin anakart alabilirsin ama dediğim gibi 8+8 pin ya da 8+4 pin anakartaki OC stabiletisini yakalayamazsın yani örnek veriyorum 5.3 GHZ çıkabiliyorsan o anakartlarda 5.0 GHZ kalırsın. Çok bir kaybın olmaz açıkcası.
Bunun için PSU değiştirmem ben olsam ama sıfırdan PSU alıyorsam 300 TL fazladan öder 8+8 alırım.