i9-10900K ve RTX 3090 sistem toplama

Bu tarzda özel borularla işlemci ve ekran kartına soğutma sistemi kuruyorsunuz. O anakartta VRM'lerin orda kapaklar var. Onlar direkt olarak monoblocka ihtiyaç olmadan oraya custom sıvı soğutmanın borularını takmanızı sağlıyor. Kaldı ki siz bunun kullanmayacaksınız. O yüzden o kartın custom sıvı soğutmaya uygun olmayan önerdiğim anakartı alın derim.

Sıvı soğutma olarak da Asus bir sistem toplayacağınız için aynı ekosistemde üzerinde OLED ekranı bulunan bu modeli öneririm.
ASUS ROG Ryujin 360
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ayrıca kasayı beyaz seçmişsiniz ama parçalarınız siyah. Bence abes olur. Onun yerine aynı kasanın siyahını alın.

Ramleri de bunlardan alabilirsiniz. O ramler çok basit ve yavaş kalmış.
G.SKILL TridentZ 4000MHZ 4x8GB Kit

Bilgiler için sağolun. Dediğim gibi özel sıvı soğutma isterim fakat kurulumu ben yapmayı bilmiyorum. Bilgisayarı toplayacağım sırada eğer çevremde bu işten anlayan birileri olursa yardım alırım ya da Currys mağazasının bilgisayar departmanından yardım alabilirim.Yani soğutma işi şuanda belirsiz desem yeridir. Amd tarafını düşünmüyorum hocam tercihim intel. Evet kasayı siyah alacağım, beyaz bileşenlerden oluşan kasalar hep ilgimi çekti bende öyle düşünüyordum fakat öyle bir şansım pek yok. Ram tavsiyeniz iyi oldu sağolun.

@AlgoritMa hocam 4000MHz CL19 yerine 3600MHz CL16 daha mantıklı değil mi? Bu RAM'lerin bilmediğim bir özelliği varsa aydınlatın lütfen.

Genel performansta gecikme değerinden ziyade frekans değeri daha etkili oluyor. Ancak öyle aman aman bir fark yok. 2-3 FPS anca oynuyor.

@Mithrandir41 Yukarı da önerdiğimi değiştirdim. Eğer ki 64GB lazımsa bu kitten 2 tane alınabilir. Ki oyunlar için 16 bile şuan için yeterli. Render almayacaksanız 64 gereksiz olur.

Kaç GB bellek lazım size?
32 Yeterli hocam ama ben çok uzun vadeli bir sistem topladığımdan dolayı çıtayı yüksek tutmaya çalışıyorum. 64 de olur 32 de.
32 Yeterli hocam ama ben çok uzun vadeli bir sistem topladığımdan dolayı çıtayı yüksek tutmaya çalışıyorum. 64 de olur 32 de.
Ama sanırım bellek konusunda bu site biraz yetersiz.

Evet sadece Corsair var lakin sorun değil.

Işıkların güzel görünmesi açısından 4 slotu da doldursun diye 4'lü kit şeklinde bunlar güzeldir.

Dediğim gibi, 64GB render almayacaksanız çok gereksiz. 32GB uzun süre yetecektir.

Ayrıca PSU olarak 300 Pound vermek pek mantıklı gelmedi. Ki 1200W gereksiz olacaktır.
Onun yerine yine zirvede bir model olan bu modeli alabilirsiniz.

Son düzenleme:
Evet sadece Corsair var lakin sorun değil.

Işıkların güzel görünmesi açısından 4 slotu da doldursun diye 4'lü kit şeklinde bunlar güzeldir.

Dediğim gibi, 64GB render almayacaksanız çok gereksiz. 32GB uzun süre yetecektir.
Genel parçalar bu şekilde, işlemci 11900K olacak. Tabi ne zaman çıkacağı belli değil. 10900k' yı satın alıp 11. nesil çıktığında elden çıkarıp terfi etme düşüncesi de var aklımda. Ekran kartı Asus Rog Strix Rtx 3090. Özel sıvı soğutma yapmak var aklımda umarım altından kalkarım. Sanırım beni bu süreçte en çok düşündüren parça monitör, aklımda şu model var fakat sistemin toplam fiyatı 5000 pound'u geçiyor açıkçası bu kadar tutacağını düşünmemiştim. Monitör için black friday indirimlerini beklemeyi düşünüyorum. Konuyu açarken aklımda olan parçaların tamamının şuan değiştiğini görüyorum herkesten bir şeyler öğreniyorum yardımlarınız için çok teşekkür ederim tavsiyelerinize sonuna kadar açığım.
Ekran Alıntısı.PNG

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı