İç tesisat degisiminin internet değerlerine etkisi

Binanın girişindeki DSL kutusundan çıkan iki kablo ile senin eve çektirdiğin CAT 6 kablonun bağlantısı için klemens kullan.
Evin içine gelen CAT 6 kablonun diğer ucunada telefon kutusu dediğimiz aparatı kullan.
Tesisatta hiç bant olmamalı.

Eki Görüntüle 983945

Eki Görüntüle 983947
Maliyeti fazla olmayacaksa yine bir elektrikci ile halledeyim.
Arıza kaydı oluşturdum bu sabah geldiler.
Santrale uzaksınız o yüzden 35'lik paktten 24 dow 0.9 upload alıyorsunuz dediler.
Kesinlikle 750 metre kadar uzağım gerçekten bu da çok büyük bir rakam değil.
Uploadım yerlerde. Bunu söylüyorum ama anlamıyorlar.
Kutudan modeme CAT6 çektirsem değerler değişir mi?

Kutudan kastım bu TTNET'in direklerdeki internet kutusu. Oradan kablo ile geliyor eve. Zaten bilirsiniz.
Bu kadar hız düşüklüğünün santrale uzaklıkla alakalı oldugunu gerçekten düşünmüyorum.
Kesin olmamakla birlikte ben duzelecegini dusunuyorum. Konuya hakim degilim o yuzden kesin konusamiyorum.

Hocam bu arada modeme rj11 ile bagli fakat ankastre icin aynisini soyleyemem. Adam cat6'yi evin icine kadar getirip basini soydu ve ciplak uclu rj11 ile birbirine bagladi bantladi.

Hocam kutudan klemens ile çıkan CAT 6 kablosu modeme ulaşınca RJ11 ile sonlanıp modeme bağlanacak değil mi?
35'lik paketteyim 24e 0.9 alıyorum ve çok düşük.
Sizce yükeselecek mi yoksa santral uzaklığımdan dolayı bir etki yaratmayacak mı?
Bunu bilemeyiz, arkadaşınız değerleri rahat bir şekilde alıyorsa ya direkteki kutuda problem var ya da saha dolabındaki portunuzda. Kabloyu değiştirmek ise elbette faydalı olacaktır ama kesin bişey diyemeyiz.

Hocam kutudan klemens ile çıkan CAT 6 kablosu modeme ulaşınca RJ11 ile sonlanıp modeme bağlanacak değil mi?
35'lik paketteyim 24e 0.9 alıyorum ve çok düşük.
Sizce yükeselecek mi yoksa santral uzaklığımdan dolayı bir etki yaratmayacak mı?

Bizim kutudan kastımız bina girişindeki Telekom kutusu.
Sokak başlarındaki Telekom kutusuna sen müdahale edemezsin.

Oradan kablolar genelde yer altından binanın girişindeki kutuya ulaşır oradan dairelere dağılır.

Ancak senin saha dolabına uzaklığın 750 m ise bu yüksek bir uzaklık o sebeple bu değerleri alman normal.

Bina içi tesisatını değiştirmek işe yarar ama çok fazla bir şey bekleme.

Evet hocam bant kullanildi yama yapmak icin.

Binanın girişindeki DSL kutusundan çıkan iki kablo ile senin eve çektirdiğin CAT 6 kablonun bağlantısı için klemens kullan.
Evin içine gelen CAT 6 kablonun diğer ucunada telefon kutusu dediğimiz aparatı kullan.
Tesisatta hiç bant olmamalı.

Eki Görüntüle 983945

Eki Görüntüle 983947
Yahu ayıp denen bir şey var. Buraya 300 kez bu yöntemlerin kullanılmaması gerektiğini yazdık. YAK-1 adlı konnekktörün kullanılması lazım yazdık.

Bu sizi yanlış yönlendirme yaparken 2. görüşün. Yeter artık. Bilginiz yoksa yorum yapmayın. Klemens veya bunun gibi açıkta olan bağlantılar, hattı eleketrik bandı kullanmaktan daha beter ediyor. İlla bir bağlantı yapılacaksa keystone olanı tercih etmek gerekir.

Yeter artık hocam, güzel sallıyorsunuz. Sizi kara listeme alıyorum çünkü yazılanları asla dikkate almıyorsunuz.

Yahu ayıp denen bir şey var. Buraya 300 kez bu yöntemlerin kullanılmaması gerektiğini yazdık. Yak-1 adlı konnekktörün kullanılması lazım yazdık.

Bu sizi yanlış yönlendirme yaparken 2. görüşün. Yeter artık. Bilginiz yoksa yorum yapmayın. Klemens veya bunun gibi açıkta olan bağlantılar, hattıeleketrik bandı kullanmaktan daha beter ediyor. İlla bir bağlantı yapılacaksa keystone olanı tercih etmek gerekir.

Yeter artık hocam, güzel sallıyorsunuz. Sizi kara listeme alıyorum çünkü yazılanları asla dikkate almıyorsunuz.

25 yıldır bu işin içindeyim bu şekilde yaptığım tesisatların hiçbirisinde bir sorun çıkmadı.
İstediğiniz kadar kara listeye alabilirsiniz.

Ama öncelikle saygı görmek için saygılı olmayı öğrenmelisiniz sallıyorsun ayıp denen bişey var gibi cümleler kuruyorsun.
Burada yazdığımız daha önce defalarca test edilmiş öneriler konu sahibi ister uygular ister uygulamaz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı