i9 13900KF & RTX3090 sistemde mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 11

Ömer Gülçin

Hectopat
Daha fazla  
Minidump Rapor Linki
https://we.tl/t-KVoH7BABbr
RAM
Kingston DDR5 (2x16GB)
SSD veya HDD modeli
Samsung 980 PRO 1TB - samsung 870 evo 500gb
Ekran kartı
Gigabyte RTX 3090 vision
Anakart
ASUS ROG STRIX B760F
İşlemci
Intel Core i9 13900KF -
Uzun süredir kullandığım bilgisayarım mavi ekran hatası verdi ve sistem çöktü, post ekranından sonra saf ye giremedi.
Ben de yeniden kurulum yaptım ama kurulum yaparken bile mavi ekran hatası veriyor.
Bir şekilde kurdum sistem dosyaları yüklendi ayarlar ayarları kısmına geldiğinde yine aynı şekilde mavi ekran verdi, yani ne yaparsam yapayım mavi ekran hatası alıyorum, ne yapabilirim sizce?
  • İşlemci termal macun değişti.
  • RAM bellekler söküldü, takıldı, test edildi.
  • SSD'ler çıkarıldı kontrol edildi.
  • Ekran kartı çıkarıldı kontrol edildi.
Bunların hepsini yaptım ama bir türlü sonuca varamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
DDU ile NVIDIA sil sistemi yeniden başlat en güncel sürücüyü indir yükle.

Sildim internet bağladığımda direk güncelleme alıyor kendisi kuryor, kurdu bilgisayarı yeniden başlattım post ekranından sonra Windows açılıyor ama ekrana görüntü gelmiyor
Tekrar DDU ile sildim internete bağlamadım henüz ekranım var şu an internete bağlasam yine güncelleme alarak kendisi kuracak

Sildim internet bağladığımda direk güncelleme alıyor kendisi kuryor, kurdu bilgisayarı yeniden başlattım post ekranından sonra Windows açılıyor ama ekrana görüntü gelmiyor
Tekrar DDU ile sildim internete bağlamadım henüz ekranım var şu an internete bağlasam yine güncelleme alarak kendisi kuracak

Windows Update iptal et. Siteye gir güncelle.

Ddu ayarlarından windows update kapat.

Arkadaşlar güncellemeyi kapatıp internetimi açtığım an yine ekran kartı sürücüsünü kendisi yükledi bilgisayarı yeniden başlattı BIOS ekranından sonra Windows geliyor ama ekran yok yani güncellemeyi kapatsan bile Driver‘ı kendisi yüklüyor bu durumda ne yapmalıyım

Arkadaşlar güncellemeyi kapatıp internetimi açtığım an yine ekran kartı sürücüsünü kendisi yükledi bilgisayarı yeniden başlattı BIOS ekranından sonra Windows geliyor ama ekran yok yani güncellemeyi kapatsan bile Driver‘ı kendisi yüklüyor bu durumda ne yapmalıyım

DDU ile silerken kapat Windows Update'yi ddu ayarlarından.

En alttaki seçeneği aktif edeceğim doğru demi

Ekran kartını DDU aracı ile silip yükledim sıkıntı olmadı, ama sonrasında 1 kere mavi ekrana düştü, hataya düşmesinin üzerinden neredeyse 48 saat geçti ondan sonra da henüz düşmedi sorun nedir acaba? Bilgisayar günde 20 saat açık kalıyor minidump linki

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    164,7 KB · Görüntüleme: 28
Son düzenleme:
En alttaki seçeneği aktif edeceğim doğru değil mi?

Ekran kartını DDU aracı ile silip yükledim sıkıntı olmadı, ama sonrasında 1 kere mavi ekrana düştü, hataya düşmesinin üzerinden neredeyse 48 saat geçti ondan sonra da henüz düşmedi sorun nedir acaba? Bilgisayar günde 20 saat açık kalıyor minidump linki

Bluetooth sürücünü güncelle.
Arkada Google Drive açık ise kapat, istersen sil.
Kulaklığın var mı? USB ile mi bağlı? Eğer böyle ise bir süre kulaklığı çıkart.
CPU-Z kaldır.
Ses sürücülerini güncelle.
Chipset güncelle. Sorun işlemci kaynaklıda olabilir. i9 13 ve 14. nesiller sorunlu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı