İbn Haldun Üniversitesi aşı olmayanları kampüse almayacak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Üniversite, aldığı kararla aşı olmayan kişileri okula almayacak. PCR testi de kabul edilmiyor, okula girmek isteyen her birey aşısını olmak zorunda.
Onun dışında aşı olmasına engel bir durum olan bireyler için kolaylık tanıyor. Belgelemesi durumunda o kişiler muaf tutulacak ve üniversiteye alınacak.

Kimler aşı olmak zorunda?
Yayınlanan genel tedbirler arasında "Tüm öğrenci, akademisyen ve idari çalışanlarımızın külliyeye (kampüse) girebilmeleri için aşı yaptırmış olmaları zorunludur." ifadesi yer aldı. Bu demek oluyor ki çalışanından öğretmenine kadar herkes aşısını olmak zorunda.

Bu konu hakkındaki düşüncem nedir?
Beni biliyorsunuz. Aşıyı sonuna kadar destekliyorum ancak CB kararıyla PCR testi kabul edilmesine rağmen bu üniversitenin kabul etmemesi bence doğru davranış değil. Aşıyı zorunlu kılmaları güzel ancak CB Erdoğan, aşı olmayanları üniversiteye almayacağız demesi üzerine böyle bir karar alınsaydı bence normaldi. Şu anlık her üniversite PCR testi kabul ediyorken tek kabul etmeyen üniversite sanırım bu.

Üniversitenin konu hakkındaki açıklaması:

101551291-3229681200x1697.jpg


Arkadaşlar, üniversite gece geç saatlerde kararı değiştirmiş. PCR testi de kabul ediliyor. Kaynak.
 
Son düzenleme:
Bence tam tersi olmalı. Aşı olmayanları kapalı alanlara dolduracaksın, aşı olanlara da dişlerini biraz sıkıp evlerinde kalmalarını söyleyeceksin. Kesin çözüm. :D
 
Anayasal hak çiğnenmiş oluyor böyle yapılınca da.

Yahu dünya virüsten kırılıp geçiyor, sen kalkmış anayasal hak diyorsun. Aşı olmanın neresi kötü? Milletin sağlığını düşünerek bir şeyi zorunlu yapmak da suç oldu. Vay arkadaş yahu! Ben her zaman diyorum, bizim ülkemizdeki kafa yapısı, düşünce yapısı başka ülkelerde yok. Anayasal hakmış. O aşı yaptırmayanlar yüzünden ben veya aile bireylerimden biri virüse yakalanır ise aşı olmama rağmen, o zaman benim anayasal hakkım nerede?
 
@SondanBaştan68, zorunlamalar da olmalı. Bak bakalım o zaman görürüz. Millet şimdiki yaptığı tavrı o zaman sergiliyor mu? :)
Aşı paralı olsun bakalım televizyonda çıkıp aşı olun diyebiliyorlar mı? Madem siz toplum bağışıklığını düşünüyorsunuz seve seve aşıyı bedava yapacaklar. Paralı olması durumunda örnek bugün aşı olan sayısı 50.000 kişi ise paralı olduktan sonra 20.000 kişiyi geçmez.
 
Boş karşıtlık yapanlara nefes bile aldırılmamalı bence, bırak kampüse almayı dışarı çıkışlarına bile izin verilmemeli. Yaptıracak olan yaptırıyor zaten.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı