i9 9900KF sıcaklığı 85 derece

Dosya Ekleri

• Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    22,3 KB · Görüntüleme: 62
  • Screenshot_4.png
    Screenshot_4.png
    3,5 KB · Görüntüleme: 68
Son düzenleme:
İşlemci sıcaklığı hiçbir şey açık değil iken 85 derece 88 ve 90'a kadar çıkıyor ne yapmam gerek bu hiç normal bir şey değil işlemcim Intel Core i9 9900KF 3.60GHz ekran kartım NVIDIA GeForce RTX 2070 Super (Gigabyte) RAM 32 GB.

Eki Görüntüle 1115107

Kasayı kontrol etmeni tavsiye ederim Intel i5 9.nesil işlemci kullanıyorum ve soğuk hava ile PC'yi temizledim ve kasayı monte edip çalıştırdım oyuna girince sıcaklıkların normal olmadığını fark ettim.
75-80 dereceyi hiç görmeyen PC alev aldı sonra fişleri çıkartıp kasayı kontrol ettiğimde işlemcinin fanının tırnağının çıktığını fark ettim.

Kasayı kontrol etmeni tavsiye ederim Intel i5 9.nesil işlemci kullanıyorum ve soğuk hava ile PC'yi temizledim ve kasayı monte edip çalıştırdım oyuna girince sıcaklıkların normal olmadığını fark ettim.
75-80 dereceyi hiç görmeyen PC alev aldı sonra fişleri çıkartıp kasayı kontrol ettiğimde işlemcinin fanının tırnağının çıktığını fark ettim.

Hocam bu sorundan dolayı bende bugün PC'yi temizledim hava kompresörü ile.
Hocam bu sorundan dolayı bende bugün PC'yi temizledim hava kompresörü ile.

Ancak hala sorun devam ediyor.

Birde şunu söyleyeyim hız aşırtmayı kapatmanı öneririm.
4 GHZ da çalışıyordu. Bios dan kapattım ve şuan normal ve sessiz çalışıyor.
Birde şunu söyleyeyim hız aşırtmayı kapatmanı öneririm.
4 GHZ da çalışıyordu. Bios dan kapattım ve şuan normal ve sessiz çalışıyor.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2021-07-22 154115.png
    Ekran görüntüsü 2021-07-22 154115.png
    15 KB · Görüntüleme: 76
Hocam PC de bir virüs olabilir mi görev yöneticisinde gözükmeyen çünkü görev yöneticisinde bir anormallik yok %3 %4 falan kullanılıyor.
Bir de şunu söyleyeyim hız aşırtmayı kapatmanı öneririm.
4 GHz da çalışıyordu. BIOS'dan kapattım ve şu an normal ve sessiz çalışıyor.

Hocam FPS düşmesi olur mu çoğunlukla FiveM oynuyorum 70 80 FPS arası veriyor 120 FPS'e kadar çıkıyor tabii şu anda öyle değil sıcaklıktan dolayı kapatsam FPS düşmesi yaşanırmı çok fazla.

Hocam PC de bir virüs olabilir mi görev yöneticisinde gözükmeyen çünkü görev yöneticisinde bir anormallik yok %3 %4 falan kullanılıyor.

Hocam FPS düşmesi olur mu çoğunlukla FiveM oynuyorum 70 80 FPS arası veriyor 120 FPS'e kadar çıkıyor tabii şu anda öyle değil sıcaklıktan dolayı kapatsam FPS düşmesi yaşanırmı çok fazla.
Olabilir kaynak izleyicisinden kontrol et.

Şunu söyleyeyim Sniper Elite 3 oynarken FPS 200-300 arası alıyordum yüksek ayarlarda.
Ama gerek yok çünkü 75 Hz monitör kullanıyorum ve FPS i sabitledim herhangi bir sıkıntı çıkarmadı şimdilik.
Hocam girdim kaynak izleyicisine nereden kontrol edebilirim.

Böyle hocam.
CPU ya bas en fazla hangisi kullanıyor kontrol et.
Şunu söyleyeyim Sniper Elite 3 oynarken FPS 200-300 arası alıyordum yüksek ayarlarda.
Ama gerek yok çünkü 75 Hz monitör kullanıyorum ve FPS i sabitledim herhangi bir sıkıntı çıkarmadı şimdilik.

CPU ya bas en fazla hangisi kullanıyor kontrol et.
Kasanın hava akışını kontrol et.
Bu sıkıntılardan kasayı kıracaktım. sonunda sorunun fanlardan olduğunu anladım.
Umarım çözersin.
Eğer şu anda PC ile bir işin yok ise temiz kurulum yapmanı öneririm.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı