Çözüldü i9 9900K sistem anakart değişimi sonrası 90 saniyede açılmaya başladı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Herkese merhaba, bu Technopat sitesindeki ilk paylaşımım, umarım doğru şekilde paylaşırım:

Intel i9 9900K işlemci.
Corsair dominator 32 GB (4x8) 3600MHz RAM.
ASUS ROG STRIX Z390-E anakart.
ASUS ROG STRIX RTX 2080 OC Edition ekran kartı.
Corsair H110i RGB Platinum 240mm sıvı işlemci soğutucusu.
2 X Samsung 970 Pro 1TB M.2 SSD.
2 X Samsung 870 EVO 2TB SATA SSD.
Corsair 680X mid-Tower kasa.

Bu sistemi 2019'dan beri kullanıyorum, işlemci üzerindeki termal macunu değiştireyim derken anakart üzerindeki işlemci pinlerine zarar verdim üzerine sıvı soğutucunun işlemci üzerine gelen kısmını düşürdüm pinler eğildi ekrana hiçbir şekilde görüntü alamadım. Bende aynı anakarttan ikinci el sahibinden üzerinden satın aldım anakart modelini değiştirmek istemedim ama şimdi yeni anakart ile değiştirdim, açılması 90-100 saniye sürüyor şu anda, 4 tane ışık var anakart üzerinde, anakart üzerindeki DRAM BIOS vs. bu ışıklar 25-30 saniye yanıyor. Windows açıldı girebiliyorum ama açılması eskiden 5-6 sn sürüyordu şimdi 90 saniye sürüyor bunu nasıl düzeltebilirim eski haline? Daha önce böyle bir sorun yaşayan oldu mu? BIOS en son 2004 güncellemesi çıktı birazdan BIOS versiyonunu kontrol edeceğim onun dışında en son çare olarak bütün SSD'leri format atmayı düşünüyorum düzeltemezsem.

Dosya Ekleri

• 3CCE8026-1FE8-4EE0-A71A-12ACDA496C2B.jpeg
    3CCE8026-1FE8-4EE0-A71A-12ACDA496C2B.jpeg
    230,4 KB · Görüntüleme: 57
  • 623D4C5A-6970-4E84-A793-59E351E013D4.jpeg
    623D4C5A-6970-4E84-A793-59E351E013D4.jpeg
    98,5 KB · Görüntüleme: 55
  • 396DECC8-4AF6-4105-A9F8-19471DECFE5E.jpeg
    396DECC8-4AF6-4105-A9F8-19471DECFE5E.jpeg
    244,5 KB · Görüntüleme: 48
  • 5C7762E5-B201-441D-A28D-843A04E6695E.jpeg
    5C7762E5-B201-441D-A28D-843A04E6695E.jpeg
    206,5 KB · Görüntüleme: 72
Çözüm
Sorun donanımsal veya yazılımsal olabilir parça ve anakart uyumu son derece önemlidir BIOS sürümünüzün işlemcinizle kararlı olan bir sürümünü bulun veya düşürmeyi deneyin işlemcinizle tam entegre olamamış olabilir onun haricinde bağlantıların doğru olup olmadığını tekrar gözden geçirin.
Bios update kesin yapın muhakkak bios update istiyordur update yoksa onun dışında biosu sıfırlayın. Update veya sıfırlamadan sonra tam ayalarınızı yapmayı unutmayın.

Sorun donanımsal veya yazılımsal olabilir parça ve anakart uyumu son derece önemlidir BIOS sürümünüzün işlemcinizle kararlı olan bir sürümünü bulun veya düşürmeyi deneyin işlemcinizle tam entegre olamamış olabilir onun haricinde bağlantıların doğru olup olmadığını tekrar gözden geçirin.

Çözüm
BIOS Update kesin yapın muhakkak BIOS Update istiyordur Update yoksa onun dışında BIOS'u sıfırlayın. Update veya sıfırlamadan sonra tam ayalarınızı yapmayı unutmayın.

Evet XMP-1 profil de kullanıyorum işlemciyi 4.7GHz de çalışıyor başka hiçbir overclock işlemi yapmadım ekran kartı da aynı şekilde. BIOS'a tekrar bakacağım şimdi.

Umarım düzeltebilirim, piyasada artık satılmadığı için 2. el almak zorunda kaldım, BIOS'a tekrar bakacağım şimdi RAM'leri de ön dosya mı denir tarama yapıp temizlemeyi düşünüyorum komut isteminden (cmd.exe).

Sormadım ama driverlarınızı kurdunuz mu? Ayrıca BIOS Fast boot seçeneği varsa açın, MSConfig önyükleme seçeneklerini normal başlatmada kullanın.

Şu anda kuruyorum, BIOS ayarlarını tek tek bakıyorum hatırlamaya çalışıyorum farklı bir ayar var mı diye, Fast boot özelliği aklıma gelmemişti ona da bakayım. cmd.exe de winget upgrade yazınca programlar çıkıyor winget upgrade —all yazınca da güncelleme oluyor Direct-X vs bunları da yapıyor sizin de bilginizde olsun yönetici olarak çalıştırın cmd.exe yi. Driverları BIOS'u halledince bakacağım tekrar teşekkür ederim.

Kolay gelsin haber bekliyorum hocam.

Hocam RAM'ler le alakalı bir durum var sanırım 4x8 32 GB 3600MHz RAM kullanıyorum 4'ünü de taktığım zaman 70 saniye de açılıyor, 2 tanesini taktığım zaman normal açılıyor hatta 4. slot taki RAM'i çıkardığım zamanda 24 GB ile 6 saniyede açılıyor ya 4. RAM slotunda ya da RAM'in kendisinde sıkıntı var, ama sonuçta 2. el aldığım için anakartı bence slot ta sorun var bir önceki anakart ta o da Z390-E di, böyle bir şey olmamıştı. O sıkıntı yaşadığım RAM'i işaretledim karışmasın diye, 16 GB devam edeceğim ya da ekstra 2 tane daha alacağım. Piyasada aynı RAM'den 2x8 olarak satılıyor 8 GB'ını diğerleriyle takarsam sorun olur mu? 3600MHz CL18 bütün özellikleri aynı.

Fiziksel algı lazım hocam test etmeden anlaşılmaz.
Hocam RAM'ler le alakalı bir durum var sanırım 4x8 32 GB 3600MHz RAM kullanıyorum 4'ünü de taktığım zaman 70 saniye de açılıyor, 2 tanesini taktığım zaman normal açılıyor hatta 4. slot taki RAM'i çıkardığım zamanda 24 GB ile 6 saniyede açılıyor ya 4. RAM slotunda ya da RAM'in kendisinde sıkıntı var, ama sonuçta 2. el aldığım için anakartı bence slot ta sorun var bir önceki anakart ta o da Z390-E di, böyle bir şey olmamıştı. O sıkıntı yaşadığım RAM'i işaretledim karışmasın diye, 16 GB devam edeceğim ya da ekstra 2 tane daha alacağım. Piyasada aynı RAM'den 2x8 olarak satılıyor 8 GB'ını diğerleriyle takarsam sorun olur mu? 3600MHz CL18 bütün özellikleri aynı.

Fiziksel algı lazım hocam test etmeden anlaşılmaz.

Çözdüm yardımınız için teşekkürler, her şey doğru çalışıyor 32 GB kullanıyorum BIOS 2004 yükseltip XMP-1 profil yaptım 3600MHz RAM hızı şu an her şey çalışıyor. Ekran kartını 4 senedir kullanıyorum onunda termal macun ve padleri değiştireceğim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı