i7 9750H ısınma problemi

student007

Decapat
MSI GS65 9SF'ye sahibim. i7 9750H işlemci RTX2070 Max-Q bulunduruyor. Problem şu ki bazı oyunlarda CPU 95 derecelere kadar çıkıyor ve frekans düşürüyor. Alt kısmına elimi dokunduramıyorum bile. -0.150 V XTU ile undervolt işlemi uyguladım, 92 derecelere kadar düştü. Frekansını 3 GHz'e sabitleyebilsem bana yeterli olacak ve ısınmayacak. Kendi kendine Turbo Boost yapıp yanıyor. Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı işlemciye sahip gördüğüm tüm laptoplar çok sıcak çalışıyor, anladığım kadarıyla 8 ve 9. nesil i7 CPU'lar yanıyor. Kendim Arctic MX-4 sürdüm ama 2 derece civarı düşüş kaydettim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Denedim -0.150 ve -0.125 de ama Turbo Boost ve çekirdeklerle oynamadan kaydadeğer ısı düşüşü elde etmek mümkün değil zaten -0.160'ları açınca bilgisayar kitleniyor :D Sadece şunu söyleyebilirim stok haldeki laptop 94-97 civarı gezerken UV+ArcticMX4+Soğutucu kullanarak bunu 90-93 lere çektim. Eğer turbo boostla ve çekirdek hızlarıyla oynarsam da 85 lere kadar düşüyor ama elbet CPU performansından kaybediyorsunuz.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı