i9-11900K 5.3 GHz’e çıktı, R9 5900X’e rakip oldu

Yanlış bilgi
Bazı yerlerde haklısınız. Intel "Nasıl olsa pazarın lideri benim" deyip rehavete kapılıyor. Ancak bilmeyenler için ya da fanları için bunlar kayda değer değil. Yıllardır Intel AMD'den daha iyi olduğu için böyle bir algı da var toplumda. Intel'in de bu yıllar içerisinde belli bir müşterisi var, onlara güveniyorlar. Az masrafla çok kazanmayı kendilerine hedef edinmişler.
Peki, sen git İ3 7350K kullan nasılsa az çekirdekle çok FPS veriyor.
Sizin de onuncu nesil bir işlemci ile üç nesil önceki bir işlemciyi karşılaştırmanız hata. Ayrıca FPS alması sadece işlemciye bağlı değil, işlemcinin ekran kartını hangi oranda nasıl beslediğine bağlı. Oyunlar da genelde tek çekirdek üzerine kurulduğundan bu pek bir şeyi değiştirmiyor.

Sanki mimari değişti de arada üç nesil devasa fark var, 5 nesildir aynı litografide Intel. Tek yaptığı ufak optimizasyonlar yapıp voltajı dayamak, bir de AMD'yi kopyalayıp çekirdek arttırmak.
Oyunlar da genelde tek çekirdek üzerine kurulduğundan bu pek bir şeyi değiştirmiyor.
Gidip Project Cars 3'ü veya CP2077'yi Pentium'la açmayı denesene, bak bakalım kaç FPS alıyorsun. Hayatımda böyle eski ifadeler duymadım, sanki 2007'deyiz de çift çekirdek teknolojisi daha yeni yeni yayılıyor. Tek çekirdek üzerine kurulu olsaydı darboğaz diye bir şey yaşar mıydık? Kendimi G4560 yanına 1070 önerenlere karşıymış gibi hissediyorum valla iyi nostalji oldu.

%99,9 ihtimal 5950X'e yakın bir fiyatta olmaz. 9900K vs 3900X gibi 11900K vs 5900X olabilir fakat önemli olan i9 8/16 ise i7 nasıl olarak 8/12 mi? Öyle deniyordu bir ara.

5950x siparişini verdim bakalım.
5950X geldi.

Dosya Ekleri

• 3BE5A754-4A78-44D9-A6AF-904ADA50E20E.jpeg
    66,5 KB · Görüntüleme: 46
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…