İade edilen laptoplara ne oluyor?

Fonksiyonlar

Hectopat
Makaleler
1
Mesela A kişisi laptopu açtı baktı ışık sızması var değişim istedi ve değişim yapıldı. B kişisi aynı satıcıdan laptop alıyor, sonuç olarak B kişisine A kişisinin iade edip tamir edilen laptopu mu gidiyor yoksa o laptoplar parçalarına ayrılıp yeniden mi değerlendiriliyor? Ben sıfır laptop alacak olsam tamir görmüş laptop istemem şahsen.

Bence, Amazon aldığı laptopu üreticiye yolluyordur. Onlar parçasını değiştirdikten sonra Amazon'a tekrar yolluyordur.
Bugün tam da bu konuda Amazon ile detaylı bir şekilde konuştum. Yazdığın gibi bir şey olmuyor. Eğer ürün arızalı ise geri dönüşüme gidiyor dediler. Yalnızca kendi sattıkları ürünler yani Amazon.com.tr'de sattıkları ürünleri ikinci el olarak Amazon Depo adı altında satıyorlar ama hiç bir şekilde servise gönderilip de onarılmış notebookları satmıyorlar. Herhangi bir nedenle yani bu nedenler keyfi olabilir, ürün ayıplı, kusurlu, bozuk, hasarlı vs olabilir, performans beğenilmemiş olabilir, aynı markanın başka bir modelini görmüş pişman olup onu almak istemiş olabilir, yahu ben neden bunu aldım keşke üstüne bir kaç kuruş daha ekleyip keşke aynı marka ya da başka marka alsaydım diye düşünülmüş olabilir, yere düşürmüştür, ya da kargoda başına bir şey geldiğini onların da yere düşürdüğünü yani benim gibi kuşkucu biri olabilir ki pek de yanılmıyoruz, oluyor yani bunlar, kutu yere düşmüyor mu sanıyorsunuz? Bir kutunun sağlam gelmesi onun yere düşmediği anlamına gelmez. Yasal olarak 14 günlük süre içinde ki bu Amazon'da 30 gün geri gönderilmiş ama sağlam olan bilgisayarları satıyorlar ve geri gönderilen bilgisayarların da zaten çok olmadığını söylediler. Özetle bilgisayarları onarım, değişim, yenileme için servise göndermiyorlar. Göze çarpacak şekilde hasarlı ve kusurlu ise ıskartaya ayırıyorlar. Değilse ikinci el olarak satıyorlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı