Merhaba iyi günler.
Belki başka arkadaşlarında benzer sorunları olduğunu düşünerek konuyu güncellemek istedim.
Aynı sorun (Donma ve çeşitli mavi ekran hataları-WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR/Ntoskrnl.exe) bende de yaşandı, sistemi i7 9700K serisi işlemci ile yükselttiğimde olmaya başladı. Önceleri ekran kartı sorunu olarak düşünüyordum ve undervolt/underclock ile çözmeye çalıştım. Isınma 83C'lere geldiği için şüphelenmiştim, sonra durduk yere olmaya başladığında işlemciye yöneldim.
Prime95 testi sonrası 2. çekirdekte voltaj dengesiz olduğu için hata vermeye başladı. 3-5 dk içinde olan bu çekirdek çökmesini, BIOS ayarlarını sıfırlayıp XMP açarak sonrasında işlemci çekirdek voltajını 1.270 olacak şekilde (Sen kendine uygun bir değer bulana kadar bunu düşürüp yükseltebilirsin) ve LLC ayarınıda "mode 4" yaparak stabilleştirdim. (LLC ayarını değiştirmek veya kullanmak sana kalmış, test edip uygunsa kullanabilirsin) Prime95 testini 20 dk çalıştırarak işlemci çekirdeklerini 71-80C arasında stabil olduğunu gördüm ve çökme/mavi ekran hataları gittiğine şahit oldum.
Windows orijinal ve SSD'ye kurulu, tüm donanımlar güncel.
Sistemim aşağıdaki gibi;
Kasa: Phanteks P400A Mesh
Anakart: MSI Z370 GAMING M5
Grafik Kartı: MSI GTX 1070 Armor OC 8G
Bellek: 2x8 GB G.Skill 3000MHz
Güç Kaynağı: Gigabyte G750H Gold
İşlemci Soğutucu: Arctic 280mm Sıvı Soğutucu