i9 14900KF sistem alınır mı?

murattatoglu

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,

Aşağıda ki sistemi alacağım, öneri +/- söylerseniz sevinirim. Sistem uzmanları bilgi verirse sevinirim.

Kararsız kaldığım noktalar özellikle SSD için oldu. Anakartım Gen 5 SSD desteklemediği için Samsung 990 2TB seçtim. Aslında anakart Gen 5 destekleseydi Crucial T700 PCI-e Gen 5 1 TB alacaktım.

Intel® Core™ i9-14900KF

MSI MPG Z790 EDGE WIFI SOKET 1700 DDR5 7200MHZ(OC) PCI-E Gen5 M.2 USB3.2 DP HDMI 1x2.5G LAN WI-FI 6E ATX

Lian Li PC-O11 Dynamic XL ROG Certified Silver O11DXL-A Temperli Cam

MSI VGA GEFORCE RTX 4090 GAMING TRIO 24G RTX4090

Corsair Vengeance RGB CMH64GX5M2B6000C40 64 GB

Asus ROG Strix 1000G 80 Plus Gold 1000W Modüler PSU

Thermaltake TH360 ARGB Sync | Snow Edition

Samsung 990 PRO PCIe 4.0 M.2, 2 TB SSD

Ayrıca Crucial markasını zaten almayın Samsung bu işin en iyisi şu anda
Ayrıca kasanın ROG sertifakası olacağına daha üst modeli olan dynamic EVO seçerseniz daha iyi olur
EVO'nun farkı aksesuar takılıyor olması, yani istersen önünü mesh yapabilirsin, dynamic EVO kullanıcısıyım bende

Önerin nedir dostum , açıkçası youtube da biraz inceledim . Kasa havalandırmas fena görünmüyor ancak daha iyi önerin varsa bu fiyat aralığında tercih ederim. 4090 ekran kartı büyük olduğu için her kasaya da uymuyor

Anakartınız zaten gen 5 destekli, aldığınız SSD de zaten gen 5
Ayrıca Crucial markasını zaten almayın Samsung bu işin en iyisi şu anda

Yanlış bilgi. SSD gen4 destekli , anakartda SSD için gen4 destekli. DDR5 ile karıştırıyor olabilirsin.

Önerin nedir dostum, açıkçası YouTube'da biraz inceledim. Kasa havalandırmas fena görünmüyor ancak daha iyi önerin varsa bu fiyat aralığında tercih ederim. 4090 ekran kartı büyük olduğu için her kasaya da uymuyor

Yanlış bilgi. SSD gen4 destekli, anakartda SSD için gen4 destekli. DDR5 ile karıştırıyor olabilirsin.

Evet doğruymuş hocam, düzeltme yaptım şu an, gen 3 ile gen 4 sandım bir an:)

Önerin nedir dostum, açıkçası YouTube'da biraz inceledim. Kasa havalandırmas fena görünmüyor ancak daha iyi önerin varsa bu fiyat aralığında tercih ederim. 4090 ekran kartı büyük olduğu için her kasaya da uymuyor

ASUS TUF GT 501 kasaya rahatça sığacaktır.
Kasanın ekran kartı için genişlik oranı 420mm.
MSI RTX 4090 322mm genişliğinde bir kart.

Bu kasaları öneririm. Ekstra fana para vermemiş olursunuz hem de ekran kartı boyutlarını karşılıyor. Lian Li lancool 3'te fan sayısı 1 adet egzoz fan olarak belirtilmiş isterseniz onu boş verin ama Cooler Master F/P gibi geldi bana.

Son düzenleme:
PSU konusunda yorum yapabilirim detaylı.

RTX 4090 alıyorsanız 12VHPWR çıkışı olan ATX 3.0 bir model tercih etmek doğru olur. Baktığınız modelin fiyatı hem berbat ötesi, hem de 12VHPWR çıkışı mevcut değil. Düpedüz kazık. 4090'ı çalıştırmak için native olarak 12VHPWR çıkışı kullanmanız gerekecek. Şu modeli alın:

Hem çok daha ucuz, hem de kaliteli bir ürün.

PSU konusunda yorum yapabilirim detaylı.

RTX 4090 alıyorsanız 12VHPWR çıkışı olan ATX 3.0 bir model tercih etmek doğru olur. Baktığınız modelin fiyatı hem berbat ötesi, hem de 12VHPWR çıkışı mevcut değil. Düpedüz kazık. 4090'ı çalıştırmak için native olarak 12VHPWR çıkışı kullanmanız gerekecek. Şu modeli alın:

Hem çok daha ucuz, hem de kaliteli bir ürün.

Bu güzel bilgilendirme için teşekkürler. Peki bunun için bir üst segment marka önerebilir misin ? Biraz daha bilinir marka olabilirse şahane olur maksimum 10k.
MSI PSU MPG A1000G PCIE5 1000W 80+ GOLD POWER SUPPLY

bu olabilir mi ? bunda +12VHPWR görünüyor

Bu güzel bilgilendirme için teşekkürler. Peki bunun için bir üst segment marka önerebilir misin ? Biraz daha bilinir marka olabilirse şahane olur maksimum 10k.
MSI PSU MPG A1000G PCIE5 1000W 80+ GOLD POWER SUPPLY

bu olabilir mi ? bunda +12VHPWR görünüyor

Rica ederim. Bu model de olur ama fiyatı aşırı pahalı. Hydro G Pro ile performansları hemen hemen aynı, denk ürünler. FSP zaten ülkemizde ve global pazarda ünlü, kaliteli ürünler üreten bir marka. Güç kaynaklarını da tamamen kendisi üretir.

Günün sonunda içiniz A1000G ile rahat edecekse onu alın. Kaliteli bir model en azından.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı