i7 9700K yüksek voltaj ve ısınma problemi

zgrsmsk

Centipat
Makaleler
1
Yer
Miami FL
Daha fazla  
Stock i7 9700K islemcim stres testinde 1.36V kadar yukseliyor ve asiri isiniyor. BIOS'tan ayarlari sifirladim ancak sonuc degismedi. Sizce bu normal mi? Yukledigim ekran goruntusunu inceleyebilirsiniz.
  • 9700K
  • ASUS ROG'e Gaming Z390
  • EVGA 750 G3 80+
  • Corsair H100I PRO 240 sogutucu
Adsız.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Voltajı manuel olarak ayarlayın. Stock frekansta 1.250 deneyebilirsiniz.

Dediginizi denedim fakat bu seferde sabit Voltaj kaliyor ve PC bostayken bile ayni voltaji veriyor ki bu benim istemedigim birsey.
Voltaj ayarını override diyerek mi yaptın? Offset ayarı var mı? Yoksa BIOS'u güncelle belki sonradan eklemişlerdir. Offset ayarı senin istediğin gibi değişken olmasını sağlıyor voltajın.

Voltaj ayarını override diyerek mi yaptın? Offset ayarı var mı? Yoksa BIOS'u güncelle belki sonradan eklemişlerdir. Offset ayarı senin istediğin gibi değişken olmasını sağlıyor voltajın.
Offset ayari var ama tam olarak nasil calistigini anlamadim. Ornegin offsete 1.185V yaziyorum ve eklenecek voltaji 0.005 yapiyorum ama 1.36V`a kadar gene cikiyor.

Son olarak Voltaji manuel girdim 1.185V olarak ve stabil bir sekilde calisiyor 4.6ghz
4.6 1.185v.png
.

Offset ayari var ama tam olarak nasil calistigini anlamadim. Ornegin offsete 1.185V yaziyorum ve eklenecek voltaji 0.005 yapiyorum ama 1.36V`a kadar gene cikiyor.

Son olarak Voltaji manuel girdim 1.185V olarak ve stabil bir sekilde calisiyor 4.6ghzEki Görüntüle 423055.
sorununuzu nasıl çözdünüz ? bendede var aynı problem
Adsız.png

Son cumlemi okumadiniz sanirim.

Kusura bakmayın kaçırmışım. Voltaj vs gibi konuları hiç bilmiyorum açıkçası. En son BIOS'a girdiğimde yanılmıyorsam voltaj 1200 küsür görmüştüm. Nasıl yapabilirim yardımcı olur musunuz? ASRock Z390 anakartım.
Dediginizi denedim fakat bu seferde sabit Voltaj kalıyor ve PC bostayken bile ayni voltaji veriyor ki bu benim istemedigim birsey.

Merhaba bu dediğiniz tam olarak şu an bende var. Voltajı 1.25V sabitledim fakat boştayken de bu voltajı veriyor. Bunu nasıl çözdünüz?

Son olarak Voltaji manuel girdim 1.185V olarak ve stabil bir sekilde calisiyor 4.6ghzEki Görüntüle 423055.
Hocam tekrar merhaba.OCCT stres testini linpack olarak mı yaptınız yoksa klasil OCCT olarak mı ?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı