Çözüldü i9 13900K işlemci oyunlarda çok ısınıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Lixue3434

Decapat
Daha fazla  
Selamlar işlemcim 360'lık sıvı soğutma olmasına rağmen GTA 5 Online'da 88 dereceyi görüyor bu sıcaklık işlemci için tehlikeli midir? Sıcaklığı bu işlemci için normal mi değilse nasıl düşürebilirim? Yardımcı olursanız çok sevinirim. (termal macun 11 aylık)

Öncelikle setup şu şekilde:
  • Zotac RTX 4090.
  • ASUS ROG Z790 anakart DDR5.
  • 1000+80 Gold PSU.
  • 2X 16 32 GB RAM.
Şeklindedir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Selamlar işlemcim 360'lık sıvı soğutma olmasına rağmen GTA 5 Online'da 88 dereceyi görüyor bu sıcaklık işlemci için tehlikeli midir? Sıcaklığı bu işlemci için normal mi değilse nasıl düşürebilirim? Yardımcı olursanız çok sevinirim. (termal macun 11 aylık)

• Zotac RTX 4090.
  • 1000+80 Gold PSU.
  • 2X 16 32 GB RAM.
Şeklindedir.
Kuvvetle muhtemel İntelin sıkıntılı işlemcilerinden biri.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dosya Ekleri

• 1722546304076.png
    1722546304076.png
    975 bayt · Görüntüleme: 57
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam Allah sizden razı olsun düşmeyen derecem 71'e indi gece gece çok işime yaradı iyi sosyaller diliyorum.

Dostum bende küçük bir sorun yaşıyorum sıcaklık konusunda
Düşürebildin mi sıcaklığı ne yaptın bana anlatır mısın
13900k ve Corsair elit LCD XT 360mm sıvı soğutmam var.

Dostum bende küçük bir sorun yaşıyorum sıcaklık konusunda
Düşürebildin mi sıcaklığı ne yaptın bana anlatır mısın
13900k ve Corsair elit LCD XT 360mm sıvı soğutmam var.
Dostum kısaca sorunlu işlemciler maalesef. Isınma sorununun şu anlık tek çözümü UV yapmak bunun da nasıl yapılacağını eklediğim videodan görebilirsin, aynı işlemci var ise sende 100-70W aralığına çekebilirsin.

Dostum bende küçük bir sorun yaşıyorum sıcaklık konusunda.
Düşürebildin mi sıcaklığı ne yaptın bana anlatır mısın?
13900k ve Corsair elit LCD XT 360mm sıvı soğutmam varn1cht'.

N1Cht'ın attığı video sayesinde ısınma sorunum çözüldü yapmanı tavsiye ederim.

@N1cht bende aynı sorundan dertliyim peki işlemciyi garantiye göndersek bu sıcaklık sorununu hata olarak kabul edip değişime yada onarıma giderler mi dersiniz ona göre göndermeyi düşünüyorum

@N1cht bende aynı sorundan dertliyim peki işlemciyi garantiye göndersek bu sıcaklık sorununu hata olarak kabul edip değişime yada onarıma giderler mi dersiniz ona göre göndermeyi düşünüyorum
Sadece masaüstü işlemcilerde sorun var. İntel 13 ve 14. seriler için garanti süresini 2 yıl daha uzattı fakat ne sebeple gönderirseniz kabul edilir bilmiyorum.

• Zotac RTX 4090.
  • 1000+80 Gold PSU.
  • 2X 16 32 GB RAM.
Şeklindedir.

Anakartınızn BIOS'u güncel mi? Intel microcode güncellemeleriyle çekridek voltajını daha düşük ve stabil hale getiriyor. Tabii biraz performanstan ödün veriyorsunuz.

Sadece masaüstü işlemcilerde sorun var. İntel 13 ve 14. seriler için garanti süresini 2 yıl daha uzattı fakat ne sebeple gönderirseniz kabul edilir bilmiyorum.
Hocam sistemi 1 senedir kullanıyorum oynadığım oyunlar hep aynı 70 72 derece oynadığım oyun dün ne olduysa sürekli değişiyor 92leri flan gördüm anlık olarak vurup düşüyor AIDA64 throttling detected uyarısı verdi testte daha ilk saniyesinde sıcaklık uyarısı grizzle termal macun aldım elime geçinde macun yenileyip temiz montaj yapıp tekrar deneyeceğim dediğin uygulamayla woltajı 180'lerde bile bıraktığımda 78i geçmıyor sıcaklık düzeliyor sanırım yazılımsal bir sıkıntı var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı