İnceleme IceDragon PULLWARK Regular 20W/m-K Termal Macun

Herkese merhaba arkadaşlar,.

IceDragon PULLWARK Regular deneyimimi sizinle paylaşmak istiyorum. Monster Abra A7 v12.2 bilgisayarımın son zamanlarda inanılmaz derecede ısınması ve yüksek devirde fan çalıştırmasından dolayı termal macun değiştirme kararı aldım. Normalde kendim Monster servisindeki termal macuna güvenmeyip Amazon'daki güvenilir satıcıdan Thermal Grizzly Kryonaut 12,5 W/m·K alıp servis yolunu tutuyordum. Monster'in bir günlük işlem için bilgisayarı 2 gün alıkoymasındansa kendim bir termal macun alayım dedim. Zaten Bu servise de güvenim çok kalmadı.
Gerekli araştırmaları yaparken 20 w/m. Klık ürünü gördüm ve biraz dikkatimi çekti. Altındaki yorumların hepsi iyi değildi ve macunun kıvamından şikayetçilerdi. Bazıları sürmeyi başarıp gerçekten güzel sonuç almıştı bazısı ile daha çok sıcaklık ile karşılaşmışlardı. Çok uzatmadan ürün incelemesine geçeyim.
Ürün küçük bir kutu içinde Termal macun, izopropil alkol, spatula hediye olarak kablo bağlık koruyucu ile geldi. Elime hızlı bir şekilde ulaştı. Kıvamını gösterdiğim bir link bırakıyorum buraya.
Kıvamından kaynaklı gerçekten uygulanması zor. Yüzeye uyguladığınızda spatula ile yayarken bir kısmı kalkıp geliyor. Uygularken ise biraz kalın uyguluyorsunuz. Termal macunu yayarken bir parça tam oraya bırakıp spatula direkt üstüne basarak uygulamayı denedim ve bu yöntemle başarılı oldum.
Performansı nasıl diye soracak olursanız termal macun uygulamadan önce ve uyguladıktan sonra AIDA64 Extreme ile 15 dakika stress testine soktum
Termal Macun Öncesi:

Termal Macun Sonrası:

Bu testlerin hepsi performans modunda, soğutucu sadece yükseltici konumunda ve çalışmaz iken gerçekleştirildi. Program ve servisler kapalı hale getiildi. Son termal macun uygulaması 8 ay önceydi.
Ayrıca Monster servisinin termal macunu uygulayış şeklinden kaynaklı bakıma orayaı götürmeyi düşünmüyorum. Termal macunu sanırım tereyağı sanıp fırlatıp kapağı kapatmışlar. Bu durum aşağıya bırakıyorum.

Bu arada Recep abiye selam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Normalde bir macunun 8 ay gitmemesi lazim ve sanki macun biraz tasmis gibi geldi.

Dusus destani fakat omru ne kadar olacak acaba, belirli surelerle konuyu yenileyebilir misiniz rica etsem?

Normalde bir macunun 8 ay gitmemesi lazim ve sanki macun biraz tasmis gibi geldi.

Dusus destani fakat omru ne kadar olacak acaba, belirli surelerle konuyu yenileyebilir misiniz rica etsem?
Memnuniyetle belirli sürelerde gücelleme yaparım.

Son Güncelleme

son bir kaç haftadır bilgisayarın fazla fan gürültüsü çıkarması sebebi ile tekrardan test yapmaya karar verdim ve throttle %30' a kadar geldi. Çıkardığım sonuç çok uzun ömürlü olmayan bir termal macun olduğu. Testler aynı şartlar altında yapıldı. oda sıcaklığım ise 25 derece civarındaydı.

Son düzenleme:
2 ay içerisinde özelliğini yitirmiş olamaz değil mi? Süreç çok kısa değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…