i7 sistem oyunlarda kasıyor

Kasıyor kısmını açmanız lazım. FPS değerlerinizi yazın normal mi değil mi yorumlayalım.
Arkadaşın ekran kartı Intel HD graphics zaten kasıyor kısmını açsa sorununu mu çözeceksin? 😂
FPS değerleri LoL'de 60 sabit Slime Rancher isimli oyunda ise en düşük ayarlarda bile FPS 70 90 arası değişiyor ve bayağı ısınıyor. CS:GO'da ise 60-80 arası değişiyor.
Gayet normal değerler tüm yük işlemciye biniyor işlemci daha ne yapsın.

@prex mesajıma gülme sebebin ne dostum? Arkadaşın laptop kullandığını farketmedim ve doğal olarak Intel HD grafik birimini kullandığı için dahili grafik birimi diye düşündüm, doğru da düşündüm. Dizüstü yazısını farketmediğim için konuda herhangi bir fikrin bile olmamasına rağmen gülme emojisi atmana hayran kaldım. 🤣🤣
Adam ekran kartını paylaşıyor sen gidiyon üstünden 4 dakika geçmesine rağmen ekran kartın yok yazıyon, ona güldüm. Dizüstü yazısını fark etmedim diyorsun ve bir yanlış cevap yazıyorsun, üstüne kalkıp bir de fikirden bahsediyon. Benim fikrim var sadece paylaşmadım, çünkü arkadaş doğru cevabı vermiş yukarıda. En azından yanlış bir fikir değil :D

Geforce ekran kartına sahip. GPU-Z ekran görüntüsünde mevcut.
GPU-Z slotta onu gösteriyor fakat arkadaş ekran kartının driverini yüklemediği için 'dxdiag' kısımında Intel HD graphics'in kullanıldığı yazıyor. Arkadaşın 940MX'in driverını yüklemesi gerekiyor.
Adam ekran kartını paylaşıyor sen gidiyon üstünden 4 dakika geçmesine rağmen ekran kartın yok yazıyon, ona güldüm. Dizüstü yazısını fark etmedim diyorsun ve bir yanlış cevap yazıyorsun, üstüne kalkıp bir de fikirden bahsediyon. Benim fikrim var sadece paylaşmadım, çünkü arkadaş doğru cevabı vermiş yukarıda. En azından yanlış bir fikir değil :D
Fikrim yanlış değil zaten dostum sen ne yaşıyorsun? Arkadaşın bilgisayarı dizüstü olsa bile 'dxdiag'ta görünen ve kullanılan grafik birimi Intel HD Graphics. Yani driverını yüklemediği sürece arkadaşın ekran kartı zaten yok. Ayrıca neden bu kadar atarlandın, bazı yazıları görmeyip velev ki yanlış bilgi verdim ki yanlış bilgi de değil, sana tam olarak ne gibi bir rahatsızlık veriyorum bu sırada?

Dostum senin sorununa gelecek olursak 940MX'in driverını yükle sorunun çözülecektir. PC görmüyor senin ekran kartını driver yüklemediğinden dolayı. GPU-Z PCI slotundan görebiliyor sadece.

GPU-Z slotta onu gösteriyor fakat arkadaş ekran kartının driverini yüklemediği için 'DxDiag' kısımında Intel HD Graphics'in kullanıldığı yazıyor. Arkadaşın 940MX'in driverını yüklemesi gerekiyor.

Fikrim yanlış değil zaten dostum sen ne yaşıyorsun? Arkadaşın bilgisayarı dizüstü olsa bile 'DxDiag'ta görünen ve kullanılan grafik birimi Intel HD Graphics. Yani driverını yüklemediği sürece arkadaşın ekran kartı zaten yok. Ayrıca neden bu kadar atarlandın, bazı yazıları görmeyip velev ki yanlış bilgi verdim ki yanlış bilgi de değil, sana tam olarak ne gibi bir rahatsızlık veriyorum bu sırada?

Dostum senin sorununa gelecek olursak 940MX'in driverını yükle sorunun çözülecektir. PC görmüyor senin ekran kartını driver yüklemediğinden dolayı. GPU-Z PCI slotundan görebiliyor sadece.

Tamamdır driveri kendi orijinal sitesinden yüklüyorum fakat 641 MB diyor normal mi?

GPU-Z slotta onu gösteriyor fakat arkadaş ekran kartının driverini yüklemediği için 'dxdiag' kısımında Intel HD graphics'in kullanıldığı yazıyor. Arkadaşın 940MX'in driverını yüklemesi gerekiyor.

Fikrim yanlış değil zaten dostum sen ne yaşıyorsun? Arkadaşın bilgisayarı dizüstü olsa bile 'dxdiag'ta görünen ve kullanılan grafik birimi Intel HD Graphics. Yani driverını yüklemediği sürece arkadaşın ekran kartı zaten yok. Ayrıca neden bu kadar atarlandın, bazı yazıları görmeyip velev ki yanlış bilgi verdim ki yanlış bilgi de değil, sana tam olarak ne gibi bir rahatsızlık veriyorum bu sırada?
Laptop kullanmıyorum ama arkadaşımda 2 tane seçenek vardı. Bir tanesi Intel HD diğeri ise Nvidia ekran kartı idi. Teoriniz yanlış olabilme ihtimali var. Ayrıca bildiğim kadarıyla Windows Update yaptıysa ekran kartı sürücüsü yüklü olması lazım. Bence oyun direkt olarak Intel HD Graphics üzerinden çalışıyor, Nvidia denetim masası yoluyla bu sorunu çözebilir.

Tamamdır driveri kendi orijinal sitesinden yüklüyorum fakat 641 MB diyor normal mi?
Evet eski bir driver olduğu için gayet normal. Yeni driverlar da zaten o civarlarda.
Laptop kullanmıyorum ama arkadaşımda 2 tane seçenek vardı. Bir tanesi Intel HD diğeri ise Nvidia ekran kartı idi. Teoriniz yanlış olabilme ihtimali var. Ayrıca bildiğim kadarıyla Windows Update yaptıysa ekran kartı sürücüsü yüklü olması lazım. Bence oyun direkt olarak Intel HD Graphics üzerinden çalışıyor, Nvidia denetim masası yoluyla bu sorunu çözebilir.
Windows çok daha eski bir sürücü yüklüyor. GPU-Z'de görünüp dxdiag'da görünmemesinin tek sebebinin driver olduğunu düşünüyorum.

Evet eski bir driver olduğu için gayet normal.

Windows çok daha eski bir sürücü yüklüyor. GPU-Z'de görünüp dxdiag'da görünmemesinin tek sebebinin driver olduğunu düşünüyorum.
Dediğiniz gibi sürücüsü yüklenmemiş olabilir ama yüklüyse tek çözüm kalıyor o da Nvidia Denetim Masasından 940MX'i seçmek.

Evet eski bir driver olduğu için gayet normal. Yeni driverlar da zaten o civarlarda.

Windows çok daha eski bir sürücü yüklüyor. GPU-Z'de görünüp DxDiag'da görünmemesinin tek sebebinin driver olduğunu düşünüyorum.

Driveri yükledim fakat hala aynı gözüküyor sanırım Denetim Masası'ndan o ekran kartı işlemini yapacağım.
Dediğiniz gibi sürücüsü yüklenmemiş olabilir ama yüklüyse tek çözüm kalıyor o da Nvidia Denetim Masasından 940MX'i seçmek.
Ben pek anlamıyorum ama burdan yapıyoruz değil mi o dediğiniz işlemi.

1626957308552.png

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı