İlk aldığımda güç kaynağını çok yanlış hesaplayıp Cougar cgr-GEX-1050 1050W 80+Gold almıştım. Sonradan bu bilgisayara yetmez deyip Corsair HX1500i 1500W 80+ Platinum aldım. Bilgisayar parçalarından çok iyi anlamasam da kendim taktım ve bunları anlatmamın sebebi de takarken bir hata yapmış olabilecek olmam.
Bilgisayar bazen oyunlarda bazen boştayken sebepsiz yere kasmaya başlıyor, ekran gidiyor ve ardındanda tüm sistem kapanıyordu. Problemin PSU olduğunu düşündüğümden yukarıda bahsettiğim yükseltmeyi yaptım. Yaptıktan sonra problemlerin çözülmesini beklerken problemler devam etti, soğutucu bloğunun düzgün yerleştirilememiş olabileceğinden şüphelenip söküp takmaya karar verdim ama bir işe yaramadı. CPU ısısını kontrol ettim problemi saptadım, pompanın güç kablosunu bağlamadığımı fark ettim, ve bağladım. Sorun çözülmüş gibiydi oyunlarda vs. hiçbir problem göstermiyordu akıcı ve rahat bir şekilde maksimum performansta oyunları oynayabiliyordum. Bir sonraki gün bilgisayarı açtığımda yine önce kasmaya başladı sonra ekran gitti en son tüm kasa kapandı. Tekrar deneyip direk CPU'nun kaç derece olduğuna baktım ve 100 dereceydi. CPU bloğunu söküp takarken olmayan yerde sorun yaratmış ve yanlış takmışım. Düzelttim tekrar denedim, ama olmadı. Bir süre bekleyip soğumasını sağladığımda her şey çözülmüş gibiydi.