i7 9750H Undervolt ayarları nasıl olmalı?

Hocam bu arada attığınız link bozuk galiba. Direkt Driver Downloads for Graphics Cards, Computer Hardware, Audio, Firmware Updates | TechSpot sayfasına atıyor. Orada da yeni sürümü var. @24099
6.5.2.40 bu sayfada diğer sürümler kısmında. Hotlink bağlantı düzgün olmamış demek ki.

Offset Voltage, XTU'da Core Voltage Offset olarak geçiyor doğru mudur? Şu anda 0,000 V'da. Benim bunu şimdi -0,005 V yapmam gerekiyor değil mi? -0,005 ve -0,010 denedim şu ana kadar. Prime95'te 5 dakika boyunca 12 Thread'e de Small FFT yaptım. Hiçbir donma, takılma vs. olmadı. -5 çok az değil mi? Adamda bile 140'lara kadar ulaşmış. 28 farklı test demek. Onar onar artırsam nasıl olur? Yanlış anlamayın bilmediğimden soruyorum hocam :) @24099

Son durum: -0,035 mV'da sıkıntısız bir şekilde 5 dakikalık Small FFT Prime95 testini geçti. Bugünlük bu kadar yeter. Yarın devam ederim. Bu ayarların kalıcı bir şekilde kalması için XTU'nun arkada çalışması gerekiyor mu? Simgelerde hala çalışıyor gözüküyordu.

Son düzenleme:
Direkt -100mV ile başla demiştim zaten :D

Ben onu örnek olsun diye dediniz sandım :D Ondalık sayı ya. Neyse bugün bir de -100 mV'den başlayarak gidelim. Tahminen ne zaman sorun çıkarmaya başlar?
Sizin bu dediğiniz üzere -105 mV'ye aldım ve WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR koduyla bir mavi ekran aldım.

Edit: +105 mV vermişim sanırım :D Çok dikkatli olmak lazım. Bana da ders oldu.

Son düzenleme:
Edit: +105 mV vermişim sanırım :D Çok dikkatli olmak lazım. Bana da ders oldu.
Aman ona dikkat et hocam :)

Tahminen -130mV sonrası hatalar alırsınız gibime geliyor, işlemcinize bağlı biraz da. -120mV'a kadar geldiyseniz temkinli bir şekilde ilerleyebilirsiniz.

Aman ona dikkat et hocam :)

Tahminen -130mV sonrası hatalar alırsınız gibime geliyor, işlemcinize bağlı biraz da. -120mV'a kadar geldiyseniz temkinli bir şekilde ilerleyebilirsiniz.

-100 mV'de içinde KERNEL geçen bir mavi ekran hatası aldım :) İlk başta her şey güzel gidiyordu. Prime95 Small FFT yaparken 2-3 dakika sonra birden dondu ve mavi ekranı yapıştırdı.

O halde -95 veya -90mV dene :) Bakalım ne olacak :)

-95 ve -90 da denedim ancak ilginçtir ki -30'a aldığımda bile test ettiğim oyunda neredeyse 45-50 FPS'lik bir düşüş oldu. Termal macun yenilemek bana tek çare gibi gözüküyor hocam. Termal macun olmadıktan sonra -100 yapsam da -10 yapsam da pek fayda etmez, bunu öğrenmiş oldum. İlgileriniz için çok teşekkür ederim. Hep kafamda bir soru işaretiydi. Her ne kadar sizi soru bombardımanına tutmuş olsam da istediklerimi öğrendim :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı