i9-13900K anlık 50 derece yükseliyor

Yeni nesle hoş geldiniz bu sıcaklıklara alışın bence. 😂

Kule tipi soğutucu + Ryzen 2600'den geçince normal gelmiyor :D

Sıcaklık problem değil, 70 derece çalışsın ama 5K birim para, sessiz fan diye aldığımız soğutucular da işini sessiz yapsa güzel olacak. :) inceleme videolarına bakıyorum. Adamlar 45-50 derecelerde oyun oynuyorlar. Ben 55 derecede boşta görüyorum. Baktım olacak gibi değil, 95W çekip öyle oynayacağız. Geceleri çok ses yapıyor diye saatin pilini sökmüş adamız vesselam :)

Kule tipi soğutucu + Ryzen 2600'den geçince normal gelmiyor :D

Sıcaklık problem değil, 70 derece çalışsın ama 5K birim para, sessiz fan diye aldığımız soğutucular da işini sessiz yapsa güzel olacak. :) inceleme videolarına bakıyorum. Adamlar 45-50 derecelerde oyun oynuyorlar. Ben 55 derecede boşta görüyorum. Baktım olacak gibi değil, 95W çekip öyle oynayacağız. Geceleri çok ses yapıyor diye saatin pilini sökmüş adamız vesselam :)
benim soğutucum gelene kadar bende msi ın 360 mag ini kullandım cok bişi değişmedi 2 - 3 derece benim TT floe ultra daha iyi arada 5 k fiyat var ama

ikna olmaya basladım sanırım :D macunu diretk soğutucu kutundan cıkanı kullanmıstım şimdi cooler master mastergel nano partikul aldım bakalım fayda edecek mi

benim soğutucum gelene kadar bende msi ın 360 mag ini kullandım cok bişi değişmedi 2 - 3 derece benim TT floe ultra daha iyi arada 5 k fiyat var ama

ikna olmaya basladım sanırım :D macunu diretk soğutucu kutundan cıkanı kullanmıstım şimdi cooler master mastergel nano partikul aldım bakalım fayda edecek mi
İlk olarak ben de pompa üzerinde gelen macunu kullandım. Meg CORELIQUID s360. Sıcaklık seviyeleri beni rahatsız etti. Sonra silip Mx4 uyguladım. Fark fazla olmadı. Dikkatimi çeken husus ise pompa cpuya çok basıyor ve aradaki bütün macunu çıkartıyor gibi hissettim. Çünkü cpu üzerinde ve pompa üzerinde hiç macun kalmamıştı. Hepsi kenarlara taşmış. Kutudan çıkan AM4 braketi ile taktım. Şimdi son çare olarak AM5 braketi sipariş verip onunla deneyeceğim.

Arkadaşlar macunu değiştirdim masterjel maker aldım . Hiç bir fark olmadı Cinebech r23 te 100 derece oluyor 100 den yukarı cıkmıyor kesiyor anakart frekansları düşürüp. Artık patlayana kadar kullanacam yapcak bişi yok. Oyunlarda falan max 75 oluyor ama stest falan yapmadan devam edicez :)

Arkadaşlar macunu değiştirdim masterjel maker aldım . Hiç bir fark olmadı Cinebech r23 te 100 derece oluyor 100 den yukarı cıkmıyor kesiyor anakart frekansları düşürüp. Artık patlayana kadar kullanacam yapcak bişi yok. Oyunlarda falan max 75 oluyor ama stest falan yapmadan devam edicez :)
Selamlar , bende aynı konudan müzdaribim. İ9 13900k 4090 suprim x z790 Carbon Wi-Fi ddr5 6400 MHz ram msi k360 v2 soğutucu var. Stres testine soktuğum gibi 95-98 leri görüyor. Hatta bilgisayarcı çağırdım o da denedi yok düşmüyor kesinlikle :) termal yenileyelim yarın falan dedi daha 2 günlük sistem😂 düşeceğini düşünmüyorum. Sizde son durum nedir üstadım?

Aynı sorun için ben de paylaşım açtım geçen. Aniden oyun içinde %2 - %5 kullanımdayken bile 60cden 84 C vs çıkıp iniyor 1-2 saniyeliğine. Genel anlamda 58 - 74 arasında gidip geliyor %10 yük altında olduğu oyunlarda. Enteresan, ya biz alışık değiliz henüz bu olaya ya da gerçekten bir sıkıntı var =) öncesinde 5950X kullanıyordum. 60 C'yi geçtiremiyordum. Hatta İtopya'yı aradım sordum sıkıntı var getireceğim diye. Daha sonra milletten duyunca vazgeçtim gibi. Kasamda güzel oysaki.

Selamlar , bende aynı konudan müzdaribim. İ9 13900k 4090 suprim x z790 Carbon Wi-Fi ddr5 6400 MHz ram msi k360 v2 soğutucu var. Stres testine soktuğum gibi 95-98 leri görüyor. Hatta bilgisayarcı çağırdım o da denedi yok düşmüyor kesinlikle :) termal yenileyelim yarın falan dedi daha 2 günlük sistem😂 düşeceğini düşünmüyorum. Sizde son durum nedir üstadım?
Hocam termalden sonra bana haber verebilir misiniz? Dandik vs mi kullandılar ben de ikilemde kaldım. Hatta jelatini sökmüşlerdir herhalde diye sorduğum da oldu kendi kendime :D

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2023-03-31 at 16.47.10.jpeg
    WhatsApp Image 2023-03-31 at 16.47.10.jpeg
    134,7 KB · Görüntüleme: 60
Biosdan ayarlarını yaptıktan sonra 65 dereceyi bile geçmez ama performans önemli ölçüde azalır. Amd tarafında curve optimizer var. Hem performansı artırıp hem sıcaklıklar dengeleniyor. Daha eskiden işlemcilerde 30 derece çalışan işlemcilerden sonra bu sıcaklıklar göz korkutabilir. Boşta 50-60 peak halinde 90 dereceler normal.

Aynı sorun için ben de paylaşım açtım geçen. Aniden oyun içinde %2 - %5 kullanımdayken bile 60cden 84 C vs çıkıp iniyor 1-2 saniyeliğine. Genel anlamda 58 - 74 arasında gidip geliyor %10 yük altında olduğu oyunlarda. Enteresan, ya biz alışık değiliz henüz bu olaya ya da gerçekten bir sıkıntı var =) öncesinde 5950X kullanıyordum. 60 C'yi geçtiremiyordum. Hatta İtopya'yı aradım sordum sıkıntı var getireceğim diye. Daha sonra milletten duyunca vazgeçtim gibi. Kasamda güzel oysaki.

Hocam termalden sonra bana haber verebilir misiniz? Dandik vs mi kullandılar ben de ikilemde kaldım. Hatta jelatini sökmüşlerdir herhalde diye sorduğum da oldu kendi kendime :D
Selamlar, öncelikle k360 v2 kendiliğinden termal ped ile geldiği için vazgeçtim yine termal sürmekten, kafasını tak çıkar yaptım tam oturmadı mı acaba diye düşünerek, akabinde burası çok önemli sistem windows 10 olarak kurulmuştu ,w11e güncelledim ve sonuç muazzam. Eğer sistemimizde i9 13900k gibi bir bela varsa w11 bi nevi şartmış. Performans çekirdekleri yükleri en güncel sürümde paylaşıyor. Ben 4k aşağısı oyun açmıyorum her şey full ve hatta cyberpunk rdr 2 8k dsr de test ettim 55-60derecelerde🧿 pc boşta çalışırken ise 37-43 gibi çalışıyor. Eğer kasada hava sirkülasyonu yeterli, soğutma düzgün takılıysa “360 aşağısı bu işlemcinin üstünden gelmez” geriye win11 kalıyor. Denemenizi öneririm.

Lakin önceki mesajımda belirtmedim stres testini pek tavsiye etmiyorum tekrsr tekrar yapmamızın anlamı yok. İntel burda performans artış için sıcaklıkları es geçmiş. Oyunlarda ki duruma bakın kafi. Samimi söylüyorum stres testinde kasayı fanla da doldursanız , kasayı fandan da yapsanız iş değişmeyecek. İ9 13900k tam bir bela:)

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı