i9 9900K Sistem takılma ve donma problemleri

Leo4Nan

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba,

-i9 9900K.
-Z390 Tomahawk anakart.
-3000 MHz 32 GB RAM.
-GTX 960.
- M.2 Samsung SSD.
-1000W PSU.
-Güçlü bir soğutucu.
-Windows 10 tüm güncelleştirmeler yapılı.
-BIOS'daki XMP açık, Windows nihai performans modunda.

Bir sistemi sahibim. Lakin PC'de en basitinden bir Chrome bile açık olsa ara ara ufak takılmalar ve kasmalar yaşıyorum. Problemi giderilmek adına format attım çare olmadı. Isı değerlerinde herhangi bir problem yok 50 dereceyi geçen bileşen yok sistemde. Acaba ekran kartımla işlemcim darboğaza mı giriyor? Ekran kartı gerektirecek uygulamalar kullanmadığımdan ekran kartını eski sistemden aktarmıştım. Yardımlarınız için teşekkürler.

Yanlış bilmiyorsam darboğaz: İşlemci düşük, ekran kartı yüksek anlamına gelmiyor muydu?

Herhangi bir parçanın diğerlerini geride bırakmasıdır. Chrome gezintisi için ise intel HD bile yeterli olmalı. Bu takılmalar donanımsal ya da yazılımsal bir problemin işareti olmalı. Benim 6600K (ekran kartsız, intel HD ile) en ufak takılma olmadan 4K video izleyebiliyorsa...

Sırf bir işlemcinin oyun performansını i5 ya da i9 olmasına bakarak yargıladığın için bile ceza yemelisin aslında. Nesline mimarisine hızına bakar.
Ne saçmalıyorsun? İ5 v İ9 derken ilk nesilden bahsedecek halim yok ya!

Bu terslikte bir iş var. Sorun RAM'de bile olabilir. Teker teker bütün parçaları stres testine sokmanız gerekiyor. Bize hiç bir "oyun içi değerler" gibi bir şey vermediğiniz için buradaki yorumlar teoriden ötesine gidemez.

İmkansız değil, hatta gayet olası. Fakat RAM sorunlarının mutlaka ek belirtileri olacaktır, oyunlarda ve uygulamalarda çökmeler hatta dosya bozulmaları, uygulamaların açılmaması vb...

İmkansız değil, hatta gayet olası. Fakat RAM sorunlarının mutlaka ek belirtileri olacaktır, oyunlarda ve uygulamalarda çökmeler hatta dosya bozulmaları, uygulamaların açılmaması vb...
Sorun kullandığı her parçadan olabilir. Stress testine sokmadan bilemeyiz. Bu da bize düşmüyor maalesef. Arkadaşın kendisi yapması gereken bir işlem. SSD'de olabilir. RAM, Ekran kartı ya da PSU'da bile sorun olabilir. Arkadaş değerlerin hiç birini paylaşmamış, hiç teste bile sokmamış.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı