i9 9900K Programlar farklı Isı değerleri gösteriyor

friedkin

Kilopat
Gigabyte Z390 anakart üzerinde I9-9900K işlemci ısısını bencmark yaparken ölçtüğümde, Gigabyte'ın kendi programının gösterdiği sıcaklık değeri ile HWMonitor ve coretemp programlarının gösterdiği ısılar arasında 10 dereceye yakın fark var. HWMonitor ve coretemp aynı değeri gösterirken anakartın programında 10 derece düşük gözüküyor. Isı değerlerini uzun süre gözlemledim, hep böyle. Yani aşağıdaki resimde anlık o değerde gözüküp sonra eşitlenmiyor, her zaman 10 derece kadar fark var? Bunun sebebi nedir? Hangisine inanalım?

xzxz.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence MSI afterburnerede test et ama oyuna girmen gerekiyor mesela metin2 gir yani :D düşük sistem ister veya knight ya da o sisteme en iyi oyun mm sen en iyisi o sistemde GTA Vice City aç 1 GB'a indir :D.

İ9 9900KS işlemciyi MSI MPG Z390 PRO Carbon AC anakart ile kullanıyorum. Soğutucum; eskiden sızıntı riski var diye sıvı soğutuculara bakmamıştım, Noctua ND D15 ile Max 85'lere çıkıyordu. NZXT X72 aldım montajını yaptım. Max 65 derecelere çıkıyor şu an. Sıcaklık değerleriniz biraz yüksek. Konuyla alakası olmayabilir ama soğutucunuzu ve kasa modelinizi de belirtseniz daha iyi olur. Değerlerin doğru gözükmesi bir yana sıcaklıklar uzun vadede sorun çıkartacak gibi duruyor?

Ben de i9 9900K MSI Z390 GAMING PRO Carbon AC var 7 /8 saat Sniper ghost Warrior Contracts oynadım dün 40 /50 derece arasında soğutucu Hyper 212 Evo.

İ9 9900KS işlemciyi MSI MPG Z390 PRO Carbon ACanakart ile kullanıyorum. Soğutucum; eskiden sızıntı riski var diye sıvı soğutuculara bakmamıştım, Noctua ND D15 ile Max 85'lere çıkıyordu. NZXT X72 aldım montajını yaptım. Max 65 derecelere çıkıyor şu an. Sıcaklık değerleriniz biraz yüksek. Konuyla alakası olmayabilir ama soğutucunuzu ve kasa modelinizi de belirtseniz daha iyi olur. Değerlerin doğru gözükmesi bir yana sıcaklıklar uzun vadede sorun çıkartacak gibi duruyor?

Dostum Bequiet Dark rock 4 soğutucuyla kullanıyorum, bende sık arızalanma sebebi ile su soğutmadan yana değilim aslında ama görünüşe göre hava soğutma yeterli gelmeyecek bu canavara, bende Arctic 2 240 sipariş geçtim bakalım, bu 9900K ya da soğutucu yetmiyor? Kasa Zalman S3?

Ben de i9 9900K MSI Z390 GAMING PRO Carbon AC var 7 /8 saat Sniper ghost Warrior Contracts oynadım dün 40 /50 derece arasında soğutucu Hyper 212 Evo.

Doğru bir sonuç için işlemciyi uzun süre %100 performans da test etmek gerek, oyunda sürekli Max performans da durmadığı için o değer alınabilir, bu videoda mesela işlemci %30 civarı geziniyor, o performans da o ısı normal?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı