Çözüldü i9 9900K ısınma problemi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

saykoturk

Megapat
Yer
Yenişehir, Mersin
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Teknisyeni
9900K işlemci kullanıyorum. Başta yabancı forumlarda da benzer şikayetler gördüğüm için bir şey demiyordum ama Technopat'ın 9900K incelemesindeki max. 60 derece durumunu görünce şoke oldum ve kendi işlemcimde sorun aramaya başladım.

Corsair H110i GTX işlemci soğutucusunu kullanıyorum. Elimdeki Noctua NT-H1'in tarihi mi geçti acaba dedim, yeni bir tane Cooler Master Maker Nano elmas partiküllü termal macun aldım.

Sistemim:
Asus ROG Z390 Strix anakart
9900K OC olmadan 4.7 hızında çalışıyor, sıvı soğutma pompa devri 3000 rpm, radyatör için 2 adet Corsair ML140 fan kullanıyorum ve performance modda çalışıyorlar.

COD Black Ops 4, Battlefield V bu örnek iki oyunda işlemci 90 derecenin altına inmiyor, 100 dereceleri görüyor.

Yardımlarınızı bekliyorum. Saygılarımla.

Çözüm
Sorunu %90 çözdüm. Sağ olsun arkadaşım NZXT Kraken X52 V2 soğutucusunu getirdi test ettik BF V de Max aldığım ısı 64 derece.

Şimdi kendi soğutucumu da haricen bağladım yüzey soğukluğunu kontrol edeceğim.

Ya soğutucu arızalı/yetersiz ya da termal macunu yanlış uyguladım.
Sorunu çözdük. Soğutucu yetersiz.

Soğutucuda arıza olabilir mi diye haricen çalıştırdım yüzeyi yavaş yavaş soğuyor.

Akıl sır erdiremedim bu işe , ne yapacağımıda bilmiyorum

Bilgisayarın güç planları Yüksek performans olarak çalışıyorsa Dengeli moda al, zaten i9'larda ısınma problemi olduğunu biliyoruz bilinmeyen bir gizem değil zira zaten güçlü bir işlemcin var. Yüksek performansta çalıştırıyorsan hep strestedir. Oyun için o işlemci %60 performans yeterli olacakken sen onu hep %100 çalıştırıyorsun. Bir de bunu dene derim buda işe yaramaz ise i9 kullanan birileri lazım

Cpu nun çektiği watt normal mi arkadaşlar? Kullananlar örnek değerlerini yazabilir mi?
Watt değerleri ortalamaya uyuyorsa cooler görevini yerine getirmiyor demektir.

Bunun da bir sürü sebebi olabilir. Nette sık karşılaştığım şey 2 yüzeyin birbirine tam değmiyor oluşu.
Soğutucuyu söküp temizleyip ters tutarak işlemciyi soğutucunun yüzeyine koyup döndürüyorlar. Dönüyorsa tam oturmuyor. Lap diye oturması lazım. Adamın biri ince zımparayla iki yüzeyide zımparaladı bir videoda.
Sebebi soğutucu braketinin doğru montajlanmaması idi. Spacer vs.. unutunca bombe yapıyor.

Watt değerleri normalin üstünde ise , anakart bir şekilde fazla volt veriyor demek olur sanırım.

AMD anakartlarda gameboost var mesela , 0.450 Ghz hızlandırıyor otomatik , böyle birşey var mı intelde? Bir ayar yanlışlıkla açık kalıyor olabilir mi?

Görev yöneticisinde , arka planda cpu ya yüklenen başka program olabilir mi?
antivirüs vs..

Evet güç ayarı yüksek performansta, birde dengeli modda deniyeyim o halde. Bir arkadaşımda nzxt kraken x52 soğutucu var bir kaç saat sonra birde onla deniyeceğim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

BİOS sağ üst köşede ibre var onu Normal yap. Adamdaki gibi işlemcin 3.6 GHZ de çalışsın.

Orası normal modda

Normal modda orası

10 dakikaya bf 5 içersinde iken sıcaklıkları gösteren örnek bir video linki atıcam
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

@death1ron
@CJack60 ragi

Anlamak istediğim olay şu, İntel %100 işlemciyi tam yüke bindirmeden elektriğin hepsini çekmemesi lazım. Ama gönderdiğin videoda da 95 Watt çekiyor buda sıcaklığın 90 derecelere çıkmasını sağlıyor. İntel tam yüke bindirmeden overclocksuz 95 Watt güç vermez böyle bir teknolojisi var ama anlam veremedim. BİOS`u default ayarlara getirir birde öyle dener misin?

Sorunu %90 çözdüm. Sağ olsun arkadaşım NZXT Kraken X52 V2 soğutucusunu getirdi test ettik BF V de Max aldığım ısı 64 derece.

Şimdi kendi soğutucumu da haricen bağladım yüzey soğukluğunu kontrol edeceğim.

Ya soğutucu arızalı/yetersiz ya da termal macunu yanlış uyguladım.
Sorunu çözdük. Soğutucu yetersiz.

Soğutucuda arıza olabilir mi diye haricen çalıştırdım yüzeyi yavaş yavaş soğuyor.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…