wontagadra
Kilopat
Ailem tarafından pasifleştirilerek yetiştirildim. Aman ses çıkarma aman şu olur bu olur diye. Evet söyledikleri tehlikeli olan durumlardan kurtuldum belki de ama bu bana uzun vadede çok zarar verdi. İçime atmaktan bunaldım ve benliğimi hiçe saydım yıllarca. Kendimi savunmam gereken yerlerde sesimi çıkaramıyorum ve kavga çıkmasından kavga etmekten çok korkuyorum. Öz güvenli biriyim öz güvenimi farklı noktalarda geliştirdim aslında ama içimdeki bu pasifleşme ve eziklik duygusu bir anda vuruyor bazen ve tüm öz güvenimi uzun vadede sürecek şekilde sıfırlıyor. Ne kadar bunalsam da kendimi değiştirme evresinde vazgeçiyorum. Vazgeçme sebebim ya kavga etmem gerekirse ve sicilime bir şey işlerse. İnsanlar beni efendi birisi olarak biliyor kendimi tanıttığım profilden dışarı çıkmasam mı acaba düşüncesi sürekli batıyor. Laf sokmaktan, kavga etmekten, dik yürümekten utanıp sıkılıyorum. İnsanlar da bu durumumu fark edince saf sanıp kullanmaya çalışıyor zaten ama önce davranıp izin vermiyorum artık. Bu öğretilmiş davranışları ne kadar aşmaya çalışsam da bir noktada dediğim gibi sıfırlanıyorum işte ne yapmalıyım?