i9 9900K İşlemci için PSU tavsiyesi

Prometheus123

Hectopat
İyi günler arkadaşlar i9 9900K işlemcili Z390 Aorus Elite anakartlı bir sistem toplamayı düşünüyordum ama sonradan anakartın 8+4 CPU girişi istediğini gördüm. Ucuz yollu Thermaltake Litepower RGB 650W PSU'sunu almayı düşünüyordum ama sanırım bağlayamayacağım. Bu CPU girişi olayını hiç anlayamadım. PSU'ların ana sayfalarını inceleyip baktığımda CPU kablosu değil de ATX kablosu görüyorum. Bana hem ucuz PSU önerebilecek hem de bu 8+4 CPU girişi için nelere dikkat ederek PSU almamı anlatabilecek birileri var mı?

9900K çok fazla enerji tüketmediği için 8 pin güç girişi yapsanız sistem çalışır. O 4'lü ayrı giriş daha çok OC yaparken stabilite için kullanıyor. ATX kablosuda CPU güç girişi kablosu anlamına geliyor. Böyle bir işlemciye sahip bir sistem topluyacaksanızda öyle giriş sınıfı güç kaynakları önermem. Daha verimli ve 8+4 ATX güç girişi sağlayan güç kaynağı tercih ederseniz daha iyi olur.

9900K çok fazla enerji tüketmediği için 8 pin güç girişi yapsanız sistem çalışır. O 4'lü ayrı giriş daha çok OC yaparken stabilite için kullanıyor. ATX kablosuda CPU güç girişi kablosu anlamına geliyor. Böyle bir işlemciye sahip bir sistem topluyacaksanızda öyle giriş sınıfı güç kaynakları önermem. Daha verimli ve 8+4 ATX güç girişi sağlayan güç kaynağı tercih ederseniz daha iyi olur.
8 pin bağlantısının yeterli olması resmi bir şey mi yoksa öyle de çalışır tarzında bir şey mi ? Eğer sadece overclock için gerekliyse +4 pin bağlantısı almayacağım benim almak istediğim anakartın eğer 8 pin bağlantısı yeterli diye bir ibaresi varsa gerçekten çok mutlu olurum.

@Prometheus123 Tüm çekirdekler 5.0 GHz hızında sabitken tek 8 pinlik besleme ile deneme yaptım, uzun bir süre kullandım ve bir sorunla karşılaşmadım. 8 pin besleme yeterli oluyor ama gene de kaliteli bir PSU'nun 10 yıl gibi uzun süreler kullanılabildiğini göz önünde bulundurursak uzun vadeli bir yatırım olarak görmekte bir sakınca yok. Bence 4 adet 8 pin beslemesi olan, 80+ gold ya da platinum sertifikalı bir model alman gelecekte yapacağın yükseltmeler ve yeni sistem için sana esneklik sağlayacaktır. Bundan sonra alacağın ekran kartının 8+8+6 güç beslemesi istediği durumda, 8+4 / 8+8 güç beslemesi olan bir işlemciyle yaşanabilecek muhtemel yeterlilik sorunlarını ortadan kaldırmış olursun.

@Prometheus123 Tüm çekirdekler 5.0 GHz hızında sabitken tek 8 pinlik besleme ile deneme yaptım, uzun bir süre kullandım ve bir sorunla karşılaşmadım. 8 pin besleme yeterli oluyor ama gene de kaliteli bir PSU'nun 10 yıl gibi uzun süreler kullanılabildiğini göz önünde bulundurursak uzun vadeli bir yatırım olarak görmekte bir sakınca yok. Bence 4 adet 8 pin beslemesi olan, 80+ gold ya da platinum sertifikalı bir model alman gelecekte yapacağın yükseltmeler ve yeni sistem için sana esneklik sağlayacaktır. Bundan sonra alacağın ekran kartının 8+8+6 güç beslemesi istediği durumda, 8+4 / 8+8 güç beslemesi olan bir işlemciyle yaşanabilecek muhtemel yeterlilik sorunlarını ortadan kaldırmış olursun.
8 Pinin yeterli olması her anakart için geçerli bir durum mu yoksa sadece kullandığınız anakart için mi ? Şimdi anakart ve 8 pinli bir psu alıp ortada kalmak istemiyorum da :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı