i7 9750H Underclock ve Undervolting işlemi

Herkese merhaba, ben zephyrus s g531 rtx 2080 max-q 24gb ram ve 9750h kombosunu kullanıyorum.
Kendi deneyimlerimde, ekran kartı güçlü olduğu için grafik ayarlarını köklediğimizde yükü daha çok ekran kartına verdiği için ve soğutma ekran kartında daha sorunsuz olduğu için, cpu yu sabit 2,60gh de kullanıyorum. iki türlü de denedim, daha çok yarış oyunlarında, dirt serisi, f1 2020 de test ettim, sıcaklık 97 lerden 77 lere düştü güç ayarlarından yaptığım ayarlarla. Fps lerde dediğim gibi pek pir farklılık olmadı, ultra ayarda oynayınca sanırım cpu yerine gpu ya yükleniyor oyun o yüzden olsa gerek. tabi bu benim oynadığım oyunlarla da alakalı olabilir. gpu ve cpu 70 lerin üzerine çıkmıyor güç yönetiminden yapılan ayarda.

Herkese merhaba, ben zephyrus s g531 rtx 2080 max-q 24gb ram ve 9750h kombosunu kullanıyorum.
Kendi deneyimlerimde, ekran kartı güçlü olduğu için grafik ayarlarını köklediğimizde yükü daha çok ekran kartına verdiği için ve soğutma ekran kartında daha sorunsuz olduğu için, cpu yu sabit 2,60gh de kullanıyorum. iki türlü de denedim, daha çok yarış oyunlarında, dirt serisi, f1 2020 de test ettim, sıcaklık 97 lerden 77 lere düştü güç ayarlarından yaptığım ayarlarla. Fps lerde dediğim gibi pek pir farklılık olmadı, ultra ayarda oynayınca sanırım cpu yerine gpu ya yükleniyor oyun o yüzden olsa gerek. tabi bu benim oynadığım oyunlarla da alakalı olabilir. gpu ve cpu 70 lerin üzerine çıkmıyor güç yönetiminden yapılan ayarda.
İşlemci gerektiren oyunlarda deneyin birde, özellikle BF1 veya BF5 online modun da. O zaman ne kadar FPS farkı olduğunu göreceksiniz.

Bugün uyguladığım işlem. CPU Sync Core'dan 3.7 GHz, 0.9 v sabitleyip, kıstığım i5 9600Kdan muhteşem bir performans aldım. Zaten halihazırda delidli ve sıvı soğutma takılıydı. Normal otomatik ayarda 45-50 gibiydi sıcaklık değeri. Şimdiki değer 44 dereceyi geçmiyor. Battlefield 1 ve 5 de ilk harita yüklendiğinde dürbün açarken falan hafif droplar giriyordu. Şimdi çok stabil çalışıyor. Harika bir performans alıyorum. MSI Afterburner'dan da darboğaz durumuna baktım. Battlefield 1 de yüzde 95 civarı görüyor en fazla. GPU da yüzde 100 de ve her şey sorunsuz oldu.

Herkese merhaba, ben Zephyrus s G531 RTX 2080 Max-Q 24 GB RAM ve 9750H kombosunu kullanıyorum.
Kendi deneyimlerimde, ekran kartı güçlü olduğu için grafik ayarlarını köklediğimizde yükü daha çok ekran kartına verdiği için ve soğutma ekran kartında daha sorunsuz olduğu için, CPU'yu sabit 2, 60gh de kullanıyorum. İki türlü de denedim, daha çok yarış oyunlarında, Dirt serisi, F1 2020 de test ettim, sıcaklık 97'lerden 77'lere düştü güç ayarlarından yaptığım ayarlarla. FPS'lerde dediğim gibi pek pir farklılık olmadı, Ultra ayarda oynayınca sanırım CPU yerine GPU'ya yükleniyor oyun o yüzden olsa gerek. Tabii bu benim oynadığım oyunlarla da alakalı olabilir. GPU ve CPU 70'lerin üzerine çıkmıyor güç yönetiminden yapılan ayarda.

İşlemci Max kullanımı kaç yaptınız hocam?
Bugün uyguladığım işlem. CPU Sync Core'dan 3.7 GHz, 0.9 v sabitleyip, kıstığım i5 9600KDAN muhteşem bir performans aldım. Zaten halihazırda delidli ve sıvı soğutma takılıydı. Normal otomatik ayarda 45-50 gibiydi sıcaklık değeri. Şimdiki değer 44 dereceyi geçmiyor. Battlefield 1 ve 5 de ilk harita yüklendiğinde dürbün açarken falan hafif droplar giriyordu. Şimdi çok stabil çalışıyor. Harika bir performans alıyorum. MSI Afterburner'dan da darboğaz durumuna baktım. Battlefield 1 de yüzde 95 civarı görüyor en fazla. GPU da yüzde 100 de ve her şey sorunsuz oldu.

Hocam ben de ThrottleStop ile acayip derece düşürdüm FPS yemeden fakat laptop açılıp kapaninca voltaj degerleri eski haline dönüyor?

Son düzenleme:
i7 9750H için en uyğun voltaj ayarı -0.125V-DUR. Benim laptop Acer Helios 300 ve Acer tarafından undervoltlu olarak geliyor. Acer forumlarında bu konularla ilgilenen ve sıcaklık/performans ayarlarıyla uğraşan deneyimli arkadaşlar var. Söylediğim voltajdan daha az verince performans kaybı oluşmaya başlıyor. Şimdi vereceyim linkteki TS dosyasını my documents içine atıyorsun sonra Control panele girib high performance profili yaratıyorsun ( batarya ayarlarında var ). Zira balanced ayarlar ile TS profil ayarları tam verimli çalışmıyor. Bu profil oyunlarda sıcaklığı bayağı düşürüyor, ama az biraz FPS kaybı da oluyor. Turbo fan modu ile ben 65 dereceden fazla almıyorum oyunlarda. Ama daha fazla FPS için ikinci modu kullanman gerek. Bu mod özellikle geliştiriciler tarafından hazırlandı, ama TS profili gibi sıcaklık derecelerini fazla azaltmıyor, ama performans kaybı da olmuyor. Ben 90 derecede modsuz oynarken bu modla 80 derecede oynuyorum rahat( yalnız fanlar maksimum çalışıyor diye 80-modsuz fanlar maksimum olsa bile 90 89 derece oluyordu).2 ci modu kurmak için CMD ekranını açıyorsun admin olarak.

powercfg -import “c:\hero. Pow” komutunu giriyorsun (dosyayı C diskine at sonra yerini değişebilirsin). Bunu yaptıkdan sonra batarya profillerine bak. Hero isminde bir profil görüceksin. Onu seçiyorsun işlem tamam. Yukarıda dediyim 2 modu aynı anda kullanma.
Hero Güc profili
TS profili
Kullandıktan sonra konuya deneyimini yazarsan çok iyi olur. Ayrıca TS profili üzerinde değişiklik yaparsan yazarsın konuya :)

Hocam verilerim kayboldu linkle ölmüş rica etsem Hero ve TS'yi güncelleyebilir misin?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı