i9 9900K ve GTX1070 Ti, aniden görüntü gidiyor ve fanlar en yüksek devirde çalışıyor

parisapo

Kilopat
Makaleler
2
Yer
Konya
Daha fazla  
Meslek
Hırdavat
Bugün arka planda sadece Discord ve Steam uygulaması açıkken birden görüntü gitti ve tüm fanlar en yüksek devirde çalışmaya başladı.

Bilgisayarın fişini hemen çektim ve bilgisayarım yeniden başlattım, YouTube'da şarkı dinlerken 10-15 dakika demeden tekrar aynı sorunla karşılaştım. Sizce bilgisayarım neden böyle bir sorun yaratıyor?

Bilgisayarımın özellikleri:
Anakart ASUS ROG Maximus XI Apex Intel Z390.
İşlemci: Intel Core i9 9900K.
Ekran kartı: MSI GeForce GTX1070 Ti Aero.
RAM: G.Skill 32 GB (2x16 GB) Trident Z DDR4 3600MHz CL18.
Güç kaynağı: Thermaltake smartpower 80Plus Bronze 750W.

Bilgisayar bu seferde oyun oynarken aynısı yaptı. Ekran gitti ve fanlar en yüksek devirde dönmeye başladı.

Son düzenleme:
Güç kaynağında bir sıkıntı var gibi duruyor. Sistemi kapatın ve kullanmamaya çalışın, yeni bir güç kaynağı ödünç alıp veya satın alıp deneyin. Sorun %95 güç kaynağından kaynaklanıyor.

Şu an kullanmakta olduğum güç kaynağında sadece tek 8 pin CPU bağlantı yuvası var, ama anakartımda 8+8 CPU girişi var. Benim güç kaynağımda 8 pin yuvası olduğu için tek yere takıyordum ve 3 aydır sorunsuz kullanıyordum.

Acaba tek 8 pin yuvası kullanmam sorun teşkil eder mi ?

Şu an kullanmakta olduğum güç kaynağında sadece tek 8 pin CPU bağlantı yuvası var, ama anakartımda 8+8 CPU girişi var. Benim güç kaynağımda 8 pin yuvası olduğu için tek yere takıyordum ve 3 aydır sorunsuz kullanıyordum.

Acaba tek 8 pin yuvası kullanmam sorun teşkil eder mi ?
Elbette sorun teşkil eder. Anakartınız üst segment overclock yetenekleri olan bir kart işlemciniz yüksek yük altında overlock ile gerekli enerjiyi alamıyor olabilir. Sorunun bundan kaynaklı olup olmadığını bilmiyorum denemeden bilemeyiz bu durumu.

PSU marka modeliniz nedir? (Belirtmişsiniz özür dilerim).

Normal şartlar da tek 8 pin yeterli ama yine de güç kaynağında fabrikasyon arıza olabilir.

Yaklaşık 3 senedir güç kaynağını kullanmaktayım, 3 ay önce bir değişiklik yapıp anakart işlemci ve bellek değişimi yapmıştım.

Ama güç kaynağını kime sorsam 8 pin yeteceğini değiştirmeye gerek olmadığını söylemişlerdi. Beni korkutan acaba sorun kesin olarak güç kaynağından mı ?

Çünkü boş yere para harcamak istemiyorum.

Yaklaşık 3 senedir güç kaynağını kullanmaktayım, 3 ay önce bir değişiklik yapıp anakart işlemci ve bellek değişimi yapmıştım.

Ama güç kaynağını kime sorsam 8 pin yeteceğini değiştirmeye gerek olmadığını söylemişlerdi. Beni korkutan acaba sorun kesin olarak güç kaynağından mı ?

Çünkü boş yere para harcamak istemiyorum.
Başka bir PSU ile deneme şansınız varsa eş dosttan deneyin denerim. PSU için 3 senelik bir ömür kısa bir ömür bozulmaz ama değerlerini kaybetmiş olabilir.

Normal şartlarda 8 pin de yeter eğer sıvı nitrojenle O.C denemeleri yapmayacaksanız ama 8+8 kullanmak tabii ki daha sağlıklı olacaktır. Anakartınız da tek 8 pin kullanımı için şu 8 pini kullan demiyorsa boşta kalan diğer 8 pine takıp çalıştırmayı deneyin. Bana sorsanız koyduysa bu mühendis buna 8+8, hepsini kullanmak lazım.

8+4 veya 8+8 takılmalı dediğim zaman linç ediyorlar. Tavsiyem takılması yönünde ama bu olmuyorsa sadece 8 pin de sorun teşkil etmiyor.

Sorun psu'dan kaynaklı gibi görünüyor lakin boşa para harcamanızı biz de istemeyiz o yüzden deneyebilme şansınız varsa deneyin bizim varsayımlarımıza bakarak paranızı boşa harcamayın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı