i7 9750H Underclock ve Undervolting işlemi

Her bilgisayarı açtığımda programı açmam gerekir mı misal msi after burner gibi yoksa yapılan değişiklikler geri alınmadığı sürece aktif mi oluyor. Yapılan değişiklikler biostan görülebilir mi ?
Pekala günlük kullanım da denemedim çünkü zaten 1 saat açma fırsatım oluyor olmuyor onda da oyun ile değerlendiriyorum, bunu da not aldım teşekkürler
Evet gerekir. Size attığım videonun son kısmında bilgisayara nasıl otomatik komut gönderileceğini anlatıyordu zaten. Böylece kendiliğinden açılacak program, her yeniden başladığında bilgisayar.
Program açık olduğu sürece aktif oluyor. Program dosyasını sildiğiniz taktirde bütün ayarlar eski haline dönecektir.
Hayır gözükmez. Çünkü bios ekranındayken ayarlar henüz aktif olmuyor.
Günlük kullanımdan kastım uzun süre oyun oynamanızdı zaten. Witcher 3'ü değerlendirin, çoğu şeyi yapabilirken, o oyunda mavi ekran aldığım oluyordu yanlış voltajlarda.

i7 9750H için en uyğun voltaj ayarı -0.125V-DUR. Benim laptop Acer Helios 300 ve Acer tarafından undervoltlu olarak geliyor. Acer forumlarında bu konularla ilgilenen ve sıcaklık/performans ayarlarıyla uğraşan deneyimli arkadaşlar var. Söylediğim voltajdan daha az verince performans kaybı oluşmaya başlıyor. Şimdi vereceyim linkdeki TS dosyasını MY documents içine atıyorsun sonra Control panele girib High performance profili yaratıyorsun ( Batarya ayarlarında var ). Zira Balanced ayarlar ile TS profil ayarları tam verimli çalışmıyor. Bu profil oyunlarda sıcaklığı bayağı düşürüyor, ama az biraz FPS kaybı da oluyor. Turbo fan modu ile ben 65 dereceden fazla almıyorum oyunlarda. Ama daha fazla FPS için ikinci modu kullanman gerek. Bu mod özellikle geliştiriciler tarafından hazırlandı, ama TS profili gibi sıcaklık derecelerini fazla azaltmıyor, ama performans kaybı da olmuyor. Ben 90 derecede modsuz oynarken bu modla 80 derecede oynuyorum rahat( yalnız fanlar maks çalışıyor diye 80-modsuz fanlar maks olsa bile 90 89 derece oluyordu). 2 ci modu kurmak için CMD ekranını açıyorsun admin olarak.

powercfg -import “C: \Hero. Pow” komutunu giriyorsun (dosyayı C diskine at sonra yerini değişebilirsin). Bunu yaptıkdan sonra batarya profillerine bak. Hero isminde bir profil görüceksin. Onu seçiyorsun işlem tamam. Yukarıda dedeyim 2 modu aynı anda kullanma.
Hero Güc profili
TS profili
Kullandıktan sonra konuya deneyimini yazarsan çok iyi olur. Ayrıca TS profili üzerinde değişiklik yaparsan yazarsın konuya :)

Merhaba rica etsem bana undervolt hakkında yardımcı olabilir misiniz?
Bilgisayarın ASUS Zephyrus S GX502 GW işlemci i7 9750H.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba rica etsem bana undervolt hakkında yardımcı olabilirmisiniz ?
Bilgisayarın Asus zephyrus s gx502 gw işlemci i7 9750H
Önceki sayfada yaptığım ayarlar mevcut programı indirip o ayarları uygularsan sonuç alırsın fakat bende garip birşey oldu bu undervolt yaptıktan sonra çok iyi sonuç aldım. Bir kaç gün de böyle devam etti fakat son 4-5 gündür değerler undervoltdan önceki kadar olmasa da ilk günki değerlerini de korumuyor. Biraz yükseliş oldu. Shadow of War'ı 77-85 aralığında oynuyorum. Çok nadir geçişlerde 89 oluyo bir saniyelik geri düşüyor çoğunlukla 81 82'de seyir ediyorum nedeni ney anlamadım.

İşlemcim i7 9750H
ThrottleStop programda CPU Core -125 ve CPU Cache -125 yaptığımda laptop kilitlenip kalıyor arkadaşlar. Performans modunda da Turbo modunda da aynı kilitlenip kalıyor.

-100.6 denedim yine kilitlendi ama biraz daha geç kilitlendi.

Pubg oynarken işlemci sıcaklığımın sürekli 97C lerde gezmesini istemiyorum yardımcı olurmusunuz bunun başka bir yöntemi varmıdır ?

İşlemcim i7 9750H
ThrottleStop programda CPU Core -125 ve CPU Cache -125 yaptığımda laptop kilitlenip kalıyor arkadaşlar. Performans modunda da Turbo modunda da aynı kilitlenip kalıyor.

PUBG oynarken işlemci sıcaklığımın sürekli 97C lerde gezmesini istemiyorum yardımcı olur musunuz bunun başka bir yöntemi var mıdır?
Olmaması lazım 9750H -150'lerde dahi sorun çıkarmıyor.
Sende bir anormallik var. Soğutma aktif mi emin misin? Bu undervolt ile çözülecek bir şey değil aklıma ilk gelen soğutmanın çalışmıyor olması. Macun muhtemelen tuz kıvamına gelmiştir o ısıda, en iyisi güzelce aç temizliğini ve macun yenilemesini yap, fan temizliğini ve çalışıp çalışmadığını yükte kaç RPM'e ulaştığını ve bakır boruları kontrol et. Gerçi o dereceleri vermesi için çizilmeden öte delik deşik olması gerek. Bunları yaptıktan sonra tekrar sonucları buraya yaz bakalım.

şlemcim i7 9750H

Pubg oynarken işlemci sıcaklığımın sürekli 97C lerde gezmesini istemiyorum yardımcı olurmusunuz bunun başka bir yöntemi varmıdır ?
Ben yardımcı olayım. Core ve Cache'i -50'ye alıp öyle deneyin. Malesef Asus bazı Zephyrus notebooklarda, soğutması kötü olduğu için zaten düşük güç tüketen işlemciler kullanıyor. Bu sebepten undervoltu -50'lerde deneyin. Geri dönüşünüzü de çok geçmeden buraya yapın lütfen.

@_Gökbörü o notebook için olağan sıcaklıklar bunlar. Yani anormal bir sorun yok ısıdan başka. Arkadaşın işlemci hızını kısması ve altına bir soğutucu alması gerekli. Ya da yeni satın aldıysa iade etmeli ısıdan vs dolayı.

Ben yardımcı olayım. Core ve Cache'i -50'ye alıp öyle deneyin. Malesef Asus bazı Zephyrus notebooklarda, soğutması kötü olduğu için zaten düşük güç tüketen işlemciler kullanıyor. Bu sebepten undervoltu -50'lerde deneyin. Geri dönüşünüzü de çok geçmeden buraya yapın lütfen.

@_Gökbörü o notebook için olağan sıcaklıklar bunlar. Yani anormal bir sorun yok ısıdan başka. Arkadaşın işlemci hızını kısması ve altına bir soğutucu alması gerekli. Ya da yeni satın aldıysa iade etmeli ısıdan vs dolayı.

Öncelikle cevabınız için çok teşekkürler -50 den -80 ne kadar deneme yaptım sıcaklıkda hiç ama hiç düşüş olmadı malesef -80 de biraz oynadım 5dk kadar tam oyundan çıkarken bilgisayar kilitlendi sanırım -80 i bile kaldırmıyor.

Youtube da 9750h işlemciye -125 değerini giriyorlar ama bende neden olmuyor bilemedim.

Sürekli 85C- 90C lerde olsa kabullenicem ama hep 97C-98C lerde içim acıyor valla :)

Slient modunda sıcaklık 75C-80C lerde ama FPS yerlerde malesef Performans modunla Turbo modu arasında FPS farkı cok hissedilmiyor sıcaklıklar ise aynı.

Arkadalımda Monster Tulpar t7 var i7 9750h ve rtx 2070 onun sıcaklık değerleride çok yakın bana 90C-95C lerde geziyor oda ama Monsterin GPU benimki kadar ısınmıyor benim ortolama 85C onun 78C gpu sıcaklıkları

İlginizi için tekrar teşekkürler yine bir gelişme olursa yazarsanız sevinirim.

Saygılar

Dosya Ekleri

• wwww.jpg
    wwww.jpg
    26,2 KB · Görüntüleme: 160
Öncelikle cevabınız için çok teşekkürler -50 den -80 ne kadar deneme yaptım sıcaklıkda hiç ama hiç düşüş olmadı malesef -80 de biraz oynadım 5dk kadar tam oyundan çıkarken bilgisayar kilitlendi sanırım -80 i bile kaldırmıyor.

Youtube da 9750h işlemciye -125 değerini giriyorlar ama bende neden olmuyor bilemedim.

Sürekli 85C- 90C lerde olsa kabullenicem ama hep 97C-98C lerde içim acıyor valla :)

Slient modunda sıcaklık 75C-80C lerde ama FPS yerlerde malesef Performans modunla Turbo modu arasında FPS farkı cok hissedilmiyor sıcaklıklar ise aynı.

Arkadalımda Monster Tulpar t7 var i7 9750h ve rtx 2070 onun sıcaklık değerleride çok yakın bana 90C-95C lerde geziyor oda ama Monsterin GPU benimki kadar ısınmıyor benim ortolama 85C onun 78C gpu sıcaklıkları

İlginizi için tekrar teşekkürler yine bir gelişme olursa yazarsanız sevinirim.

Saygılar
Rica ederim. Sıcaklıklarda düşüş olmamasına rağmen, performansta artış olmuştur bundan emin olabilirsiniz. Muhtemelen CPU'nuz normalde çıkabildiği frekanslardan daha fazlasına çıkıyordur artık.
Diğer aynı model işlemcilere de gelince, her işlemci farklıdır, ne yazık ki ayarları kopyalayamıyoruz.

Size altına basit de olsa bir soğutucu almanızı önerirdim (Gerçekten faydası oluyor) ama alt tarafında hiç hava kanalı yok notebookunuzun. Eğer hava kanalı var ise alt kısmında, fotoğrafını paylaşırsanız uygun bir soğutucu bakalım size.

Evet öyle olması normal, Monster notebook muhtemelen daha kalındır sizinkinden. Bu kadar ince ve şık notebook yapmanın götürüsü bu. Eğer sıcaklık düşüşü istiyorsanız ya FPS'i sınırlandıracaksınız ya CPU frekansını sınırlandıracaksınız ya da GPU'yu da undervolt yapacaksınız. Hepsi birden daha faydalı olur elbette.
Hangi oyunda bu sonuçları alıyorsunuz acaba?

Saygılarımla

Rica ederim. Sıcaklıklarda düşüş olmamasına rağmen, performansta artış olmuştur bundan emin olabilirsiniz. Muhtemelen CPU'nuz normalde çıkabildiği frekanslardan daha fazlasına çıkıyordur artık.
Diğer aynı model işlemcilere de gelince, her işlemci farklıdır, ne yazık ki ayarları kopyalayamıyoruz.

Size altına basit de olsa bir soğutucu almanızı önerirdim (Gerçekten faydası oluyor) ama alt tarafında hiç hava kanalı yok notebookunuzun. Eğer hava kanalı var ise alt kısmında, fotoğrafını paylaşırsanız uygun bir soğutucu bakalım size.

Evet öyle olması normal, Monster notebook muhtemelen daha kalındır sizinkinden. Bu kadar ince ve şık notebook yapmanın götürüsü bu. Eğer sıcaklık düşüşü istiyorsanız ya FPS'i sınırlandıracaksınız ya CPU frekansını sınırlandıracaksınız ya da GPU'yu da undervolt yapacaksınız. Hepsi birden daha faydalı olur elbette.
Hangi oyunda bu sonuçları alıyorsunuz acaba?

Saygılarımla

İlginiz için çok teşekkürler dediğiniz gibi arkadaşımın laptop 17.3 ve daha kalın biraz önce yanyana pubg oynadık onun sıcaklık değerleride 90C-94C benden 4-5C daha iyi bu incelikdeki bir laptop için aslında benimkisi kabul edilebilir. Başka oyunda denemedim Pubg de bu kadar yüksek sıcaklıklara çıkıyor Adobe premierede render alırken bu kadar ısınmıyor.

Dediğiniz gibi CPU frekansını 2.6 ghz sabitlediğimde sıcaklık 75-80C lerde geziyor ama fps baya düşüyor. CPU frekansı 3.3ghz yapıyorum 85-90C lerde oluyor. CPU frekansının bu kadar fps i etkilemesini garipsiyorum. İntel i7 10. nesilde bu sorunu çözebilicek mi acaba çok merak ediyorum.

IMG_20190924_030001.jpg
IMG_20190924_030020.jpg
IMG_20190924_030054.jpg
22555.jpg

Hocam Allah iyiligini versin. Ben yukarida 9750H icin hazir unvervolt profili verdim :D neden denemiyorsunuz ?
9750H isinan guclu bir islemci. Cpu hizini azaltmadan asla normal sicaklik deyerlerine ulasmanz mumkun olmuyor maleesef.
Yukarıda 2 dosya verdim. 1-i Throotlestop uyğulaması bu dosya cpunu hem undervolt yapıyor,hem frekansları biraz düşürüyor. Böylece sistem 80 derecelerde kalıyor rahat. Oyuna gore 75 bile olduğu oluyor.

2. Dosya bir windows power profile. bunu kurduğunuz zaman windows cpu-nu daha iyi idare ediyor, sıcaklık 4-5 derece düşüyor en fazla. Bu profil işlemcim tam gücte kalsın, tam performansında kullanayım diyenler için var. Her ikisini aynı anda kullanmak oluyor yukarıda yazdım yolunu amma tam bir verim alamıyorsunuz. Ben denedim mesela ne 1-ci dosya gibi sıcaklığı saldı ne de 2-ci dosya gibi performans kırpmadan kullanmaya izin verdiş

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı