Bunu alan zaten masrafı düşünmeyecek kişidir.
Hocam zaten bunu alanın parası vardır.
Oda doğru
Bunu alan zaten masrafı düşünmeyecek kişidir.
Oyun olarak büyük ihtimalle 7950x3d daha iyi olacaktır. (tahmini)7950X3D mi daha iyi yoksa bu mu? Duruma göre ikisinden birisini alacağım. 7950X3D tanıtılmıştı diye hatırlıyorum.
Haklısınız işlemci parasının üçte biri soğutma parası.Bunu alan zaten masrafı düşünmeyecek kişidir.

13900K bile olsa 7950x3D daha çıkmadı.Hocam i9 13900K mış kusura bakma yanlış oldu.Intel Core i9 13900K vs AMD Ryzen 9 7950X3D: performance comparison
We compared Intel Core i9 13900K (3 GHz) against AMD Ryzen 9 7950X3D (4.2 GHz) in games and benchmarks. Find out which CPU has better performance.nanoreview.net
Arctic 420 bile soğutamaz AVX yükünde.Haklısınız işlemci parasının üçte biri soğutma parası.
![]()
Arctic Liquid Freezer II - 420 A-RGB Intel / AMD Uyumlu, 420mm Radyatörlü, 3x14cm P14 PWM Fanlı, Sıvı İşlemci Soğutucu (LGA1700 Kit Dahil) (AR-ACFRE00109A) - İşlemci Soğutucu - Soğutucu Overclock - PC Bileşenleri | Teknobiyotik
Performansın Kralı Ödüllü İşlemci Soğutucu Overclock tutkunlarının ve sisteminde serinlik isteyenlerin bir numaralı tercihi Arctic Freezer serisinin yeni üyelerinden Liquid Freezer II 420 A-RGB, işlemcilerinizi ferahlatmaya geliyor. Piyasada eşi benzeri bulunmayan soğutucu...www.teknobiyotik.com
7950X3D mi daha iyi yoksa bu mu? Duruma göre ikisinden birisini alacağım. 7950X3D tanıtılmıştı diye hatırlıyorum.
Şu anda model ayırt etmeden ben 13. nesil Intel tercih ederdim.
Sebebi de AMD'nin "Intel'i şöyle ezeceğiz, NVIDIA'ya böyle cevap vereceğiz" deyip ikisini de yapamayarak başı kesik horoz gibi koşturması. Bir daha fiyat kıracaklar, uzun sürmez.
7950X3D ve 7800X3D arasında neredeyse hiç performans farkı olmayacak. ( Oyun olarak!)Hocam ettiği laf benim çok umurumda değil ya.
Hangisi iyi ise onu alır geçerim. Gönlüm Intel'den yana. Ekran kartım NVIDIA olduğu için Intel + NVIDIA kulağa hoş geliyor.
Ama AMD'nin vereceği soket desteği de kafamı karıştırıyor.
7950X3D'nin fiyatı 17-18 falan olursa hiç bulaşmam. 13 küsüre 13900K alır geçerim.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.