Steam İbraz uyarısı nasıl kaldırılır?

Rechnis

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Bugün Steam hesabıma ters ibraz uyarısı geldi ve bunun neden olduğunu biraz araştırdım ve neden yaşadığımın sebebini de buldum. Daha önceden amcam bana oyun alırdı kendi kartıyla bende bu süreçte kendi kartımla alışveriş yapardım. Amcam bana bir jest yapıp oyun almıştı 2 hafta önce ve onun kartı kayıtlı kalmış bende fark etmeden 6 gün önce Steam'den 20 dolarlık oyun aldım. Kendi kartımdan aldığımı sanmıştım ki amcamın kartından çekmiş bende bugün ters ibraz uyarısı yedim. Bu uyarıyı nasıl hesabımdan kaldıracağım? Hesabımda çok fazla değerli şeyler var bu konuda bilgisi olanlardan destek istiyorum.

1735137657209.png

Ve şu an hesabım kapanacak mı? Kullanabilecek miyim?

Dosya Ekleri

• 1735137611682.png
    1735137611682.png
    193,2 KB · Görüntüleme: 52
Son düzenleyen: Moderatör:
Amcanız büyük olasılıkla yanlışlık olduğu için bankaya başvurmuş olabilir. Bundan dolayı bu olayı yaşamış olabilirsiniz. Amcanızla iletişime geçin, durum böyleyse bankaya verdiği talimatı geri aldırmayı denesin, ve olursa steam desteğe bu konuyu bildirin.

Merhaba. Bugün Steam hesabıma ters ibraz uyarısı geldi ve bunun neden olduğunu biraz araştırdım ve neden yaşadığımın sebebini de buldum. Daha önceden amcam bana oyun alırdı kendi kartıyla bende bu süreçte kendi kartımla alışveriş yapardım. Amcam bana bir jest yapıp oyun almıştı 2 hafta önce ve onun kartı kayıtlı kalmış bende fark etmeden 6 gün önce Steam'den 20 dolarlık oyun aldım. Kendi kartımdan aldığımı sanmıştım ki amcamın kartından çekmiş bende bugün ters ibraz uyarısı yedim. Bu uyarıyı nasıl hesabımdan kaldıracağım? Hesabımda çok fazla değerli şeyler var bu konuda bilgisi olanlardan destek istiyorum.

Eki Görüntüle 2381517

Kart sahibi ile görüşmeni ve Steam desteğine durumunu izah etmeni mümkünse İngilizce olarak derdini yaz Türkçe pek anlamıyorlar ve geç cevap alabilirsin.

Eki Görüntüle 2381517

Amcanız bilgisi dışında işlem yapıldığını düşünüp ve iptal için bankasına başvurmuş büyük ihtimalle amcanız ile görüşün ve bu konuda haberi olduğunu bankasına haber versin yoksa bayağı hesabınız uzun bir yıl kısıtlanacak 2038 bayağı uzun bir yıl. Amcanız bankayla görüşüp benim haberim olmadan işlem yapılmış paramı istiyorum dediyse bu Steam'in korumasıdır(ters ibraz yani) amcanız bankayla görüşüp benim haberim var sıkıntı yok deyip banka tarafından onaylandıktan sonra Steam desteğe bankayla görüştüğünüzü ve bankayla ile ilgili sıkıntının kalktığını belirtin.

Son düzenleme:
Amcanız bilgisi dışında işlem yapıldığını düşünüp ve iptal için bankasına başvurmuş büyük ihtimalle amcanız ile görüşün ve bu konuda haberi olduğunu bankasına haber versin yoksa bayağı hesabınız uzun bir yıl kısıtlanacak 2038 bayağı uzun bir yıl. Amcanız bankayla görüşüp benim haberim olmadan işlem yapılmış paramı istiyorum dediyse bu Steam'in korumasıdır(ters ibraz yani) amcanız bankayla görüşüp benim haberim var sıkıntı yok deyip banka tarafından onaylandıktan sonra Steam desteğe bankayla görüştüğünüzü ve bankayla ile ilgili sıkıntının kalktığını belirtin.

Merhaba iyi akşamlar herkese amcam ile konuştum ve bankayı arayıp yapılan harcamalardan haberinin olduğunu söylerek iade işlemini iptal etti ardından Steam desteğe ödeme sağlayıcısı ile konuşup bu durumu düzelttiğimi söyledim. Ve araştırdığım kadarıyla bu süreç biraz zor geçiyor. Şu andan itibaren nasıl bir yol izlemeliyim Steam'e vermem gereken kritik bilgileri söyleyebilir misiniz?

Merhaba iyi akşamlar herkese amcam ile konuştum ve bankayı arayıp yapılan harcamalardan haberinin olduğunu söylerek iade işlemini iptal etti ardından Steam desteğe ödeme sağlayıcısı ile konuşup bu durumu düzelttiğimi söyledim. Ve araştırdığım kadarıyla bu süreç biraz zor geçiyor. Şu andan itibaren nasıl bir yol izlemeliyim Steam'e vermem gereken kritik bilgileri söyleyebilir misiniz?
Öncelikle hocam 20 USD alımını yapan kart sahibinin siz olmadığını Steam tarafından doğrulatmışsınız Steam desteğe sorun onlar ne istiyorsa o bilgileri vermeniz gerekiyor. Adım 1 de ki koşul sağlandıysa(yani banka 20 USD'yi Steam hesabınıza yatırmayı kabul ettiyse) Steam ile görüşün bankayla bir sorun olmadığını ters ibrazın kaldırılması gerektiğini belirtin onlarda şartları yerine getirdiyseniz 20 USD'yi Steam hesabınıza atar öncelikle beklemede olarak gözükür 1-2 güne yatar hesabınıza.(banka tarafından 20 USD Steam hesabınıza geri gönderildiyse Steam onu halleder.)

Son düzenleme:
Öncelikle hocam 20 USD alımını yapan kart sahibinin siz olmadığını Steam tarafından doğrulatmışsınız Steam desteğe sorun onlar ne istiyorsa o bilgileri vermeniz gerekiyor.

Steam'e attığım talebe dönüş geldi ve duruma bakacak olursak şu anlık bir şey yapamıyorum galiba ayrıca 90 gün içerisinde düzeleceğini söylüyorlar ama ocağın 19'unda hesabım kilitlenecek. Ve bankayı aradığımda biz durumu onayladık diyorlar.

Dosya Ekleri

• IMG_9938.png
    IMG_9938.png
    164,8 KB · Görüntüleme: 30
Steam'e attığım talebe dönüş geldi ve duruma bakacak olursak şu anlık bir şey yapamıyorum galiba ayrıca 90 gün içerisinde düzeleceğini söylüyorlar ama ocağın 19'unda hesabım kilitlenecek. Ve bankayı aradığımda biz durumu onayladık diyorlar.
Eğer ki onlar 90 gün içinde düzelir dediyse 19 Ocak ortadan kalkmışdır demektir bu 90 günü düşeremesin beklemek zorundasınız eğer ki içinizde kuşku varsa Steam desteğe yazın 19 Ocakda hesabım kilitlenecek mi ben bankayla görüştüm herhangi bir sorun yok deyin onlar büyük ihtimalle 19 Ocakda bir şey olmayacaktır.(19 Ocakda bir şey olması için siz ödemeler arası anlaşmazlığı kaldırmışssınız böyle bir şey olacağını sanmıyorum hocam)

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı